Περιηγηθείτε στο Belfort της Γάνδης ή στο Κάστρο της Γάνδης

Δείτε τι είδαν οι κουδούνες στα μεσαιωνικά χρόνια

Ένα ταξίδι στην κορυφή του Gent's Belfry είναι μια υπέροχη εμπειρία και φθηνή επίσης. Ο πύργος του Καμπαναριό είναι σίγουρα ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στην Φλάνδρα.

Καμπαναριό. ή Belforts, ήταν ένας τρόπος μεσαιωνικής πόλης για να προστατεύσει τον εαυτό της και τα πολύτιμα αρχεία του, και οι καμπάνες στον πύργο ανακοίνωσαν γάμους, επιθέσεις, ανοίγματα στην αγορά, πυρκαγιές, αυγή και σούρουπο.

Η κατασκευή του Gent's Belfort ξεκίνησε το 1313. Οι πόλεμοι το κράτησαν από το να ολοκληρωθούν εγκαίρως, αλλά κατάφερε να ολοκληρωθεί το 1380.

Το κτίριο έχει 7 διαφορετικά στέμματα, καθώς οι λαοί προσαρμόζονται σε έναν αυξανόμενο αριθμό κουδουνιών στο κέρινο. Το τρέχον κίνημα χρονολογείται από την αποκατάσταση του 1911-1913 από τον Valentin Vaerewijck, ο οποίος άλλαξε ριζικά το προφίλ του πύργου. Ο πύργος είναι 320 μέτρα ύψος και η θέα είναι καταπληκτική, όπως θα δείτε από την 11 εικονική περιήγηση εικόνας μας.

Το Κάστρο αποτελείται από 6 ορόφους, που περιγράφονται παρακάτω:

Κάτω όροφος - Η αίθουσα μυστικότητας

Το 1402 αυτό το δωμάτιο, με το σταυρό του τρίβει το σταυρό του, έγινε ένα τμήμα αρχείων. Πολύτιμα δημοτικά προνόμια φυλάσσονταν σε ένα βαρύ κορμό προσαρτημένο στο πάτωμα με μια αλυσίδα.

Δεύτερος όροφος - υπόλοιπο του Watchman

Σε περίπτωση πυρκαγιάς ή επίθεσης, οι καπετάνιοι προειδοποίησαν τον πληθυσμό κάνοντας κουδούνια. Ανακάλυψαν επίσης την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, την έναρξη της εργάσιμης ημέρας και τη θέση των πυρκαγιών. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν την πόλη τη νύχτα. Σε αυτό το δωμάτιο οι άντρες εκτός λειτουργίας μπορούσαν να ξεκουραστούν κοντά σε ένα τζάκι.

Τρίτο όροφο - παρατηρητές Halltower

Αυτός ο όροφος φιλοξενεί τώρα ένα εκθέμα κουδουνιών που χαρακτηρίζει μια μοναδική συλλογή από καμπαναριό, που στρέφεται από τον Pieter Hemony van Zutphen.

Τέταρτο όροφο - Roelandzaal

Εδώ είναι τα τεράστια κουδούνια που χρησιμοποιούνται για να προειδοποιούν πότε ο εχθρός είχε πλησιάσει ή να ανακοινώσει εκτελέσεις και ανοίγματα των αγορών.

Πέμπτο όροφο, τον Μηχανισμό Ρολόι

Όπως ένα τεράστιο κουτί μουσικής, αυτός ο μηχανισμός ελέγχει τις καμπάνες μέσω ενός κύριου ρολογιού για να παίξει άριες κάθε 15 λεπτά. Οι καρφίτσες αλλάζονται κάθε δύο χρόνια. Τα ρολόγια τυλίγονται καθημερινά με τη βοήθεια μανιβέλας που χρησιμοποιείται για την ανύψωση των τριών βαρών του ρολογιού εκκρεμούς.

6ος όροφος - Η καμπάνα

Μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση το 1982, το θόλο θεωρείται πλέον ένα από τα ωραιότερα στον κόσμο. Χρησιμοποιεί 54 κουδούνια σε όλα.

Επισκεφτείτε το Καμπαναριό

Θα βρείτε ένα μικρό περίπτερο εισιτηρίων στη βάση του πύργου. Θα σας ενημερώσει για το ποιες από τις εκδρομές θα διεξαχθούν στα αγγλικά. Η δική μας ήταν σε τρεις γλώσσες, και η αγγλική ήταν εξαιρετική. Υπάρχει μικρός ανελκυστήρας, αλλά οι περισσότεροι με τα πόδια.

Ώρες λειτουργίας του Πύργου, το Μουσείο Carillon και Bell

15 Μαρτίου έως 15 Νοεμβρίου: κάθε μέρα από τις 10.00 π.μ. - 12.30 μ.μ. και 2.00 μ.μ. - 5.30 μ.μ.

Εισιτήρια:

Ελέγξτε τις τελευταίες ώρες λειτουργίας και τις τιμές των εισιτηρίων εδώ.

Ο πύργος δεν είναι προσβάσιμος από αναπηρικά καροτσάκια, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία.

Κάντε μια εικονική περιήγηση στο Belfort της Γάνδης

Η εκδρομή προσφέρει εκπληκτική θέα στη Γάνδη. Δείτε την Εικονική περιήγησή μας στο Καμπαναριό της Γάνδης για να δούμε τι εννοώ. Η περιήγηση ξεκινά με μια εξωτερική θέα του belfort, στη συνέχεια σας οδηγεί στην κορυφή για φανταστική θέα της μεσαιωνικής Γάνδης.

Τελειώνει με θέα τις καμπάνες που αποτελούν το σκαλοπάτι, 11 φωτογραφίες σε όλους.