Γιορτάζοντας τη Σελήνη Συγκομιδής με το Φεστιβάλ Mid-Φθινοπώρου στην Κίνα

Στην παράδοση του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου, ο έβδομος, όγδοος και ο ενάτος μήνες περιλαμβάνουν το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, οι ουρανοί είναι συνήθως σαφείς και χωρίς σύννεφα και οι νύχτες είναι τραγανές και απότομες. Σε αυτές τις συνθήκες νυχτερινού ουρανού, το φεγγάρι φαίνεται να είναι το πιο φωτεινό. Η δέκατη πέμπτη ημέρα του όγδοου μήνα είναι η μέση του φθινοπώρου, επομένως το φεστιβάλ γιορτάζει την εμφάνιση του φεγγαριού ως το πιο φωτεινό και όμορφο όλο το χρόνο.

Η περίοδος διακοπών μέσα του φθινοπώρου

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι λαμβάνουν μια ή δύο μέρες για τις διακοπές του μεσαίου φθινοπώρου, ανάλογα με το πότε θα πέσουν. Κάποιες φορές, οι διακοπές περνούν κοντά στην Εορτή του Οκτώβρη που γιορτάζει την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (1 Οκτωβρίου), οπότε σε αυτή την περίπτωση συνδυάζεται μαζί.

Αρχές αρχές του φθινοπώρου Φεστιβάλ

Απολαμβάνοντας το φεγγάρι είναι μια αρχαία παράδοση στην Κίνα που επιστρέφει σχεδόν 1.400 χρόνια. Επισκεφθείτε οποιοδήποτε ιστορικό παλάτι ή κλασσικό κήπο και θα βρείτε πολύ πιθανώς ένα "Φεγγάρι προβολής της Σελήνης" ή δύο. Καθισμένος μέσα σε ένα φεγγάρι Viewing Pavilion είναι υπέροχο να σκεφτείς πραγματικά, έτσι δεν είναι; Λαμβάνοντας χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας για να καθίσετε έξω κάτω από έναν αστείο ουρανό, κοιτάζοντας το στρογγυλό άσπρο σφαίκο που λάμπει λαμπρά από τους ουρανούς πάνω, είναι κάτι που εμείς, σε αυτόν τον αιώνα, πρέπει να προγραμματίζουμε στα ημερολόγιά μας.

Ιστορία του Φεστιβάλ

Ενώ γιορτάζει το φεγγάρι κατά τα μέσα του φθινοπώρου φαίνεται να έχει συμβεί από την εποχή της δυναστείας Zhou (που τελειώνει το 221 π.Χ.) φορές, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ (618-907) το φεστιβάλ έγινε επίσημο.

Μεγαλώνοντας με την πάροδο του χρόνου, από την εποχή της δυναστείας Qing (1644-1911), το φεστιβάλ στα μέσα του φθινοπώρου ήταν το δεύτερο μόνο σημαντικό για το εαρινό φεστιβάλ (κινεζικό νέο έτος) .

Μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα ιστορικά θρύλους σχετικά με την προέλευση του φεστιβάλ.

Παραδοσιακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου Φεστιβάλ

Εκτός από την προφανή, φεγγαρο-ατενίζοντας, οι κινεζικές οικογένειες γιορτάζουν συγκεντρώνοντας και τρώγοντας.

Τα βραστά φιστίκια, φέτες του ταρώ, ρύζι καλαμάρι, ψάρια και χυλοπίτες είναι όλα παραδοσιακά πιάτα για φαγητό κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά κανένα από αυτά δεν παίρνει τη θέση του διάσημου κέικ φεγγαριού. Παντού σε πώληση σε κάθε σούπερ μάρκετ και ξενοδοχείο, τα κέικ φεγγάρι είναι πλέον ένα πολύτιμο αγαθό. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν το φεστιβάλ ως μια στιγμή για να ευχαριστήσουν τους πελάτες με κουτιά από κέικ φεγγαριών.

Κέικ φεγγαριού

Τα κέικ της Σελήνης είναι συνήθως στρογγυλά, συμβολίζοντας το πλήρες στρογγυλό φεγγάρι του φεστιβάλ στα μέσα του φθινοπώρου. Συνήθως παρασκευάζονται με τέσσερις κρόκους αυγών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις φάσεις της σελήνης και είναι γλυκοί, γεμάτοι με γλυκό φασόλι ή πάστα σπόρου λωτού. Υπάρχουν και αλμυροί τύποι και αυτές τις μέρες, μπορείτε να τις πάρετε ακόμη και από το Haagen Dazs. Διαβάστε περισσότερα για τα κέικ του φεγγαριού και πώς να τα φτιάξετε από την Rhonda Parkinson, Οδηγός για την κινεζική κουζίνα.

Σύμφωνα με ένα μύθο, με τη βοήθεια του κέικ φεγγαριού που καθιερώθηκε η δυναστεία των Μινγκ. Οι αντάρτες χρησιμοποίησαν το φεστιβάλ ως μέθοδο για να μεταδώσουν τα σχέδιά τους για επανάσταση. Παραγγέλλουν το ψήσιμο ειδικών κέικ για τον εορτασμό του φεστιβάλ. Αλλά αυτό που οι ηγέτες της Μογγολίας δεν γνώριζαν ήταν ότι μυστικά μηνύματα μπαίνουν στο κέικ και διανέμονται σε συμμαχικούς αντάρτες. Τη νύχτα του φεστιβάλ, οι αντάρτες επιτέθηκαν με επιτυχία, ανατρέποντας την κυβέρνηση της Μογγολίας και εγκαθιδρύοντας μια νέα εποχή, τη δυναστεία των Μινγκ.