Το Βασιλικό Τοπίο στο Μεγάλο Πάρκο του Windsor

Από το Royal Park έως το δημόσιο παιδότοπο σε 900 χρόνια

Αν επισκεφθείτε το Κάστρο σας τραβήξει έξω στο Windsor, μείνετε λίγο για να εξερευνήσετε ένα μεγάλο Royal πάρκο που είναι σχεδόν ένα μυστικό.

Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Windsor Castle παραμένουν μέσα στα οχυρωματικά τείχη του εν λόγω βασιλικού θύλακα ηλικίας 1.000 ετών και ποτέ δεν μπαίνουν στο πάρκο Windsor Great Park. Ακόμη και όταν βλέπουν το πάρκο από κάποια από τα υψηλότερα τείχη του κάστρου που είναι ανοιχτά στο κοινό, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνδέουν τα δάση και τους γκαζόν με την βασιλική τους ημέρα από το Λονδίνο .

Έτσι, αυτός ο υπέροχος, ανοιχτός χώρος 9000 στρεμμάτων, γεμάτος λίμνες, καταρράκτες, τελετουργικές βόλτες, ρωμαϊκά ερείπια και υπέροχους κήπους, είναι ένα από τα καλύτερα μυστικά της Αγγλίας - αν και πολύ ορατά - τοπικά μυστικά.

Μακρύς ή σύντομος περίπατος με όμορφη θέα στο κάστρο του Windsor και πολλά κοπάδια από τα ελάφια της βασίλισσας είναι δωρεάν για τη λήψη. Υπάρχουν λιβάδια, δάση, λιμνοθάλασσες και ανοιχτοί βοσκότοποι. Μόνο ο κήπος Savill (βλέπε παρακάτω) έχει χρέωση εισόδου. Και, αν είστε έξυπνοι και θέλετε να περπατήσετε, ίσως βρείτε δωρεάν χώρο στάθμευσης σε κοντινούς δρόμους.

Μια σύντομη ιστορία

Το δάσος Windsor, νοτιοδυτικά του Κάστρου Windsor , προοριζόταν για το προσωπικό κυνήγι του Monarch και για να προμηθεύσει το κάστρο με ξύλο, θηράματα και ψάρια, όταν το κάστρο ήταν λίγο περισσότερο από ένα οχυρωμένο στρατόπεδο πριν από περίπου 1.000 χρόνια. Το 1129 ορίστηκε ο αποκλειστικός χώρος και διορίστηκε ένας κάτοχος γνωστός ως "πάρκερ". (Αναρωτιέμαι αν η βρετανική φράση "nosy parker", που σημαίνει busybody, προέρχεται από αυτό).

Με την πάροδο του χρόνου, το πάρκο έχει γίνει πολύ μικρότερο - λίγο θα σας πάρει ακόμα τουλάχιστον μια ώρα για να περπατήσετε μέσα από το πάρκο από την Virginia Water, την ανθρωπογενή λίμνη, στις πύλες του Κάστρου Windsor . Μια έκταση 1.000 στρεμμάτων στη νότια γωνία του Μεγάλου Πάρκου Windsor, τώρα γνωστή ως το Βασιλικό Τοπίο, αντικατοπτρίζει τις φαντασιώσεις, τις θεωρίες και το έργο των Royals, τους αρχιτέκτονες και τους κηπουρούς τους για περισσότερα από 400 χρόνια.

Και τα περισσότερα από αυτά μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν.

Βιρτζίνια Νερό

Η λίμνη δημιουργήθηκε, με φράγμα και πλημμύρες, το 1753. Μέχρι τη δημιουργία δεξαμενών, ήταν το μεγαλύτερο ανθρωπογενές σώμα νερού στη Βρετανία. Η φύτευση τοπικών και εξωτικών δασών γύρω από τις όχθες της λίμνης συνεχίζεται σταθερά από τον 18ο αιώνα. Ανάμεσα στις τοποθεσίες γύρω από αυτή την ήρεμη λίμνη είναι ένας ρωμαϊκός ναός, ένας υπέροχος διακοσμητικός καταρράκτης και ένας πόλος Totem των 100 ποδιών που δόθηκε από τη Βρετανική Κολούμπια για να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα του. Η αλιεία, με άδεια από τα Royal Parks, επιτρέπεται σε μέρη του Virginia Water καθώς και σε άλλες λίμνες στο Windsor Great Park.

Τα ερείπια Leptis Magna

Τα ερείπια ενός ρωμαϊκού ναού, τακτοποιημένα κοντά στο νερό της Βιρτζίνια, ήταν αρχικά μέρος της ρωμαϊκής πόλης Leptis Magna, στη Μεσόγειο κοντά στην Τρίπολη, στη Λιβύη. Πώς συνέβησαν να καταλήξουν σε ένα πάρκο στο Surrey είναι μια ιστορία από μόνη της.

Τον 17ο αιώνα, οι τοπικές αρχές επέτρεψαν να παρουσιαστούν περισσότερες από 600 στήλες από τα ερείπια στον Louis XIV για χρήση στα Βερσαλλίες και το Παρίσι. Στις αρχές του 19ου αιώνα, η πολιτική ισορροπία της περιοχής είχε αλλάξει και αυτή τη φορά ήταν ο Βρετανός Γενικός Πρόξενος που έπεισε τον τοπικό κυβερνήτη ότι ο πρίγκιπας Regent (προορισμένος να είναι ο βασιλιάς Γιώργος IV) θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διακοσμεί το κατώφλι του λίγα κομμάτια επιλογής.

Οι ντόπιοι δεν ήταν πολύ ευχαριστημένοι - όχι, όπως θα περίμενε κανείς, λόγω της βεβήλωσης της κληρονομιάς τους, αλλά επειδή ήθελαν τους ίδιους τους λίθους για οικοδομικά υλικά.

Οι γρανιτένιες και μαρμάρινες στήλες, κιονόκρανα, βάθρα, πλάκες, κομμάτια γείσο και κομμάτια γλυπτών έφτασαν τελικά στο πάρκο Windsor Great Park μετά από σύντομη παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο. Πρόσφατα ανακαινισμένο και ασφαλές, τα Leptis Magna Ruins είναι πλέον ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της λίμνης.

Οι Κήποι του Τοπίου

Το πάρκο έχει αρκετούς ανθισμένους κήπους. Το Valley Garden είναι ένας ανθισμένος κήπος με δασικές εκτάσεις και φυτείες εξωτικών θάμνων στο κέντρο αυτού που είναι γνωστό ως Βασιλικό Τοπίο. Τα εγγενή δέντρα, όπως η γλυκιά καστανιά και το σκωτσέλο πεύκιο, ευδοκιμούν δίπλα σε κεράσια, αζαλέες, μανόλιες, γλυκά ούλα, τούπελο, ασιατικές ράτσες, σφεντάμια και εξωτικές βελανιδιές.

Το Valley Garden είναι ελεύθερο να επισκεφθείτε, αν και υπάρχει χρέωση για στάθμευση.

Ο Κήπος Savill

Ο Κήπος Saville είναι ένας διακοσμητικός κήπος έκτασης 35 στρεμμάτων που δεν έχει άλλο σκοπό εκτός από την απόλυτη ευχαρίστηση. Αρχικά αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1930 από τον κηπουρό Eric Savill, συνδυάζει σύγχρονα και κλασικά σχέδια κήπων με εξωτικά δάση. Στην πραγματικότητα μια σειρά από διασυνδεδεμένους και κρυμμένους κήπους, ο κήπος Savill είναι γεμάτος εκπληκτικές ανακαλύψεις, όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις μυρωδιές του Rose Garden από έναν "πλωτό" διάδρομο. Το χειμώνα, το Temperate House έχει εποχιακές οθόνες. Τα νάρκισσους, οι αζαλέες και τα ροδοδενδόνια που τίθενται σε μια επίδειξη την άνοιξη και στον κήπο Bog, ένας από τους κρυφός κήπους, το primula, η σιβηρική ίριδα και άλλα φυτά που αγαπούν την υγρασία, φωτίζουν τους κήπους. Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Savill Garden είναι η συλλογή του Champion Trees. Ένα Champion Tree είναι μια διαπίστευση του Ηνωμένου Βασιλείου για το δέντρο που είναι το ψηλότερο ή έχει την ευρύτερη περίμετρο για τον τύπο του στη χώρα. Ο κήπος Savill έχει πάνω από είκοσι αρχαία πρωτοποριακά δέντρα. Η είσοδος χρεώνεται για τον κήπο Savill.

Το κτίριο Savill

Το κτήριο Savill, που άνοιξε το 2006, είναι η είσοδος στον κήπο Savill αλλά μπορεί να το επισκεφθεί ελεύθερα χωρίς να εισέλθει στον κήπο. Ο ασυνήθιστος και φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός του περιλαμβάνει μια ορεινή οροφή "γκριλ", κατασκευασμένη από γηγενή δάση από τα κτήματα του Crown Estates, που φαίνεται να επιπλέει, δεν υποστηρίζεται. Ένα εστιατόριο, για μεσημεριανά γεύματα και τσάγια, έχει θέα στον κήπο από τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Και ένα κατάστημα με είδη δώρων προσφέρει δώρα και σουβενίρ, καθώς και φυτά από τους Βασιλικούς Κήπους.

Είδη πρώτης ανάγκης

Διαβάστε τα σχόλια επισκεπτών και βρείτε την καλύτερη τιμή για Ουάσινγκτον καταλύματα στο TripAdvisor.