Τι είναι μια χρέωση κάλυψης;

Σας αρέσουν οι δύο να βγείτε τη νύχτα, να γευματίσετε καλά, να απολαύσετε μερικά ποτά, να χορέψετε, να ζωγραφίσετε την πόλη και να μείνετε αργά όταν ταξιδεύετε; Τότε γνωρίζετε ήδη ότι μερικές φορές υπάρχει ένα κόστος, γνωστό ως χρέωση κάλυψης, για να σας επιτρέψει να περάσετε το χρόνο σε κάποια καταστήματα.

Ενώ μπορείτε να ελέγξετε τα τουριστικά σημεία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο χρόνος για να γνωρίσετε πραγματικά έναν νέο προορισμό είναι το βράδυ, ειδικά αν μπορείτε να ανακαλύψετε και να επισκεφθείτε τα ίδια μέρη που κάνουν οι ντόπιοι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χρέωση κάλυψης, που μερικές φορές απλά αναφέρεται ως "κάλυμμα", είναι ένα τέλος που αφιερώνεται για να φιλοξενήσει ένα συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι ή άλλο μέρος όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται και σερβίρονται φαγητό και ποτό ή ψυχαγωγία. Είναι το κόστος εισδοχής.

Όταν μια κατ 'αποκοπή αμοιβή εισπράττεται για να καταλαμβάνει ένα χώρο, μπορεί να κυμαίνεται από στάση σε μια καμαρωτή καρέκλα σε ένα τραπέζι που μοιράζονται με άλλους σε ένα ευρύχωρο ιδιωτικό banquette. Μια επιβάρυνση κάλυψης δεν είναι η ίδια με την πιο δαπανηρή υπηρεσία μπουκαλιών, η οποία περιλαμβάνει ένα μπουκάλι σαμπάνιας ή υγρού, μίξερ, ένα ειδικό διακομιστή και ένα επιτραπέζιο τραπέζι. Είναι ασυνήθιστο να χρεώνεστε τόσο για την κάλυψη της χρέωσης όσο και για την εξυπηρέτηση μπουκαλιών.

Ποιο είναι το σημείο μιας χρέωσης κάλυψης;

Συχνά μια χρέωση κάλυψης θα χρησιμοποιηθεί από τη διοίκηση για να πληρώσει έναν DJ, έναν διασκεδαστή ή τα μέλη της μπάντας μετά την εκτέλεση. Ακριβώς όπως συχνά, ο ιδιοκτήτης θα τσακίσει τα χρήματα και θα το χρησιμοποιήσει για να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα τέλος κάλυψης χρησιμοποιείται ως μέσο ελέγχου του πλήθους, έτσι ώστε η είσοδος να περιορίζεται σε ζευγάρια που είναι πρόθυμα να πληρώσουν για το προνόμιο να περάσουν λίγες ώρες μέσα.

Εκτός από ένα τέλος κάλυψης, οι εγκαταστάσεις ενδέχεται επίσης να σας ζητήσουν να αγοράσετε πολλά ποτά ή να περάσετε ένα ελάχιστο ποσό για τα τρόφιμα και τα ποτά.

Εάν δεν πληρείτε το ελάχιστο ποσό, ενδέχεται να χρεωθείτε για το ποσό αυτό στο τέλος του βράδυ.

Καλύψτε τις χρεώσεις στα εστιατόρια

Σε ορισμένες εγκαταστάσεις, η πληρωμή ενός τέλους κάλυψης σας επιτρέπει να περάσετε περισσότερο από τον αέρα και μια καρέκλα. Αναφέρεται επίσης ως φόρος "ψωμί και βούτυρο" σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό είναι πιθανόν αυτό που θα πάρετε εκτός από μια ρύθμιση χώρου.

Φυσικά το κόστος των τροφίμων και των φόρων είναι επιπλέον, όπως και το δωρεάν που αφήνετε για το διακομιστή (συνήθως 15 έως 20 τοις εκατό). Σημείωση: Ενώ μερικοί ταξιδιώτες ανατρέπουν ολόκληρο το λογαριασμό, δεν είναι απαραίτητο να χρεωθείτε με το φόρο.

Η θέση σε ένα εστιατόριο όπου πιθανότατα θα ενημερωθείτε για το τέλος είναι προς το κάτω μέρος του μενού. Μπορεί να αναρτηθεί σε σχετικά μικρή εκτύπωση.

Οι εξωφρενικές επιβαρύνσεις είναι νομικές

Ναί. Το ηθικό πράγμα (που απαιτείται από το νόμο σε ορισμένα κράτη) είναι για μια επιχείρηση να προβάλλει εμφανώς ότι εισπράττει ένα τέλος κάλυψης και επίσης να αναφέρει το ποσό. Όχι, όμως, κάθε τόπος το κάνει αυτό. Έτσι, εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, ρωτήστε την οικοδέσποινα ή τον διαχειριστή μπροστά από το χρόνο για να αποφύγετε μια έκπληξη και το επιπλέον κόστος. Μπορείτε να ζητήσετε να απαλλαγείτε από το τέλος κάλυψης; Δεν μπορεί να βλάψει να το δοκιμάσετε, ειδικά αν παραγγέλνετε ποτά και ένα ακριβό γεύμα αντί να έρθετε για να πιείτε ένα ποτό ή να ακούσετε μουσική.

Πάντα πρέπει να πληρώσετε μια κάλυψη;

Όχι, όταν δεν υπάρχει πολιτική που ισχύει ή όταν είστε προσκεκλημένοι σε μια ομάδα ή είστε φιλοξενούμενοι του ιδιοκτήτη, του διαχειριστή ή της ίδιας της εγκατάστασης. Σε ορισμένα σημεία, όταν παραγγείλετε αρκετό ποτό, η φόρτιση μπορεί να μειωθεί. Ή αν είστε πολύ ωραίος για τον υπάλληλο υποδοχής, αυτός ή αυτή μπορεί να "ξεχάσει" να σας χρεώσει (αλλά αναμένεται να συμπεριληφθεί η μεγαλοφυία στην άκρη).

Πότε πληρώνετε την κάλυψη;

Μην ανησυχείτε. θα σας βρουν όταν είναι ώρα να πληρώσετε! Μια επιβάρυνση κάλυψης μπορεί να εισπραχθεί στην πόρτα μιας εγκατάστασης, αλλά πιο συχνά προστίθεται στην καρτέλα που λαμβάνετε στο τέλος της νύχτας.

Ξέρετε ποια είναι τα σχέδια τραπεζαρίας στο ξενοδοχείο;