Είναι οι πτήσεις προϋπολογισμού μια καλή διαπραγμάτευση; Σύγκριση Easy Jet vs BA

Μια πτήση προϋπολογισμού δεν μπορεί να είναι η φθηνότερη επιλογή

Τα στοιχεία ενημερώθηκαν στις 19 Οκτωβρίου 2015

Είναι οι αεροπορικές εταιρείες με προϋπολογισμό την καλύτερη επιλογή για την προσθήκη της Ευρώπης στις διακοπές σας στο Ηνωμένο Βασίλειο; Συγκρίναμε το BA με το Easy Jet και ανακαλύψαμε ότι ο "προϋπολογισμός" μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη προσφορά.

Με πολλές πτήσεις και πακέτα πτήσεων προς το Λονδίνο διαθέσιμες σήμερα, συνδυάζοντας τις διακοπές του Ηνωμένου Βασιλείου με ένα σύντομο χτύπημα προς την Ευρώπη μπορεί συχνά να είναι φθηνότερη για να κανονιστεί παρά να πετάτε κατευθείαν σε έναν ευρωπαϊκό προορισμό από ένα διατλαντικό, ειρηνικό ή ασιατικό σημείο προέλευσης.

Είναι δελεαστικό να επιλέξετε αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού αντί για έναν από τους μεγάλους, καθιερωμένους ευρωπαϊκούς ή αμερικανικούς μεταφορείς και μερικές φορές μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα πακέτο.

Αλλά όχι πάντα.

Πότε είναι ένα φθηνό εισιτήριο μια ψεύτικη οικονομία;

Μια σύγκριση

Πρόσφατα, μαζί με έναν συνάδελφό μου, ήμουν σε θέση να θέσω σαν να ήθελα να δοκιμάσετε, συγκρίνοντας δύο πτήσεις μεταξύ του Λονδίνου και της Βαρκελώνης. Περνούσα τη γραμμή Βαρκελώνης της Βαρκελώνης μέσω του Λονδίνου Heathrow. Ο συνάδελφός μου πέταξε την υπηρεσία της EasyJet στη Βαρκελώνη μέσω του Gatwick.

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο στοιβάζονται:

  1. Τιμή Φάσματος Ο ναύλος EasyJet αξίας £ 86,98 πλέον £ 1,74 για online κράτηση μέσω πιστωτικής κάρτας, όταν αγοράστηκε μέσω της ιστοσελίδας της αεροπορικής εταιρείας, ήταν σημαντικά χαμηλότερος από την BA, σε £ 208,16 για μια πτήση σε ανάλογη ώρα και την ίδια ημέρα. Αλλά οι δομές τιμολόγησης των αεροπορικών εισιτηρίων είναι τόσο περίπλοκες ώστε, ανάλογα με το πότε και πώς κλείσαμε τα εισιτήριά μας - και από ποιον - η διαφορά τιμής μεταξύ των εισιτηρίων μας θα μπορούσε να ήταν αρκετά διαφορετική.

    Τελικά, βρήκα μια προσφορά ειδικής προσφοράς για την πτήση μου από μια ηλεκτρονική διαδικτυακή τοποθεσία κρατήσεων αερογραμμών ύψους £ 121.86 πλέον £ 30 για μια ελεγμένη τσάντα - συνολικά £ 151.86 - που συγκρίθηκε ευνοϊκά με την πτήση του προϋπολογισμού μόλις προστεθούν όλα τα extra πάνω. Και προσθέτουν.
  1. Αποσκευές
    • Το British Airways δωρεάν αποζημίωση αποσκευών για την ειδική τιμή προσφοράς μου περιλάμβανε δύο κομμάτια χειραποσκευών - ένα carry-on τσάντα που δεν μετράει περισσότερο από 22 ίντσες κατά 18 ίντσες κατά 9 3/4 ίντσες, καθώς και τσάντα ή τσάντα για φορητούς υπολογιστές που μετράει γενναιόδωρη 18 ίντσες κατά 14 ίντσες κατά 7 3/4 ίντσες. Επιλέξαμε ένα μειωμένο εισιτήριο, το οποίο σήμαινε ότι έπρεπε να πληρώσω για την τσάντα μου, που θα μπορούσε να ζυγίσει μέχρι 23 κιλά - αυτό είναι ένα βαρύ 50,7 λίβρες.
    • Η δωρεάν αποζημίωση αποσκευών της EasyJet περιλάμβανε μόνο ένα κομμάτι αποσκευών χειρός - μια τσάντα μεταφοράς που δεν μετράει περισσότερο από 22 ίντσες κατά 18 ίντσες κατά 9 3/4 ίντσες. Και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η τσάντα σας θα το κάνει πραγματικά στο αεροπλάνο. Ο χώρος της καμπίνας είναι περιορισμένος και εάν δεν επιβιβαστείτε νωρίτερα, ίσως να μην υπάρχει χώρος για τη δική σας. Αυτό σημαίνει ότι τα τιμαλφή που σας αρέσει να έχετε μαζί σας - εξοπλισμός φωτογραφικών μηχανών, κοσμήματα, σημαντικά χαρτιά, φορητούς υπολογιστές ή ταμπλέτες - μπορεί να καταλήξουν στο παρασκήνιο στις αποσκευές που, λόγω των ισχυόντων κανονισμών ασφαλείας, δεν μπορούν να κλειδωθούν.

      Χρεώνεται τέλος για όλες τις αποσκευές του EasyJet και οι χρεώσεις μπορούν να αυξηθούν γρήγορα. Το κόστος για κάθε ελεγχόμενη τσάντα σε αυτή την πτήση ήταν £ 22. Οι επιβάτες επιτρέπεται να ελέγχουν έως και 8 αποσκευές, το καθένα ζυγίζει όχι περισσότερο από 20 κιλά - δηλαδή 44 κιλά, ή έξι κιλά λιγότερο από το BA. Εάν ελέγξετε περισσότερες από μία τσάντες, υπάρχει χρέωση για κάθε τσάντα. Και αυτό είναι μόνο για τις αποσκευές που ελέγχονται εκ των προτέρων στο διαδίκτυο ή στο τηλέφωνο. Αν ελέγχετε τις αποσκευές σας με την πτώση της τσάντας αεροδρομίου, κοστίζει £ 32 ανά τσάντα. Όχι όλες οι πτήσεις διαθέτουν εγκαταστάσεις πτώσης τσαντών. Εάν πρέπει να ελέγξετε την τσάντα σας στην πύλη, το κόστος είναι £ 45.

      Η πραγματικότητα Η συνάδελφός μου, φωτογράφος που ταξιδεύει με τον εξοπλισμό της, είχε ήδη πληρώσει για επιπλέον αποσκευές. Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας είχε συγκεντρώσει επιπλέον διαφημιστικό υλικό συν τα δώρα για να φέρει στο σπίτι. Ελπίζει ότι θα μπορούσε απλώς να αγοράσει ένα άλλο εισιτήριο (για ένα κενό κάθισμα) και να κερδίσει έτσι ένα πρόσθετο αποσκευές. Αλλά αυτό δεν ήταν επιτρεπτό. Μέχρι τη στιγμή που όλες οι επιπλέον χρεώσεις αποσκευών της είχαν αυξηθεί, αποφάσισε ότι θα ήταν φθηνότερο να αφήσει κάποια από τα πράγματα σε αποσκευές, να αγοράσει ένα άλλο εισιτήριο μετ 'επιστροφής Λονδίνο προς Βαρκελώνη και να επιστρέψει για να τα μαζέψει αργότερα.

  1. Πρόσθετα
    • Τρόφιμα και Ποτά EasyJet χρεώνονται για όλα τα φαγητά και τα ποτά επί του σκάφους. Οι τιμές ήταν ανταγωνιστικές αλλά τίποτα, ούτε καν καφές, ήταν ελεύθερη. Τα τρόφιμα και τα ποτά ήταν δωρεάν στη British Airways. Μας σερβίρονται καφέ, τσάι, αναψυκτικά και σνακ κατάλληλα για την ώρα. Αν είχαμε πετάξει σε ένα γεύμα, το γεύμα θα ήταν επίσης ελεύθερο. Ο συνάδελφός μου είχε έναν καφέ, μια μπύρα, ένα σάντουιτς με πατατάκια και ένα μπουκάλι νερό. Το κοστίζει £ 14,60
    • Κράτηση ενός Seat Easy Jet χρέωσε τον συνάδελφό μου £ 4.49 κάθε τρόπο για να επιλέξετε το κάθισμά της. Ανάλογα με το πού στο αεροπλάνο επέλεξε να καθίσει, το τέλος κράτησης θέσεων θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και £ 13.99 σε κάθε τρόπο. Κλείδωσα το κάθισμά μου δωρεάν, 24 ώρες πριν από την πτήση μου. Θα παραδεχτώ ότι οι επιλογές ήταν περιορισμένες μέχρι τότε και, αν ήταν μια μακρύτερη πτήση, θα ήμουν πρόθυμος να πληρώσω ένα τέλος για να πάρω μια θέση νωρίτερα.
    • Κρυμμένα τέλη : Η EasyJet εισπράττει τέλος κράτησης ύψους £ 13 (ή $ 20) για όλες τις νέες κρατήσεις. Επιπλέον, η EasyJet χρεώνει το 2% της συνολικής συναλλαγής για πελάτες που χρησιμοποιούν κάρτες Visa, MasterCard, Diners Club, American Express ή UATP / Airplus. Επειδή χρησιμοποιούσα χρεωστική κάρτα, δεν υπήρχαν επιπλέον χρεώσεις για την πτήση της British Airways. Εάν είχα χρησιμοποιήσει μια πιστωτική κάρτα ή Paypal, η αεροπορική εταιρεία θα χρεούσε μια κατ 'αποκοπή αμοιβή £ 5 ανεξάρτητα από το σύνολο των πληρωμένων.
  1. Ευκολία: Παρόλο που η British Airways βρισκόταν στη μέση μιας εργασιακής διαμάχης όταν πέταξα, η πτήση ήταν άνετη και χωρίς συμβάντα. Το προσωπικό ήταν προσεκτικό, ευχάριστο και επαγγελματικό. Ήμουν παραδοθεί στο Heathrow, ένα από τα κοντινότερα αεροδρόμια του Λονδίνου, σε μια γραμμή μετρό του Λονδίνου στο κέντρο της πόλης - το κόστος £ 5,80 για ένα εισιτήριο κάθε φορά ή συνολικά £ 11,60 και για τα δύο ταξίδια. Αν έχετε αγοράσει μια κάρτα Oyster κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Λονδίνο, το κόστος θα είναι περίπου το μισό. Το Underground διαρκεί περίπου μισή ώρα έως 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Κάποτε, είστε συνδεδεμένοι με ολόκληρο το σύστημα και μπορείτε να επιλέξετε έναν σταθμό κοντά στο κατάλυμά σας.

    Ο συνάδελφός μου προσγειώθηκε στο Gatwick και πήρε το Gatwick Express στο σταθμό του Λονδίνου Victoria. Το κόστος είναι £ 34,90 για ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής (£ 31,05 online) και το ταξίδι διαρκεί μισή ώρα. Στη συνέχεια πήρε τοπική μεταφορά στο σπίτι της.

Λονδίνο στη Βαρκελώνη - BA vs EasyJet

Ναύλος ΒΑ = 121,86 λίρες Αγγλίας EasyJet = £ 86.96
Μια ελεγμένη τσάντα BA = £ 30 για 23 κιλά EasyJet = £ 32 για 20 κιλά
Αμοιβή κράτησης ΒΑ = 0 EasyJet = £ 13
Κράτηση θέσης ΒΑ = 0 EasyJet = £ 8,98
Φαγητό και ποτό ΒΑ = 0 EasyJet = 14,90 €
Τοπικές μεταφορές ΒΑ = £ 11,60 Easy Jet = £ 34.90
Σύνολο ΒΑ = 163,46 λίρες στερλίνες EasyJet = 190,76 λίρες

Αντιμετωπίζοντας τα γεγονότα

Όπως δείχνει ο πίνακας σύγκρισης, όταν περιλαμβάνεται η τοπική μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο, η πτήση του προϋπολογισμού αποδεικνύεται πολύ πιο ακριβή. Χωρίς το τοπικό κόστος μεταφοράς, η διαφορά κόστους μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών είναι αμελητέα. Τα γεγονότα φαίνεται να μιλούν από μόνα τους. Εάν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους, για επιστροφή ή διανυκτέρευση την ίδια μέρα και μπορείτε να συσκευάσετε όλα όσα χρειάζεστε - συμπεριλαμβανομένης της τσάντας και του φορητού υπολογιστή - για να μεταφέρετε την τσάντα σας, μερικές από τις λεγόμενες επιλογές προϋπολογισμού μπορεί να έχουν νόημα. Όμως, αν είστε διακοπές, ταξιδεύετε με σημαντικές αποσκευές ή με τα παιδιά σε ρυμούλκηση, σκεφτείτε πολύ και σκληρά, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πραγματικά και κρυφά έξοδα, πριν κλείσετε μια αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού για ένα γρήγορο βήμα στην Ευρώπη.