Μυστικό Λονδίνο: Ανακαλύψτε Αρχαία 'Ρωμαϊκά Λουτρά'

Περπατήστε με αυτόν τον τρόπο για να αποκαλύψετε ένα κρυμμένο Gem του Λονδίνου

Κάτω από έναν παράδρομο, μέσα από μια σήραγγα, πατήστε ένα κουμπί για ένα φως και μπορείτε επίσης να βρείτε τα καλά κρυμμένα ρωμαϊκά λουτρά στο κεντρικό Λονδίνο. Αυτή η ελεύθερη έλξη χωρίς επίβλεψη διοικείται από το Συμβούλιο του Westminster για λογαριασμό του The National Trust και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί, γι 'αυτό έχω συγκεντρώσει αυτές τις σαφείς οδηγίες. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε όλες τις εικόνες για να δείτε μια μεγαλύτερη εικόνα.

Περισσότερα για τα ρωμαϊκά λουτρά του Λονδίνου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αυτά τα λουτρά είναι στην πραγματικότητα πολύ απίθανο να είναι ρωμαϊκά. Φαίνεται ότι πιθανότατα χρονολογούνται από τον 16ο ή τον 17ο αιώνα, αλλά πραγματικά πίστευαν ότι ήταν πολύ μεγαλύτερα όταν ανακαλύφθηκαν στα τέλη του 18ου αιώνα.

Τα «ρωμαϊκά λουτρά» αποτελούσαν κατά πάσα πιθανότητα μέρος ενός εξωτερικού χώρου του Arundel House και μάλλον μια δεξαμενή αποθήκευσης ή ένα χώρο πλύσης. Ο Θωμάς, ο 2ος κόμης του Arundel και ο Surrey ήταν γνωστός συλλέκτης αρχαιοτήτων και ο Arundel House γιορτάζεται ως η πρώτη θέση στη χώρα όπου μια συλλογή αρχαίων γλυπτών και λιθοτεχνιών τοποθετήθηκε σε ημι-δημόσια έκθεση - που τώρα σώζεται εν μέρει στο The Ashmolean Μουσείο , στην Οξφόρδη, ως μάρμαρα Arundel.

Η παλαιότερη γραπτή αναφορά στα λουτρά προέρχεται από ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε το 1784 και αναφέρεται σε ένα "ωραίο παλιό λουτρό" στο κελάρι του σπιτιού. Η δεύτερη αναφορά σε ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε το 1842 αναφέρεται σε ένα "παλιό ρωμαϊκό λουτρό άνοιξης" στο 5 Strand Lane και υποδηλώνει ότι τροφοδοτήθηκε από την τοπική πηγή στην οδό Holywell.

Τα «Ρωμαϊκά Λουτρά» προωθήθηκαν στους Βικτωριανούς για τα οφέλη τους στην υγεία και παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα.

Το Strand Lane δημιούργησε το όριο μεταξύ των ενοριών του St Clement Danes και της St Mary le Strand και το 1922 ο Πρύτανης του St. Clement Danes αγόρασε τα λουτρά για να τα διατηρήσει από την κατεδάφιση. Τα λουτρά τέθηκαν σε επίδειξη μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου το 1939 και δωρήθηκαν στην Εθνική Εμπιστοσύνη το 1947.