Φεστιβάλ στην Ισπανία τον Οκτώβριο

Εάν επισκέπτεστε την Ισπανία τον Οκτώβριο, πιθανότατα δεν πρόκειται ειδικά για τις παραλίες της Ισπανίας, επειδή ο καιρός στην Ισπανία τον Οκτώβριο πιθανότατα δεν θα είναι ευνοϊκό για να πάρει ένα μαύρισμα. Αλλά δεν έχετε κανένα φόβο - υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα στην Ισπανία τον Οκτώβριο.

Πολλές πόλεις, ειδικά στην Κόστα ντελ Σολ, έχουν τις ετήσιες feria τους (ισπανικά για το "φεστιβάλ"), οπότε περιμένετε να πωλούν φαγητά και ποτά σε όσους αγοράζουν φαγητό και ποτό όλη την ημέρα και τη νύχτα.

Αυτή είναι και η εποχή για τα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ισπανία. Η περίοδος ταυρομαχίας της Μαδρίτης τελειώνει επίσης αυτό το μήνα.

Τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ισπανία τον Οκτώβριο

  1. Καταλονία: Στη Βαρκελώνη, μπορείτε να ακούσετε τζαζ παγκόσμιας κλάσης στο μεγάλο φεστιβάλ τζαζ της Βαρκελώνης προς το τέλος του μήνα. Σε περισσότερες από δώδεκα συναντήσεις γύρω από την πόλη, οι λάτρεις της τζαζ μπορούν να δουν συναυλίες με μεγάλα ονόματα τζαζ μουσικούς και καλλιτέχνες που γίνονται μέχρι και σήμερα. Γύρω από την Καταλονία, υπάρχει ένας διαγωνισμός για το κτίριο του ανθρώπινου κάστρου στην Tarragona , το φεστιβάλ Cavatast Cava (αφρώδης οίνος) στο Sant Sadurni d'Anoia και οι τοπικές εκδηλώσεις στη Χιρόνα για τις πυρκαγιές του Sant Narcis.

    Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία τον Οκτώβριο στη Βαρκελώνη

  2. Marbella: Πιάνοντας τις τελευταίες μέρες πολύ ζεστού καιρού, πολλές πόλεις στην Costa del Sol κρατούν τις τοπικές τους feria τον Οκτώβριο. Θα βρείτε φεστιβάλ σε Nerja , Fuengirola , Cadiar (περιλαμβάνει συντριβάνι κρασιού που παρέχει δωρεάν κρασί) και San Pedro de Alcantara (κοντά στο Puerto Banus).

    Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία σε Marbella τον Οκτώβριο

  1. Ανδαλουσία: Το Φεστιβάλ Κιθάρας της Σεβίλλης είναι το κύριο αξιοθέατο στη Σεβίλλη τον Οκτώβριο, ενώ στο κοντινό Dos Hermanas υπάρχει το θρησκευτικό προσκύνημα Romería de Valme την τρίτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε έτους.
    Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία σε Σεβίλλη τον Οκτώβριο

Σταφισμός σταφυλιών στην Ισπανία τον Οκτώβριο

Η καλλιέργεια σταφυλιών, που προηγουμένως αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παραγωγής οίνου, εξακολουθεί να πραγματοποιείται σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας.

Η οργάνωση της δικής σας εμπειρίας απόσταξης σταφυλιών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε κρατώντας μια περιοδεία κρασιού .

Άλλα γεγονότα τον Οκτώβριο

Semana de la Arquitectura
Η γιορτή της Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής συνδυάζει μια εμπορική έκθεση, εκθέματα, εργαστήρια για παιδιά και ανοιχτές εκδηλώσεις στα πιο διάσημα κτίρια της Μαδρίτης. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε δεκάδες αρχιτεκτονικά και ιστορικά σημαντικά κτίρια. Οι δραστηριότητες των παιδιών είναι επίσης προγραμματισμένες.

Fiestas del Pilar
Η πόλη της Σαραγόσα στην Αραγονία τιμά τον πολιούχο της πόλης, την Παναγία της Στήλης, σε αυτό το ετήσιο φεστιβάλ. Τα γεγονότα εβδομαδιαίας εκδήλωσης δείχνουν, διαγωνισμούς και παρελάσεις. Τα κυριότερα σημεία είναι η προσφορά λουλουδιών και φρούτων στη Παναγία και η παρέλαση του γυαλιού με γυαλί.

Feria de Fuengirola
Επίσης ονομάζεται Feria del Rosario, αυτή η γιορτή στη Fuengirola πραγματοποιείται κάθε Οκτώβρη 6 έως 12 (η οποία είναι επίσης η Ημέρα του Κολόμβου) στην έκθεση. Οι ντόπιοι φέρνουν τα άμαξα και τα καροτσάκια μεταφοράς τους και φορούν τα καλύτερα παραδοσιακά φορεσιά-φλαμένκο φορέματα για γυναίκες και κοστούμια για άνδρες. Η εκδήλωση περιλαμβάνει βόλτες, ζωντανή μουσική, χορό φλαμένκο και δίκαια τρόφιμα.

Feria de Nerja
Η Nerja φιλοξενεί αυτή την εβδομαδιαία γιορτή, τιμήνοντας τους προστάτες αγίους της Παναγίας του Anguish και του Αρχάγγελου Αγίου Μιχαήλ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος της πόλης, αλλά επικεντρώνονται κυρίως στις ανατολικές και δυτικές πλευρές του κέντρου της πόλης. Αυτό το φιλικό προς την οικογένεια φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, άλογα, παρελάσεις, συναυλίες, δίκαιες βόλτες, χορό και δραστηριότητες για παιδιά.

Fiestas de San Lucas
Στο Χάεν, γνωστό ως παγκόσμια πρωτεύουσα του ελαιόλαδου, κάθε Οκτώβριο η πόλη τιμά τον Άγιο Λουκά, τον πολιούχο του άγιο. Για περισσότερο από μία εβδομάδα, οι φιλόλογοι μπορούν να συναντήσουν συναυλίες, ταυρομαχίες, χορό, τοπικές τροφές και πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Μπιλμπάο Νυχτερινός Μαραθώνιος
Επιλέξτε από έναν 10K, μισό μαραθώνιο ή πλήρη μαραθώνιο για να τρέξετε με περισσότερους από 12.000 αθλητές. Η διαδρομή θα σας μεταφέρει στους δρόμους του Μπιλμπάο το βράδυ. Υπάρχει επίσης μη ανταγωνιστική φιλανθρωπία 5K, πυροτεχνήματα, μουσική και παραστάσεις.

Οι πυρκαγιές του Sant Narcis
Αυτή η έκθεση στη Χιρόνα της Καταλονίας πραγματοποιείται στο όμορφο πάρκο La Devesa.

Διαθέτει χορό Sardana, ζωντανή μουσική και γιγάντιες φιγούρες και κεφάλια. Θα βρείτε επίσης πωλητές τέχνης και χειροτεχνίας, ταινίες, θέατρο, αθλητικούς αγώνες, γλέντι καστανιάς και παιδικά shows.

Φεστιβάλ ταινιών τρόμου και φαντασίας
Ξεκίνησε το 1990, αυτό το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Σαν Σεμπαστιάν διαθέτει ταινίες πλήρους μήκους και σορτς από όλο τον κόσμο. Τα είδη περιλαμβάνουν φρίκη, φαντασία, sci-fi, κινούμενα σχέδια και κλασικά. Το φεστιβάλ έχει επίσης οδικές εκθέσεις, μουσική, εκθέσεις και κωμωδία.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Gay και Lesbian
Ένα άλλο φεστιβάλ ταινιών που εμφανίζεται στην Ισπανία τον Οκτώβριο είναι το LesGaiCineMad. Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, το πιο σημαντικό φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών LGBT στις ισπανόφωνες χώρες. Διαθέτει μια συλλογή από περισσότερες από 3.000 διεθνείς ταινίες. Το φεστιβάλ παρουσιάζει ταινίες μεγάλου μήκους, σορτς, βίντεο τέχνης και ντοκιμαντέρ.