Αποφεύγοντας τους Peak Times στο σωλήνα στο Λονδίνο

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μεγάλες πόλεις, υπάρχουν ώρες αιχμής του ταξιδιού στο σωλήνα που πραγματικά πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε. Αυτοί οι καιροί είναι όταν ο ερασιτέχνης του Λονδίνου τσακίζει το δρόμο στον τελευταίο μικροσκοπικό χώρο στο τρένο και ξοδεύει ένα ταξίδι με τη μύτη του πιέζεται στη μασχάλη ενός άλλου μετακινούμενου. Πραγματικά, δεν συνιστάται.

Η πρωινή "ώρα αιχμής" σηκώνεται μεταξύ περίπου 7:30 π.μ. και 9:30 π.μ. και η ώρα αιχμής βράδυ είναι μεταξύ 4:40 μ.μ. και 6:30 μ.μ.

Αλλά αυτό είναι μόνο μέρος της ιστορίας.

Αλλά τι λένε οι αριθμοί;

Δεν είναι πολύ στην πραγματικότητα. Η μεταφορά για το Λονδίνο είναι σύντομη για τη διάσπαση των γραμμών με τη σειρά. Το City Metric, ένα βραχίονα του περιοδικού The New Statesman, έκανε μια σειρά από τραγάνισμα με βάση την πιο πρόσφατη ημερομηνία (από μια έκθεση του 2012, έτσι δεν είναι ότι πρόσφατα).

Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Victoria Line είναι η πιο πολυσύχναστη στο Λονδίνο. Αλλά αν δεν είσαι μετακινούμενος, γιατί θα έφτανε καν κοντά στη Victoria Line; Με εξαίρεση τρεις στάσεις στη μέση της γραμμής - Victoria, Green Park και Oxford Circus - δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σημείο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες που δεν εξυπηρετούνται και από άλλες γραμμές.

Στο τέλος, καταλήγει σε προσωπικές αντιλήψεις και προτιμήσεις. Ρωτήστε οποιονδήποτε Λονδίνο και είναι σίγουρο ότι θα σας πω ότι η γραμμή τους είναι η πιο πολυσύχναστη κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής. Και αν η μύτη σας είναι τρία εκατοστά από κάποια κρεμάστρα-ράβδους Oxter ή πέντε, κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά;

Κάνοντας το Rush Hour Tube Travel πιο εύκολο

Εάν πρέπει να ταξιδέψετε στο υπόγειο του Λονδίνου κατά την ώρα αιχμής - και αργά ή γρήγορα, οι περισσότεροι επισκέπτες στο Λονδίνο - υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τη ζωή σας:

Εναλλακτικές λύσεις δημόσιων μεταφορών

Εάν προτιμάτε να μην αντιμετωπίζετε καθόλου τα πλήθη της ώρας και πρέπει να ταξιδέψετε εκείνη την εποχή, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις:

Σχεδιάστε εναλλακτικές διαδρομές και τύπους μεταφοράς χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό φάσμα ηλεκτρονικών χαρτών της Transport for London.