Όλοι για το Λονδίνο ταξί

Τι πρέπει να ξέρετε για τις Black Cabs και Minicabs

Η μαύρη καμπίνα του Λονδίνου είναι μια εικόνα της πόλης. Οι μαύρες καμπίνες είναι εξαιρετικά αξιόπιστες αλλά θεωρούνται ακριβότερες, αν και το ταξίδι σας χρεώνεται με ένα μετρητή και όχι με ένα πάγιο τέλος (βλ. Τρέχοντες ναύλους και τιμολόγια). Επίσης, οι οδηγοί μαύρης καμπίνας γνωρίζουν ένα απίστευτο ποσό για το Λονδίνο καθώς οδηγούν καθημερινά στους δρόμους - μπορείτε να τους ζητήσετε συμβουλές και να ανακαλύψετε λίγη ιστορία του Λονδίνου ή απλά να συνομιλήσετε με έναν ντόπιο που του αρέσει να μιλάει.

Όλοι οι οδηγοί πρέπει να περάσουν τη Γνώση, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μελετήσει και απομνημονεύσει 25.000 δρόμους του Λονδίνου μέσα σε ακτίνα έξι μιλίων του Charing Cross, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζουν την πιο άμεση διαδρομή για το ταξίδι σας. Αυτές οι μελέτες χρειάζονται περίπου 2 έως 4 χρόνια για να ολοκληρωθούν, οπότε είναι βασικά ότι ο οδηγός σας έχει πτυχίο πανεπιστημίου σε όλα τα πράγματα στο Λονδίνο.

Μίσθωση καμπίνας

Οι καμπίνες που διατίθενται προς ενοικίαση έχουν ένα φως στην κορυφή που εμφανίζει τη λέξη «TAXI». Μόλις προσληφθεί, η λυχνία σβήνει.

Για να χαλαρώσετε μια καμπίνα, απλά κολλήστε το χέρι σας καθώς πλησιάζει και θα σας τραβήξει για σας. Συζητήστε με τον οδηγό στο μπροστινό παράθυρο και εξηγήστε από πού πρέπει να φτάσετε, μετά πηδήστε στην πλάτη. Οι μαύρες καμπίνες μπορούν να μεταφέρουν πέντε επιβάτες: τρεις στο πίσω κάθισμα και δύο στα καθίσματα που βρίσκονται απέναντι. Αν έχετε πολλές αποσκευές, ζητήστε από τον οδηγό να βάλει τις τσάντες σας στο χώρο μπροστά δίπλα του.

Μην σκεφτείτε πού στέκεστε όταν χτυπάτε μια καμπίνα, καθώς δεν μπορούν να σταματήσουν σε πεζόδρομους ή σε σημεία που θα αποτελούσαν κίνδυνο για άλλους χρήστες του δρόμου.

Minicabs

Τα minicabs θεωρούνται φθηνότερη εναλλακτική λύση από τις μαύρες καμπίνες, καθώς θα πρέπει να σας δώσουν μια τιμή για το ταξίδι προτού ξεκινήσετε, αλλά οι οδηγοί δεν γνωρίζουν τους δρόμους του Λονδίνου με τον τρόπο που κάνουν οι μαύροι οδηγοί της καμπίνας. Οι περισσότεροι οδηγοί minicab χρησιμοποιούν τεχνολογία SatNav (GPS) για οδηγίες. Ορισμένα minicabs είναι ζωγραφισμένα με λαμπερό χρώμα με τα στοιχεία της εταιρίας καμπίνας, αλλά τα περισσότερα μοιάζουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Είναι παράνομο να χαλαρώσετε ένα minicab στο δρόμο, οπότε χρησιμοποιήστε μόνο ένα άδεια minicab από ένα γραφείο minicab.

Μη εξουσιοδοτημένα ταξί

Οι μη εξουσιοδοτημένες καμπίνες περιμένουν εκτός δημοφιλών νυχτερινών χώρων, όπως θέατρα και νυχτερινά κέντρα, που αναζητούν για δουλειές, αλλά δεν συνιστάται η χρήση τους για δύο λόγους: 1. Είναι παράνομο και 2. Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσατε να θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο. Οι ιστορίες φρίκης αφθονούν από φτωχούς ανυποψίαστους επιβάτες οι οποίοι τραυματίζονται ή δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους.

Περισσότερες Πληροφορίες Λονδίνου Cab

Μπορείτε να επιλέξετε από μια επιλογή από διαθέσιμες εφαρμογές για κινητά για να κάνετε κράτηση με ασφάλεια σε μια καμπίνα. Ελέγξτε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές του Λονδίνου .

Αν ψάχνετε για περιήγηση στο Λονδίνο μέσω της καμπίνας, δοκιμάστε μια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Black Cab Tour του Λονδίνου (υπάρχει ακόμη και μια μαύρη καμπίνα με θέμα το Χάρι Πότερ!) Ή μια ιδιωτική περιήγηση σε Mini Cooper.