Το Αλλεντάλε Νέο Έτος Κόκκινο Barl Ritual των Φλόγες και τα έντερα

Τα τρομακτικά φεστιβάλ πυρκαγιάς είναι παράδοση της Πρωτοχρονιάς σε μέρη της Βρετανίας. Στο Allendale για το νέο έτος, η μεταφορά του Tar Barl θεωρείται δουλειά μόνο για τους άνδρες. Παρευρέθηκαν γύρω από το Allendale με βαρέλια ουίσκι γεμάτα φλεγμονώδη πίσσα ισορροπημένα στο κεφάλι τους για γενιές. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς ξεκίνησε ή πότε, αλλά τι κάνει ένα θέαμα διακοπών.

Το Tar Barl

Οι ρίζες του Φεστιβάλ Allendale Tar Barrel - ή του Tar Barl όπως ονομάζεται εκεί - μπορεί να βρίσκονται στην αρχαία αρχαιότητα, χάνονται από την ιστορία.

Ή θα μπορούσαν να είναι τόσο πρόσφατα όσο τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα. Εξαρτάται από το ποιος ρωτάς.

Μια θεωρία υποστηρίζει ότι όταν μια άνεμος νύχτα εμπόδισε τα κεριά για μια συναυλία μπάντας που παραμένει αναμμένη, κάποιος ήρθε με τη φωτεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα βαρέλι πίσσας για να φωτίσει τη διαδικασία αντ 'αυτού. Οι πιο οριστικοί λογαριασμοί χρονολογούν την έναρξη του φεστιβάλ το 1858. Όποια και αν είναι οι αρχές του, οι ρίζες του φλογερού φεστιβάλ βρίσκονται αναμφισβήτητα στην ίδια βορειοευρωπαϊκή / βιγκέζικη ώθηση να τεθούν τεράστιες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να πίνουν πολλά που βρίσκονται πίσω από παρόμοιες φλογερές γιορτές το Ηνωμένο Βασίλειο . Ο Άγγλος ποιητής Philip Larkin ήταν οπαδός του Φεστιβάλ Allendale.

Δοκιμή αντοχής και άβολα

Αυτό είναι ένα ανδρικό γεγονός. Μόνο άντρες από το Allendale, ένα χωριό του Northumbrian στην άκρη των βόρειων Pennines, μπορούν να λάβουν μέρος. Σύμφωνα με μια αναφορά του BBC, ένα ζευγάρι αδερφοί που είχαν δημιουργήσει κάποια από τα κοστούμια που φορούσαν για την εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δεκαετία του 1950 - μετά από πολλή συζήτηση στο χωριό.

Σήμερα όμως, οι μητέρες, οι συζύγοι και οι φίλες μπορούν να ρίξουν τα χέρια τους και να ανησυχούν από το περιθώριο, αλλά μόνο οι άνδρες φέρουν τα βαρέλια.

Συνολικά συμμετέχουν 45 κληρονομικοί φορείς βαρελιών, που ονομάζονται καράβια . Το όνομα μπορεί να ακούγεται σαν κάποια ξένη λέξη Viking καταγωγής (οι πρώτες επιδρομές Βίκινγκ στην Αγγλία ήταν κατά μήκος της ακτής του Northumbrian).

Στην πραγματικότητα, είναι απλώς μια συντομευμένη εκδοχή των "μεταφορέων" επειδή οι συμμετέχοντες φορούν πολύχρωμα κοστούμια και μεταμφιέσεις.

Flaming Climax

Οι guisers παρελαύνουν μέσω της πόλης που εξισορροπεί τα καυτά ουίσκι βαρέλια στα κεφάλια τους, ρίχνοντας σπινθήρες και φουσκωμένες φλόγες. Τα βαρέλια μπορούν να ζυγίσουν μέχρι και 35 κιλά. Οι άνδρες που δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν το βάρος των βαρελιών - καθώς και άλλοι που θέλουν απλώς να συμμετάσχουν - μπορούν να φέρουν φλόγες. Περίπου τα μεσάνυχτα, οι άνθρωποι ρίχνουν έξω από τις παμπ για να ενταχθούν στην πομπή.

Όλοι συγκεντρώνονται στο κέντρο του χωριού όπου ανάβουν μια τεράστια φωτιά, γνωστή ως πυρκαγιά Baal ή πυρκαγιά του Barl , με τα βαρέλια πίσσας. Οι θεατές και οι συμμετέχοντες φωνάζουν και τραγουδούν: "Να είστε καταδικασμένοι σε αυτόν που ρίχνει τελευταίο!"

Η ατμόσφαιρα, χωρίς να αμφισβητείται ότι λιπαίνεται με άφθονο κεχριμπάρι νέκταρ, είναι άγρια, θορυβώδης, καλή και γεμάτη τροφή. Παρά το γεγονός ότι φαίνεται απίστευτα επικίνδυνο, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει ότι κανείς δεν έχει τραυματιστεί ποτέ κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Σημαντικές πληροφορίες και γρήγορα γεγονότα

Πράγματα που πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα

Εάν μένετε στο Allendale για να γιορτάσετε το Νέο Έτος μετά την Baal Fire, πιθανότατα δεν θα θέλετε να κάνετε πολλά εκτός από το να έχετε ένα καλό μακρύ lie-in για την Πρωτοχρονιά.

Αν θέλετε να πάρετε στη γύρω περιοχή, αυτό το κομμάτι του Northumberland είναι πλούσιο σε αρχαία και ιστορία Βίκινγκ αξίζει να εξερευνήσετε. Αλλά ντυθείτε ζεστό. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την Πρωτοχρονιά.

Επισκεφθείτε το τείχος του Αδριανού: Το τείχος του Αδριανού και το Housesteads το Ρωμαϊκό Κέντρο Επισκεπτών του Φρούρου είναι περίπου 12 μίλια μακριά από την όμορφη πόλη της Γέφυρας του Haydon. Οι συναρπαστικές ρωμαϊκές ανασκαφές οχυρού της Vindolanda βρίσκονται περίπου στην ίδια απόσταση, κοντά στο Bardon Mill. Και ενώ ανατριχιάζεστε στον ανοιχτό ορεινό όγκο τον Ιανουάριο, σκεφτείτε τους Ρωμαίους λεγεωνάριους από τη Μεσόγειο και την Αφρική που γράφουν στο σπίτι τους για τις οικογένειές τους για ζεστές κάλτσες. Μπορείτε να δείτε μερικές από τις επιστολές τους στη Vindolanda - κάποια από τα αρχαιότερα ρωμαϊκά χειρόγραφα που βρέθηκαν ποτέ.

Δείτε την έκθεση Big Story στο Hexham Abbey: Η μονή του 7ου αιώνα, η οποία εξακολουθεί να είναι ενεργή εκκλησία, περιγράφεται ως ένα από τα καλύτερα ελεύθερα αξιοθέατα της Northumbria. Κατάφερε κάπως να επιβιώσει από τις εισβολές Βίκινγκ της Northumbria και η έκθεση Big Story υπόσχεται "1.300 χρόνια μοναχών, gore και πολλά άλλα".