Τουριστικός οδηγός Ronda

Η Ronda είναι το πιο διάσημο από τα pueblos blancos. Κατασκευάστηκε στην κορυφή μιας βαθιάς χαράδρας και λέγεται ότι είναι όπου οι ταυρομαχίες εφευρέθηκαν.

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές οργανωμένες εκδρομές που σας μεταφέρουν σε αυτή την πόλη που είναι εκτός δρόμου. Το Ronda γίνεται συνήθως ως ημερήσιο ταξίδι, αλλά πολλοί ερωτεύονται τον τόπο και θέλουν να παραμείνουν περισσότερο. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Cueva de Pileta (δείτε παρακάτω), θα χρειαστείτε περισσότερες από μία μέρες.

Το Σεπτέμβριο, υπάρχει η Feria de Pedro Romero καθώς και ένα μεγάλο φεστιβάλ ταυρομαχιών , το Corridas Goyescas .

Αφού επισκεφθείτε τη Ronda, μπορείτε να κατευθυνθείτε ανατολικά στη Γρανάδα (μέσω της Μάλαγα ), νότια προς την Costa del Sol ή νοτιοδυτικά προς Tarifa ή Cadiz .

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Ronda

Πώς να φτάσετε στο Ronda

Η Ronda δεν είναι εύκολο να φτάσει και είναι τουλάχιστον μία ώρα από τις περισσότερες πόλεις της περιοχής, απαιτώντας μια ειλικρινή τρομακτική κίνηση κατά μήκος πολλών πολύ άνεμων ορεινών δρόμων.

Τουλάχιστον ήταν τρομακτικό εάν ήσασταν στο αυτοκίνητο που ήμουν!

Για λεπτομέρειες ταξιδιού από το σημείο που μένετε, δείτε: Πώς να φτάσετε στο Ronda .

Πρώτες εντυπώσεις της Ronda

Ο σιδηροδρομικός σταθμός και ο σταθμός λεωφορείων βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης (καθώς και πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης), η παλιά ισλαμική συνοικία είναι νότια - μεταξύ των δύο είναι μια βαθιά χαράδρα.

Ευτυχώς, υπάρχει μια σειρά από εντυπωσιακές γέφυρες που ενώνουν τα δύο.

Εάν βρίσκεστε στη Ronda για περισσότερο από μερικές ώρες, πιθανότατα θα περάσετε μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο βόρειο μισό από ό, τι στο νότο (και σχεδόν σίγουρα θα κοιμηθείτε εκεί).

Η πλατεία Plaza España και η κοντινή πλατεία Plaza de Toros θα αποτελέσουν σημείο προσανατολισμού. Από εδώ μπορείτε να διασχίσετε τη γέφυρα στο Puente Nuevo, το σημαντικότερο από τα τρία γεφύρια. Από την άλλη πλευρά είναι η 'La Ciudad' (η πόλη), η οποία είναι η παλιά αραβική συνοικία. Μετά τη διέλευση της γέφυρας, στρίψτε αριστερά - εκεί θα δείτε το Casa del Rey Moro. Οι κήποι του είναι ανοιχτοί στο κοινό, όπως και η ισλαμική σκάλα που κόβεται στην πλευρά του φαραγγιού. Οι άλλες δύο γέφυρες μπορούν να βρεθούν εδώ για να σας μεταφέρουν στο βόρειο τμήμα της πόλης. Αλλά πριν το κάνετε αυτό, εξερευνήστε το υπόλοιπο La Ciudad. Από την άλλη πλευρά είναι η Plaza María Auxiliadora, προσφέροντας εξαιρετική θέα στο τοπίο της Ανδαλουσίας.