Το Πάρκο Replica του Ningbo, Κίνα

Όλα τα θαύματα του κόσμου σε ένα μέρος!

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στην Κίνα για να ξέρετε ότι είναι η πρωτεύουσα του πλανήτη του κόσμου. Από τα πλαστά εμπορεύματα στις αγορές, σε αντίγραφο του Πενταγώνου που βρίσκεται λίγο έξω από τη Σαγκάη , η Κίνα παίρνει ψεύτικο σε επίπεδο που υπερβαίνει ακόμη και τα επίπεδα της οικονομικής ανάπτυξης.

Είναι πραγματικά meta, τότε, ότι ένα νέο πάρκο στην κατά τα άλλα ανώνυμη κινεζική πόλη του Ningbo προβάλλει αντίγραφα των περισσότερων από 50 από τα κορυφαία αξιοθέατα του κόσμου.

Όπως συμβαίνει με πολλές κινεζικές απομιμήσεις όλων των ειδών, αυτά τα αντίγραφα ποικίλλουν όσον αφορά την ακρίβεια και την ποιότητα. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Δεν πρόκειται ποτέ να δείτε αυτά τα πολλά θαύματα κόσμου σε ένα μέρος οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Ποια παγκόσμια θαύματα υπάρχουν στο πάρκο Ningbo Replica;

Καθώς εισέρχεστε στο Ningbo Replica Park, ίσως χάνετε το κομμάτι από όλα τα replicas του κόσμου που σας περιμένουν. Το πρώτο που βλέπετε είναι πιθανό να είναι το λιγότερο έκπληκτο: Το άγαλμα της ελευθερίας, ένας κλώνος του οποίου υπήρξε από καιρό στο νησί Odaiba, νότια του Τόκιο της Ιαπωνίας. (Σημείωση: Το ιαπωνικό άγαλμα της ελευθερίας είναι σημαντικά πιο αυθεντικό από αυτό που βρίσκετε στο Replica Park του Ningbo).

Η Αψίδα του Θριάμβου, όμως, είναι λίγο πιο απροσδόκητη, όπως και το αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης. Τη στιγμή που θα δείτε το Big Ben, ίσως αρχίσετε να αναρωτιέστε ποια ήπειρο βρίσκεστε. Λοιπόν, αν δεν συμβεί να δώσετε προσοχή στο χρώμα, την κλίμακα ή οποιαδήποτε άλλη ποιοτική πλευρά αυτών των αντιγράφων που τα διαφοροποιεί από τα πρωτότυπα, συνήθως υπέρ των πρωτοτύπων.

Βεβαίως, δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα αντίγραφα (ή, ειλικρινά, ότι δεν έχουν γίνει καλά) που τα κάνει τόσο καταπληκτικά. Πολλοί είναι ιδιαίτερα τροποποιημένοι με τρόπους που πιστεύουν στην ιστορία τους. Το αντίγραφο της Μεγάλης Πυραμίδας εδώ, για παράδειγμα, στεγάζει ένα συναρπαστικό rollercoaster. Εάν κάνετε μια επίσκεψη στη ψεύτικη Ακρόπολη του Ningbo, από την άλλη, μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στην πισίνα που υπάρχει μέσα στα ερείπια των τειχών της.

Πού βρίσκεται στο Ningbo το Replica Park;

Τα κακά νέα για το Ningbo Replica Park είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2016, δεν φαίνεται να είναι επίσημα ανοιχτό ακόμη, με πολλά από τα απίστευτα αξιοθέατα του να είναι ακόμα υπό κατασκευή. Τα καλά νέα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα εμπόδιο για να περιορίσετε την πρόσβασή σας σε αυτό, έτσι ώστε όσο μπορείτε να φτάσετε εκεί, θα πρέπει να έχετε πολύ ελεύθερη κυριαρχία.

Όσον αφορά αυτό, το πάρκο βρίσκεται βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης του Νινγκό, κοντά στη βάση του βουνού Dapeng. Δεν φαίνεται να έχει ένα επίσημο αγγλικό όνομα (ή ένα κινέζικο, για το θέμα αυτό), αλλά αν τυχαίνει να ταξιδεύετε στο Ningbo, απλά σημαία κάτω από έναν οδηγό ταξί και να του πω τα εξής: Da peng shan fu zhi pin γκουάν γιουάν (达 蓬山 复制品 公园), κυριολεκτικά "Dapeng Mountain Replica Park."

Και πώς, ακριβώς, φτάνετε στο Ningbo; Καλή ερώτηση - διαβάστε την απάντηση.

Πώς να φτάσετε στο Ningbo

Όπως συμβαίνει με πολλές πόλεις της Κίνας , το Ningbo παρουσιάζει κάτι παράδοξο. Παρόλο που πιθανότατα δεν το έχετε ακούσει ποτέ πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο, το Ningbo έχει πληθυσμό κοντά σε αυτόν της Νέας Υόρκης. Ως εκ τούτου, το Ningbo διαθέτει αεροδρόμιο, αν και εξυπηρετείται εξ ολοκλήρου από πτήσεις από την Ανατολική Ασία: μεγάλη πλειοψηφία από προορισμούς στην Κίνα και μερικές πέραν αυτών από την Ιαπωνία.

Πράγματι, εάν θέλετε να επισκεφθείτε το Ningbo από το εξωτερικό, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αναζητήσετε πτήσεις προς Σαγκάη ή Χανγκζού, που είναι λιγότερο από τρεις ώρες από το Ningbo με τρένο. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να πάρετε μια εγχώρια πτήση μετά την άφιξή σας σε ένα μεγάλο κινεζικό αεροδρόμιο από το εξωτερικό, αν και δεδομένης της μέσης καθυστέρησης αεροδρομίου στην Κίνα και της συχνά επίπονης διαδικασίας ασφάλειας, ίσως και να ταξιδέψετε στην ξηρά.