Δέκα γεγονότα για το κινεζικό νέο έτος

Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία της κινεζικής Πρωτοχρονιάς για να ξεκινήσετε. Αλλά πρώτα, μπορεί να θέλετε να μάθετε για την προέλευση των διακοπών. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε περισσότερα για τις παραδόσεις και τις δεισιδαιμονίες του κινεζικού νέου έτους. Συντονιστείτε σε Χοροσκόπια της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς για να μάθετε τι είναι για τους επόμενους 12 μήνες για το αστέρι σας ή για να δείτε τις δέκα πρώτες προφητείες κινεζικού νέου έτους .

  1. Η ημερομηνία για το κινεζικό νέο έτος διαφέρει από έτος σε έτος βάσει του σεληνιακού κύκλου. Πάντα πέφτει κάπου τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.
  1. Το σύνολο των διακοπών διαρκεί δεκαπέντε ημέρες. Θα υπάρχουν εορτασμοί και εκδηλώσεις που θα γίνονται όλο το χρόνο.
  2. Η πιο σημαντική ημέρα του κινεζικού νέου έτους είναι η παραμονή της κινεζικής Πρωτοχρονιάς και η πρώτη ημέρα της κινεζικής Πρωτοχρονιάς - η τελευταία είναι παραδοσιακά η ημέρα για την κινεζική Πρωτοχρονιά. Οι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ θα κάνουν δύο ή τρεις ημέρες εκτός εργασίας, ενώ στην Κίνα θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.
  3. Εκτιμάται ότι ένα έκτο μέρος του κόσμου γιορτάζει το κινεζικό νέο έτος, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1 δισεκατομμύριο Κινέζων πολιτών. Τα τελευταία χρόνια, οι εορτασμοί στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και σε άλλες παγκόσμιες πόλεις έχουν εξαπλωθεί από την τοπική Chinatowns για να γίνουν mainstream events. Το Κινέζικο Νέο Έτος αγωνίζεται τα Χριστούγεννα ως το πιο διάσημο γεγονός στον κόσμο.
  4. Το κινεζικό νέο έτος είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη μετανάστευση στον κόσμο, καθώς οι Κινέζοι εργάτες ταξιδεύουν στις οικογένειές τους. Κάθε χρόνο ορίζει ένα νέο ρεκόρ καθώς αυξάνεται ο κινεζικός πληθυσμός.
  5. Το 2010 εκτιμάται ότι 210 εκατομμύρια άνθρωποι χτύπησαν τα αεροπλάνα, τα λεωφορεία και τα τρένα - αυτό είναι το ισοδύναμο με το σύνολο του πληθυσμού της Βραζιλίας που συσκευάζει τις βαλίτσες τους. Στην Κίνα, όπου λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο μέρος της μετανάστευσης, έχει υποστηριχθεί ότι τα τρένα είναι τόσο υπερδιπλασιασμένα ώστε οι άνθρωποι φορούν πάνες για τα 24ωρο ταξίδια τους στο σπίτι.
  1. Το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα κείμενα που αποστέλλονται σε μια μέρα σπάει κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους. Το σημερινό ρεκόρ ανέρχεται σε 19 δισ. Ευρώ.
  2. Ανάλογα με το ποιον ακούτε, το κινεζικό νέο έτος το 2018 είναι είτε 4716, 4715, ή 4655 - και ακόμα δεν έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα ή αλεξίπτωτα.
  3. Το κινεζικό νέο έτος δεν γιορτάζεται μόνο στην Κίνα. Στο Βιετνάμ, στη Σιγκαπούρη και σε ορισμένες άλλες ασιατικές χώρες, γιορτάζουν επίσης το "Σεληνιακό Νέο Έτος" καθώς και στο Chinatown σε όλο τον κόσμο. Ονομάζεται σεληνιακό επειδή η ημερομηνία είναι βασισμένη στην κίνηση του φεγγαριού - όχι στη λατρεία του αλλοδαπού, όπως προτείνουν περισσότεροι από ένας ή δύο άνθρωποι.
  1. Πάντα μια χώρα που του αρέσει η επιλογή υπερτιμολόγησης, η Κίνα κατέχει σήμερα το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διοργάνωση πυροτεχνημάτων παγκοσμίως. Στην παραμονή της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, τα πυροτεχνήματα αφήνονται σε όλη τη χώρα, από εκθέσεις σε κάθε πόλη και κέντρα πόλης μέχρι πιο τοπικούς αυτοσχεδιασμούς σε αγροκτήματα και κήπους. Θα βρείτε επίσης πυρκαγιά που ρίχνεται περίπου - αν και δεν είναι πάντα νόμιμη.