Φορτ Γουόρθ Γκέιμ Pride 2016 - Τάραντ Κάουντι Gay Pride 2016

Το Easygoing Fort Worth, με έναν ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό που φθάνει τα 815.000 (από περίπου 500.000 μόλις πριν από 15 χρόνια), βρίσκεται μόλις 30 μίλια δυτικά του γοητευτικού ξάδερνού του Ντάλας , στον οποίο δεν έχει καμία ομοιότητα όσον αφορά την προσωπικότητα και την ατμόσφαιρα. Το Φορτ Γουόρθ καταθέτει ευτυχώς ότι είναι «πόλη αγελάδων» και απογοητεύει τόσο τη διατύπωση όσο και την προπόνηση. Διάσημο για την αποκατασταθείσα και μολυσματικά εορταστική περιοχή Stockyards District, των οποίων τα εορταστικά μηνύματα διαφημίζουν εστιατόρια με σπηλαιώδη μπριζόλα και αίθουσες μουσικής χώρας και δυτικών χωρών, η πόλη αξίζει επίσης ένα πλήθος από εντυπωσιακά μουσεία και χώρους επιδόσεων παγκόσμιας κλάσης σε όλο το κέντρο της πόλης και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πολιτιστικής Περιφέρειας .

Οι διαφορετικές δυνάμεις του Fort Worth και η φιλόξενη, αν και κάπως πιο συντηρητική, στάση είναι μεγάλοι λόγοι για τους οποίους ένα μικρό αλλά έντονο σώμα λεσβιών και ομοφυλοφίλων το προτιμούν πάνω από πιο πολυσύχναστες πόλεις στην περιοχή Lone Star. Η πόλη φιλοξενεί την εβδομάδα Gay Pride της Tarrant County σε διάστημα 10 ημερών στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, με τα κύρια γεγονότα να έχουν οριστεί για την 1η Οκτωβρίου και 2 Οκτωβρίου 2016.

Σημειώστε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Gay & Lesbian του QCinema - Fort Worth, το οποίο τυπικά διεξήχθη περίπου την ίδια χρονική περίοδο με την Pride, έχει μεταφερθεί αργότερα φέτος. Θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Νοεμβρίου 2016.

Το Tarrant County Gay Pride ξεκινά με ένα κόμμα kickoff την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει αρκετές άλλες εκδηλώσεις. Μπορείτε να δείτε ένα λεπτομερές ημερολόγιο Tarrant County Pride εδώ.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, το Pride Parade and Street Festival πραγματοποιείται στην καρδιά του κέντρου. Τα τελευταία χρόνια, η παρέλαση ξεκίνησε το μεσημέρι από την οδό Weatherford, συνέχισε την οδό Χιούστον στους χώρους του φεστιβάλ στο Main και στους 9ους δρόμους, στην πλατεία General Worth.

Υπάρχει μια τελική εκδήλωση το Σαββατοκύριακο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου: το Tranrant County Pride Picnic πραγματοποιείται από το μεσημέρι μέχρι τις 6 μ.μ. στο Trinity Park Arts Pavilion, μια όμορφη έκταση πράσινου στον ποταμό Clear Fork Trinity River.

Τον Νοέμβριο, το 2016 QCinema πραγματοποιείται σε τρεις ημέρες (10-12 Νοεμβρίου) στο Κέντρο Τέχνης της Κοινότητας Fort Worth, στο Θέατρο Sander's (1300 Gendy St.).

Περίπου περίπου δώδεκα ταινίες προβάλλονται κάθε χρόνο και υπάρχουν πολλά συνδεδεμένα μέρη.

Περισσότερα για την επίσκεψη Fort Worth

Το Fort Worth διαθέτει μια χούφτα κολακευτικά μπαρ και ένα κομμάτι ομοφυλόφιλων εστιατορίων σε μια γοητευτική, ανανεωμένη γειτονιά γύρω από τη λεωφόρο Magnolia. Σε μικρή απόσταση βόρεια θα βρείτε το ελκυστικό, πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης. Στα δυτικά βρίσκεται η Πολιτιστική Περιοχή και στα βόρεια η εθνική ιστορική περιοχή Stockyards. Υπάρχουν πολλά γκαράζ και πολλά καταστήματα, και ένα αξιόπιστο καρότσι εξυπηρετεί τα περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα, πολλά από τα οποία είναι δωρεάν.

Η πλατεία Sundance της Downtown περιλαμβάνει 14 τετράγωνα τετράγωνα από κομψούς, ουρανοξύστες από γυαλί και χάλυβα, ανακαινισμένα βικτοριανά κτίρια και δρομάκια στο δρόμο redbrick. Εδώ θα βρείτε νέα καταστήματα, από superstores μέχρι μπουτίκ, καθώς και ζωντανά εστιατόρια. Η αυθεντική αίθουσα προβολής μπάσων στεγάζει μια αξιόλογη συμφωνία, μπαλέτο και όπερα. Το θέατρο Circle στο κέντρο της πόλης παρουσιάζει έξι σύγχρονα έργα ανά έτος. συχνά αγγίζουν θέματα γκέι. Στο μικρό Μουσείο Δυτικής Τέχνης Sid Richardson μπορείτε να εξετάσετε μια εντυπωσιακή μόνιμη συλλογή από κλασικούς δυτικούς πίνακες και γλύπτες που εκτελέστηκαν από τους θρυλικούς Αμερικανούς καλλιτέχνες Charles Russell και Frederic Remington.

Η Πολιτιστική Περιφέρεια φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία μουσεία τέχνης στο έθνος. Μην χάσετε το οριστικό Kimbell Art Museum, μια εξαιρετική εγκατάσταση με ένα δροσερό, φωτισμένο εσωτερικό με τραγανές γραμμές και ψηλές, τοξωτές οροφές - το αρχικό τμήμα του μουσείου σχεδιάστηκε από τον εικονικό αρχιτέκτονα Louis Kahn και μια εκπληκτική νεότερη πτέρυγα απέναντι την αυλή που δημιούργησε ο Renzo Piano. Τα έργα του αντιπροσωπεύουν μια εικονική ποιος είναι ποιος του κόσμου της τέχνης. Το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης του Amon Carter, του οποίου η συλλογή φωτογραφιών περιλαμβάνει έργα του Ansel Adams και της Laura Gilpin, είναι το όνειρο του shutterbug. Επίσης, σημειώστε έργα της Γεωργίας O'Keeffe και της Thomas Eakins Painting Swimming - αμφιλεγόμενη την ημέρα για την ομοιορθόδοξη απεικόνιση των νεαρών γυμνών που φοβίζουν σε μια λίμνη. Ο ομοφυλόφιλος αρχιτέκτονας Philip Johnson, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τον καθεδρικό ναό της ελπίδας στο Ντάλας , σχεδίασε αυτό το κτίριο.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Fort Worth έχει μία από τις κορυφαίες σύγχρονες συλλογές του έθνους. Θα βρείτε μεγάλα έργα του Mark Rothko, του Andy Warhol, του Pablo Picasso, του Jean-Michel Basquiat, του David Hockey και πολλών άλλων. Το Modern είναι επίσης το σπίτι σε ένα θαυμάσιο εστιατόριο, και έχει εκθέματα στο παρελθόν με ισχυρή σχέση ΛΟΑΤ.

Η γειτονιά επίσης ισχυρίζεται το Μουσείο Επιστημών και Ιστορίας του Fort Worth, με πλανητάριο και θέατρο Omnimax. και τον Βοτανικό Κήπο Fort Worth των 109 στρεμμάτων, ο οποίος περιλαμβάνει ιαπωνικό κήπο 7,5 στρεμμάτων. Ένας μάλλον απροσδόκητος θησαυρός εδώ είναι το Εθνικό Μουσείο Cowgirl & Hall of Fame, το οποίο τιμά τις ζωές περισσότερων από 150 γυναικών πρωτοπόρων στην Παλιά Δύση, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο καλλιεργητών αλλά και συγγραφέων, καλλιτεχνών και δασκάλων, μεταξύ των οποίων και η Narcissa Prentiss Whitman, η πρώτη γυναικεία πρωτοπόρος για να διασχίσει τους βράχους.

Επίσης, ελέγξτε τον υπερσύγχρονο ζωολογικό κήπο Fort Worth, ο οποίος φιλοξενεί το φανταστικό Texas Wild! εμπειρία - μια συναρπαστική 8 εκτάρια αναδημιουργία μιας πόλεως και τοπίου του 19ου αιώνα του Τέξας, που κατοικείται από περίπου 300 ζώα που είναι αυτόχθονες στο κράτος Lone Star. Εάν είστε στην αγορά για ένα νέο σύνολο Fiestaware ή Edwardian armoire, πέστε από το Montgomery Street Antique Mall, ένα εξαιρετικό multi-dealer mart με πολλά κομμάτια υψηλής ποιότητας - είναι ακριβώς έξω από το I-30, κοντά στον ζωολογικό κήπο.

Ένα κομψό αφιέρωμα στη χώρα-δυτική μουσική και στην παράδοση της πόλης της "αγελάδας", η περιοχή Stockyards District γιορτάζει την ιστορία του Fort Worth ως κτηνοτροφικό κέντρο στο παλιό Trail Chisholm. Τα κτηνοτροφεία και τα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος μειώθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά πολλά από τα ιστορικά κτίρια του Redbrick ανακαινίστηκαν και μια περιοχή ψυχαγωγίας αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ελέγξτε τη διακεκριμένη συλλογή Sterquell Wagon Collection, η οποία περιέχει περίπου 65 οχήματα από τον 18ο και τον 19ο αιώνα, τα οποία αποτελούν μέρος της Texas Cowboy Hall of Fame.

Για πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να δείτε και να κάνετε στην πόλη, καθώς και συμβουλές για το πού θα μείνετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του επίσημου τουριστικού γραφείου, το Fort Worth Convention & Visitors Bureau, το οποίο διαθέτει επίσης ένα ειδικό τμήμα στο site που καλωσορίζει τους επισκέπτες του LGBT.