Ταξιδέψτε με το λεωφορείο Classic Routemaster σε μια διαδρομή κληρονομιάς

Όλα τα τελευταία δρομολόγια λεωφορείων του Λονδίνου

Τα παλιά λεωφορεία Routemaster είναι σίγουρα μια σχεδίαση της μεταφοράς του Λονδίνου. Πρόκειται για τα διώροφα λεωφορεία με ανοιχτή πλατφόρμα στο πίσω μέρος που επιτρέπουν στους επιβάτες να μεταπηδούν και να ξεκλειδώνουν. Τα λεωφορεία χρησιμοποιούσαν για να λειτουργούν με έναν αγωγό επί του σκάφους που θα πωλούσε εισιτήρια (από ένα μηχάνημα που είχε κρεμάσει γύρω από το λαιμό τους), ενώ ο οδηγός ήταν τοποθετημένος μακριά σε ένα μικρό διαμέρισμα μπροστά.

Τα λεωφορεία εξήλθαν από γενική υπηρεσία στα τέλη του 2005, καθώς δεν ήταν προσβάσιμα σε όλους τους επιβάτες.

Τα νέα λεωφορεία έχουν χαμηλότερους ορόφους και ευρύτερες πόρτες για να διευκολύνουν τους ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια και εκείνους με καροτσάκια μωρών να μπαίνουν και να ξεκινούν.

Μην απελπίζεστε! Μπορείτε ακόμα να ζήσετε τη ζωή πάνω σε ένα κλασικό Routemaster επιβιβάζοντας το λεωφορείο αριθ. 15. Αυτή είναι μια διαδρομή κληρονομιάς μεταξύ Tower Hill και Trafalgar Square που έχει διατηρηθεί από την Transport for London.

Υπάρχουν 10 Routemasters σε λειτουργία και όλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις διαδρομές μέχρι σήμερα από το 1960-1964, αν και έχουν ανακαινιστεί με κινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro II και έχουν ξαναβαφτεί στο στυλ των λεωφορείων του Λονδίνου το 1960.

Τα λεωφορεία Routemaster της κληρονομιάς τρέχουν κάθε 15 λεπτά, επτά ημέρες την εβδομάδα, μεταξύ περίπου 9.30 π.μ. και 6.30 μ.μ.

Οι στάνταρ εισιτήρια λεωφορείων ισχύουν για να μην χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα για να απολαύσετε αυτή την υπηρεσία.

Η υπηρεσία αριθμού 15 της κληρονομιάς είναι μια φανταστική διαδρομή για τουρίστες καθώς περνάει από μερικά από τα πιο εικονικά αξιοθέατα του Λονδίνου, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου και ο Πύργος του Λονδίνου.

Είναι μια πολύ φθηνότερη εναλλακτική λύση σε μερικές από τις εταιρείες περιοδείας με λεωφορείο του Λονδίνου. Για την καλύτερη θέα, πιάστε μια θέση στο μπροστινό επάνω μέρος.

Εδώ είναι ο πλήρης κατάλογος των στάσεων σε αυτή τη διαδρομή: