Χώροι αστρονομίας του Κολοράντο: Σκοτεινός ουρανός

Το Κολοράντο φιλοξενεί μερικές από τις πιο δημοφιλείς περιοχές αναψυχής στον κόσμο και προσφέρει ευκαιρίες στους επισκέπτες που αναζητούν προορισμούς σκοτεινού ουρανού όπου μπορούν να δουν τα περισσότερα αστέρια χωρίς την παρέμβαση της φωτεινής ρύπανσης από τις πόλεις.

Λόγω της χαμηλής πυκνότητας του πληθυσμού, του ορεινού τοπίου και των τοπικών διαταγμάτων που εμποδίζουν τα λαμπερά φώτα τόσο στις πόλεις όσο και στις μικρές πόλεις, το Κολοράντο προσφέρει μερικές από τις καλύτερες απρόσκοπτες απόψεις του ορατού γαλαξία, ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες αστρονόμους.

Μαζί με την Αριζόνα , το Νέο Μεξικό , τη Γιούτα, τη Νεβάδα και το Τέξας , αυτό το κεντρικό αμερικανικό κράτος προσφέρει μια πληθώρα εθνικών πάρκων, παρατηρητηρίων και εκδηλώσεων που επικεντρώνονται γύρω από το νυχτερινό ουρανό γεμάτο αστέρια, τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Δείτε τα παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλύτερες τοποθεσίες του Κολοράντο για θέαση αστρονομίας.

Το Εθνικό Μνημείο του Κολοράντο στο Grand Junction

Αυτό το εθνικό πάρκο είναι ο τόπος σκοτεινού ουρανού για πολλές εκδηλώσεις αστρονομίας που φιλοξενούνται από το πάρκο και από το Δυτικό Κολοράντο Αστρονομικό Σύλλογο. Το Εθνικό Μνημείο του Κολοράντο φιλοξενεί καταγάλανα τοπία, καταπληκτικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, πρόβατα bighorn και ένα εντελώς μαύρο τοπίο στις νύχτες της νέας σελήνης.

Το Campground Saddlehorn, με 80 πρώτες έρχονται, πρώτες σερβίρεται χώροι, είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Ωστόσο, δεν είναι διαθέσιμες όλες οι ανέσεις όλο το χρόνο, οπότε καλέστε πριν πάτε για να ελέγξετε ποιοι πόροι είναι διαθέσιμοι όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας - αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θυμηθείτε ότι οι διακυμάνσεις θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας μπορεί να είναι ακραίες.

Σας συμβουλεύουμε να μεταφέρετε άφθονο πόσιμο νερό, σπρέι σπρέι και προστασία από τον ήλιο και να γνωρίζετε πάντα ότι οι κροταλίες και οι σκορπιές μπορεί να βρίσκονται στα μονοπάτια και κοντά στο κάμπινγκ σας. Φροντίστε να ακολουθήσετε όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας που συνιστά το πάρκο.

Το Εθνικό Μνημείο του Κολοράντο βρίσκεται λίγο έξω από το Grand Junction στα ανατολικά και το Fruita στα δυτικά. ελέγξτε αυτούς τους χάρτες και οδηγίες από την επίσημη ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κρατήσεις και τον τουρισμό στην περιοχή.

Τοποθεσία: Rim Rock Drive, Fruita, CO 81521

Ιστοσελίδα: Το Εθνικό Μνημείο του Κολοράντο

Το Παρατηρητήριο Chamberlin στο Ντένβερ

Οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν μια μακρά παράδοση, που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου 1894, παρακολουθώντας τις δημόσιες βραδιές στο ιστορικό παρατηρητήριο Chamberlin, Observatory Park, Ντένβερ, Κολοράντο, όπου μπορείτε να ακούσετε διαλέξεις σχετικά με την αστρονομία και να δείτε τον νυχτερινό ουρανό μέσα από το διάδρομο 20 ιντσών Alvan Clark-Saegmuller αν το επιτρέπει ο καιρός.

Επιπλέον, η Αστρονομική Εταιρεία του Ντένβερ φιλοξενεί επίσης ένα Ανοικτό Σπίτι κάθε μήνα καθώς και άλλα εβδομαδιαία γεγονότα - βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το ημερολόγιο στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα επερχόμενα γεγονότα.

Από την ανακαίνισή του το 2008, το Παρατηρητήριο Chamberlin είναι εισηγμένο στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων και ανήκει και διατηρείται από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ καθώς και από την Αστρονομική Εταιρεία του Ντένβερ.

Τοποθεσία: 2930 East Warren Avenue, Ντένβερ, CO 80210

Ιστοσελίδα: Παρατηρητήριο Chamberlin

Γεγονότα: Η βραχώδης στάθμη Star Star

Κάθε χρόνο, τα βουνά δυτικά των Κολοράντο Σπρινγκς χρησιμεύουν ως φόντο για ένα πάρτι αστέρι που φιλοξενείται από την Αστρονομική Εταιρεία Κολοράντο Σπρινγκς. Αυτή η εκδήλωση χρεώνεται ως το κορυφαίο πάρτι αστέρων των Rocky Mountains, ονομάζεται Rocky Mountain Star Stare και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γιορτάσουμε το νυχτερινό ουρανό σε μια φιλική προς την οικογένεια συγκέντρωση των ενθουσιωδών αστρονομίας όλων των ηλικιών.

Για όσους παρακολουθούν για πρώτη φορά τα γεγονότα Star Stare, μπορείτε να περιμένετε να έρχονται τα φορτηγά τροφίμων για να μπορείτε να αγοράσετε γεύματα το Σαββατοκύριακο, μια ποικιλία ειδικών φωτογράφων και αστρονόμων των οποίων οι ομιλίες και παρουσιάσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε, καθώς και πολλές δραστηριότητες και περιεχόμενο να εμπλακείτε εσείς και η οικογένειά σας και ενθουσιασμένοι για τον νυχτερινό ουρανό.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες και τη θέση του Rocky Mountain Star Stare, το οποίο μετακινεί χώρους και ημερομηνίες αλλαγών κάθε χρόνο, με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Υπάρχει επίσης μια σειρά από άλλα τέτοια γεγονότα, απλώς ελέγξτε τα πάρτι αστέρων στο Google τη στιγμή που σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Κολοράντο και θα πρέπει να βρείτε κάτι που αξίζει να παρακολουθήσετε!

Τοποθεσία: Διαφέρει ανά έτος

Ιστοσελίδα: Rocky Mountain Star Stare