Κορυφαία πράγματα να κάνετε στο Japantown, Σαν Χοσέ

Το Japantown του San Jose είναι μία από τις τρεις μόνο ιστορικές ιαπωνικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ η τοπική επιχειρηματική περιοχή ακριβώς βόρεια του Downtown San Jose είναι μικρή (που οριοθετείται από την First Street στα δυτικά, την 8η οδό προς τα ανατολικά, την Empire Street στα νότια και την οδό Taylor στα βόρεια), είναι μια από τις πιο μοναδικές γειτονιές του Silicon Valley για το συνδυασμό της ιστορίας και του σύγχρονου πολιτισμού.

Προσπαθήστε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του δημοφιλούς Φεστιβάλ Obon τον Ιούλιο, όταν οι δρόμοι κλείνουν για το Σαββατοκύριακο για να γιορτάσουν αυτό το παραδοσιακό ιαπωνικό καλοκαιρινό φεστιβάλ με τα τρόφιμα, τις τέχνες και τις παραστάσεις συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς τοπικής ιαπωνικής ομάδας taiko drumming, San Jose Taiko.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα να κάνουμε στο Japantown όλο το χρόνο.

Επισκεφθείτε το Ιαπωνικό Αμερικανικό Μουσείο του Σαν Χοσέ

Η αποστολή του Ιαπωνικού Αμερικανικού Μουσείου του Σαν Χοσέ (535 Ν. 5η οδός) είναι να συλλέγει, να διατηρεί και να μοιράζεται την ιαπωνική αμερικανική τέχνη, ιστορία και πολιτισμό. Η μικρή συλλογή του μουσείου έχει φωτογραφίες και αναμνηστικά από πρώιμες ιαπωνικές οικογένειες που εγκαταστάθηκαν στην κοιλάδα της Santa Clara και παρουσιάζει τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η κοινότητα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής φυλάκισης των Ιάπωνων Αμερικανών πολιτών κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το μουσείο φιλοξενεί τακτικές συνομιλίες και εκδηλώσεις.

Επισκεφθείτε το ιαπωνικό ναό και τον κήπο

Κάντε μια βόλτα στους χώρους της βουδιστικής εκκλησίας San Jose Betsuin (640 N.

5th Street) για να δείτε αυθεντική ιαπωνική αρχιτεκτονική ναού και σχεδιασμό κήπου.

Πάρτε το ιαπωνικό φαγητό σας στα τοπικά εστιατόρια του Japantown

Τα τοπικά αγαπημένα Gombai, Minato, Okayama, Kazoo και Sushi Maru προσφέρουν ένα μίγμα από παραδοσιακά και ανεπιτήδευτα ιαπωνικά φαγητά σε προσιτές τιμές.

Φάτε παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά

Το οικογενειακό Shuei-Do Manju Shop παράγει παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά, manju και mochi - να είστε έτοιμοι να περιμένετε στη σειρά στα Σαββατοκύριακα και στα τοπικά φεστιβάλ.

Για πάπλωμα πάγου της Χαβάης, γλυκές και αλμυρές κρέπες, ελέγξτε το Banane Crepe.

Αποκτήστε φρέσκα και φυσικά ιαπωνικά παντοπωλεία

Πάρτε χειροποίητο τεχνίτη tofu από την San Jose Tofu Company και ιαπωνικά παντοπωλεία (πολλά οργανικά) στην αγορά Nijiya.

Τις Κυριακές (8:30 π.μ. έως μεσημέρι) ελέγξτε την αγορά του αγρότη Japantown (εισάγετε στο St. Jackson μεταξύ 6ου και 7ου δρόμου). Μερικοί πωλητές ειδικεύονται στην ασιατική παραγωγή.

Κατάστημα Ιαπωνικών Κεραμικών και Δώρων

Το τοπικό κατάστημα Nichi Bei Bussan διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά και μοναδικά ιαπωνικά κεραμικά, είδη οικιακής χρήσης και δώρα.

Πάρτε μια γεύση της Χαβάης

Πολλές ιαπωνικές οικογένειες της Καλιφόρνια έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη Χαβάη, καθώς τα νησιά του Ειρηνικού ήταν το πρώτο λιμάνι εισόδου πολλών από αυτά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι παραδόσεις Nikkei, το εστιατόριο Hukilau και το Banana Crepe διαθέτουν χαβανέζικα δώρα, φαγητό και σνακ. Η Ukelele Source πωλεί χειροποίητα ukuleles από τη Χαβάη και μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε μαθήματα εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε αυτή τη Χαβάη τέχνη.

Αναζητήστε σύγχρονα καταστήματα και γκαλερί τέχνης

Τα τελευταία χρόνια, μια νέα γενιά καταστημάτων ισχίου και γκαλερί τέχνης έχουν καλωσοριστεί στην κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Cukui Clothing & Art Gallery και της Empire 7 Gallery. Φέρτε τους τετράποδους φίλους σας σε μπισκότα, ένα σύγχρονο κατάστημα προμήθειας κατοικίδιων ζώων και μπουτίκ.

Ελέγξτε τις ιδιόμορφες και πολύχρωμες στολές κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των κιμονό σκυλιών.

Έχετε έναν καφέ στο σταθμό του Roy

Σταματήστε από τον σταθμό Roy's Coffee and Tea, ένα οικογενειακό καφενείο που χτίστηκε στο βενζινάδικο του προ του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάτης του Roy Murotsune. Το vintage μοντέρνο καφέ διαθέτει καφέ Verve Coffee Santa Cruz και τσάγια από Satori και Teance από το Bay Area. Το κατάστημα διαθέτει μια ελκυστική εξωτερική αυλή και είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης γειτονιάς.

Πιείτε ένα ποτό σε τοπικό μπαρ βουτιά

Οι ντόπιοι και οι σπουδαστές κολλεγίων στο κέντρο της πόλης συσσωρεύονται σε 7 μπαμπού, ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόλπου του Karaoke, και το Jack's Bar για να παρακολουθήσουν αθλήματα και να αρπάξουν τις καθημερινές ειδικές προσφορές Happy Hour.