Πώς να φτάσετε στο Aveiro, Πορτογαλία Από Πόρτο, Λισαβόνα και Coimbra

Το Aveiro είναι μια πόλη που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας κατά μήκος της λιμνοθάλασσας Ria de Aveiro. Συχνά αναφέρεται ως "πορτογαλική Βενετία" λόγω των καναλιών και των όμορφων σκαφών που τα περιηγούνται. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την παραγωγή αλατιού και την αρχιτεκτονική της που είναι μισό μοντέρνο, μισό κλασικό και πολύχρωμο.

Ταξίδια ημέρας σε πόλεις κοντά

Το Aveiro απέχει 90χλμ. Από το Πόρτο, 250χλμ. Από τη Λισαβόνα και 60χλμ. Από την Coimbra . Το Πόρτο φημίζεται για τις γέφυρες του, την παραγωγή κρασιού στο λιμάνι και τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια κοντά στην περιοχή του ποταμού.

Οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν επίσης τη Λισαβόνα, την λοφώδη, παράκτια πρωτεύουσα με παστέλ κτίρια, μαζί με την Coimbra, την πρωτεύουσα που βρίσκεται στην κεντρική Πορτογαλία.

Η πόλη είναι η καλύτερη επίσκεψη από το Πόρτο ή από την Κοΐμπρα. Στην πραγματικότητα, οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν την πόλη Coimbra και Aveiro την ίδια μέρα από το Πόρτο. Η Coimbra είναι επίσης μια καλύτερη στάση από την Αβέιρο για ταξίδια από τη Λισαβόνα στο Πόρτο, όπου - όπως το Aveiro είναι περισσότερο μια στάση στο δρόμο από την Κοΐμπρα στο Πόρτο από ό, τι από τη Λισαβόνα. Για να απλουστευθούν, οι επισκέπτες μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις διαδρομές τους, εξετάζοντας τη διαδρομή της Λισαβόνας-Κοΐμπρα-Αβέιρο-Πόρτο.

Πόσο καιρό να μείνετε στο Aveiro

Μισή μέρα είναι αρκετή για να κάνετε μια βόλτα με σκάφος και να εξερευνήσετε την πόλη λίγο. Είναι υπέροχο το Aveiro να βρίσκεται κοντά στο Πόρτο και στην Coimbra, κάνοντας μια εξαιρετική μικρή εκδρομή από οποιαδήποτε πόλη. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα ημερήσιο ταξίδι στο Aveiro, μια ξενάγηση είναι το καλύτερο σας στοίχημα. Υπάρχουν επίσης περιηγήσεις που συνδυάζουν την επίσκεψή σας με την Coimbra.

Εάν επισκέπτεστε για τουλάχιστον μία εβδομάδα, μπορείτε να προγραμματίσετε να πραγματοποιήσετε μια περιήγηση 6 ημερών στη Βόρεια Πορτογαλία που περιλαμβάνει το Aveiro και το Πόρτο.

Πόρτο προς Aveiro με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά και κοστίζει περίπου 3 € μονόδρομα κατά το αστικό τρένο του Πόρτο. Το συχνό τρένο αναχωρεί τόσο από το σταθμό Sao Bento στο κέντρο του Πόρτο και από το σταθμό Campanha.

Για πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, ανατρέξτε στον ιστότοπο CP Rail.

Είναι πιο λογικό να πάρετε το τρένο από το λεωφορείο, καθώς το λεωφορείο διπλασιάζεται (2 ώρες και 30 λεπτά), μια μεταφορά και κοστίζει τρεις φορές την τιμή (10 €). Οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση από την Rede Expressos εάν αποφασίσουν να πάρουν το λεωφορείο.

Με αυτοκίνητο, χρειάζονται περίπου μία ώρα για να φτάσετε στο Aveiro από το Πόρτο, το οποίο είναι περίπου 75χλμ (45 μίλια) από το A1 με τα διόδια.

Πώς να φτάσετε στο Aveiro Από τη Λισαβόνα με τρένο και λεωφορείο

Χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να φτάσετε στο Aveiro από την πρωτεύουσα παρά από το Πόρτο και την Coimbra, επομένως συνιστάται οι ταξιδιώτες να επισκέπτονται μόνο το Aveiro από τη Λισαβόνα εάν δεν επισκέπτονται καμία από τις άλλες πόλεις. Αν δοθεί μια επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή από τη Λισαβόνα, προτείνεται η Coimbra.

Τα τρένα από τη Λισαβόνα μέχρι το Aveiro διαρκούν περίπου δύο ώρες και αναχωρούν από το σταθμό Santa Apolonia, με τιμές που ποικίλλουν σημαντικά. Τα λεωφορεία διαρκούν συνήθως τρεις ώρες και κοστίζουν γύρω στα 18 ευρώ συγκριτικά.

Coimbra στο Aveiro με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Το τρένο από την Κοΐμπρα στο Aveiro διαρκεί περίπου μία ώρα και ξεκινά από περίπου 5 € στο περιφερειακό τρένο. Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, ανατρέξτε στην ενότητα CP.pt. Το λεωφορείο από Κόιμπρα προς Aveiro διαρκεί περίπου 45 λεπτά και κοστίζει 6 € και μπορεί να γίνει κράτηση από την Rede Expressos.

Με αυτοκίνητο, το ταξίδι από την Κοΐμπρα προς Aveiro διαρκεί 50 λεπτά και είναι περίπου 60χλμ.