Τι είναι το Travel 2.0;

Το Travel 2.0 είναι εσείς ... οι φίλοι σας ... και άλλοι άνθρωποι που αγαπούν να ταξιδεύουν

Το Travel 2.0 περιγράφει το δεύτερο κύμα ιστοσελίδων πληροφοριών ταξιδιού.

Αυτό που κάνει το Travel 2.0 διαφορετικό από το πρώτο, προσανατολισμένο στην κράτηση κύμα (π.χ. Expedia, Kayak , AA.com) είναι ότι είναι crowdsourced, πλήρως διαδραστικό και βοηθά τους σχεδιαστές ταξιδιών στη λήψη αποφάσεων μέσω περιεχομένου που δημιουργεί ο χρήστης.

Μια ιστοσελίδα Travel 2.0 είναι δομημένη ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να συνεισφέρουν λέξεις και εικόνες, κριτικές και ταξιδιωτικά σχόλια. Συνεπώς, όσοι επισκέπτονται έναν ιστότοπο Travel 2.0 μπορούν να βρουν πολλές ιδέες σχετικά με προορισμό, ξενοδοχείο ή άλλη πτυχή του ταξιδιού.

Ο όρος Travel 2.0 σχεδιάστηκε από την PhoCusWright, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ταξιδιωτική έρευνα και φιλοξενεί επιχειρηματικά συνέδρια κορυφαίου επιπέδου για τους ταξιδιώτες καινοτόμους.

Πολλές τοποθεσίες Travel 2.0 ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να προσθέσουν τα δικά τους βίντεο. Ταξιδιωτικά wikis, mashups και blogs που επιτρέπουν σχόλια θεωρούνται επίσης Travel 2.0. Για τους συνεισφέροντες δεν υπάρχει καμία αποζημίωση, εκτός από την ικανοποίηση να βλέπουμε τα λόγια ή τις εικόνες ενός ατόμου σε μια δημόσια τοποθεσία στο Web.

Για τα ζευγάρια που σχεδιάζουν διακοπές, μια τοποθεσία Travel 2.0 τους προσφέρει την ευκαιρία να δουν και να διαβάσουν για τα μέρη που άλλοι ταξιδιώτες έχουν να συστήσουν και να συστήσουν. Υπάρχει ένα μειονέκτημα: Η ζωή είναι σύντομη και πόσο μπορείτε να αφιερώσετε για να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε ερασιτεχνικά βίντεο άλλων ανθρώπων; Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να ανακαλύψετε συμβουλές που δεν θα βρείτε αλλού - και αργότερα μπορείτε να έχετε τη διασκέδαση να δημιουργήσετε το δικό σας περιεχόμενο για να δείτε τον κόσμο.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Travel 2.0, εξερευνήστε τις παρακάτω τοποθεσίες, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση:

Διαδικτυακές τοποθεσίες Travel 2.0

Ταξιδιωτικός Σύμβουλος
Το αρχικό ταξίδι 2,0, τοποθεσία με 5 εκατομμύρια συν το ξενοδοχείο, προορισμό, και αξιοθέατα σχόλια που γράφτηκαν από τους ταξιδιώτες

Flickr Travel
Εκατομμύρια ταξιδιωτικές φωτογραφίες μεταφορτώθηκαν από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. ορισμένες από τις εικόνες είναι αρκετά καλές

Ταξιδέψτε στο Παγκόσμιο Wiki
Μικρό, αυτο-επεξεργάσιμο ταξίδι 2.0 wiki με περίπου 2.500 σελίδες

YouTube Travel
Το You Tube είναι ο δικτυακός τόπος για να δείτε τους άλλους και να ανεβάσετε τα δικά σας βίντεο Travel 2.0. Στην πιο πρόσφατη καταμέτρηση, περιείχε περισσότερα από 30 εκατομμύρια βίντεο που σχετίζονται με ταξίδια.

WAYN
Αρχικά σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τον τόπο των φίλων και να συναντά τους συναδέλφους ταξιδιώτες. Ο Wayn είναι τώρα μέλος του ομίλου lastminute.com και με σχεδόν 25 εκατομμύρια μέλη είναι αφιερωμένος να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν πού να πάνε και τι να κάνουν με συμβουλές από ντόπιους και οι υπολοιποι. Πολλές από τις ερωτήσεις και απαντήσεις είναι αμέτρητες, επομένως είναι δύσκολο να μάθετε εάν οι συμβουλές είναι φρέσκες.

Wikitravel
Μεγαλύτερο από το ταξιδιωτικό wikis για ταξίδια 2.0 που στοχεύει να είναι ένας παγκόσμιος ταξιδιωτικός οδηγός που χτίστηκε από ατομικές συνεισφορές. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, έχει πλέον περισσότερες από 110.000 σελίδες στα αγγλικά και περισσότεροι από 300.000 συγγραφείς ταξιδεύουν καθημερινά.

Ταξιδιωτικές 2,0 περιοχές που δεν είναι πλέον

Δεδομένου ότι το άρθρο αυτό γράφτηκε αρχικά, τα μισά από τα Travel 2.0 έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Όπως ένα μεγάλο μέρος του πρώιμου ιστού, πολλοί ιστότοποι που κέρδισαν δημοτικότητα και προσέλκυσαν τους θεατές νωρίς απέτυχαν. Κάποιοι δεν μπορούσαν να προσελκύσουν ένα αρκετά μεγάλο ακροατήριο, άλλοι δεν μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο διατήρησης της κερδοφορίας, ενώ άλλοι λειτουργούσαν από προσωπικό και ιδιοκτήτες που απλά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άλλα πράγματα.

Αυτά ήταν μεταξύ μερικών από τα καλύτερα του τσαμπιού και τι έγινε από αυτά.

Hotel Chatter
Αυτή η περιοχή Travel 2.0 περιελάμβανε καταλαβαίνω blogposts σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το ξενοδοχείο. Πριν από μερικά χρόνια, "έκλεισε" και τώρα ανακατευθύνει στο cntraveler.com

IgoUgo
Ένας από τους πρώτους ιστοτόπους Travel 2.0 που προσέφεραν συμβουλές σε ένα περιβάλλον με γνώμονα την κοινότητα, το IgoUgo από τότε έχει αναλάβει το Travelocity. Οι αξιολογήσεις του ξενοδοχείου τροφοδοτούνται τώρα από το TripAdvisor.

Ζέση
Μια τοποθεσία ταξιδιού 2.0 που συνοδεύει ιστότοπους MySpace και Delicious που πωλούν το ελκυστικό της όνομα και προωθείται αυτή τη στιγμή ως "all-in-one HR" site που "αυτοματοποιεί τα διοικητικά πράγματα έτσι ώστε να έχετε χρόνο για σημαντική εργασία". Σίγουρα μια ταξιδιωτική περιοχή διακοπών πια!

Realtravel
Blogs, φωτογραφίες και βίντεο 2.0 από μια διαδικτυακή κοινότητα συχνών ταξιδιωτών που μοιράζονταν εμπειρίες και παρέχονταν συστάσεις μέσω ιστολογίων, φόρουμ και φωτογραφιών.

Αποκτήθηκε από την Uptake το 2010, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Groupon.

Γυρίστε εδώ
Αυτός ο ιστότοπος Travel 2.0, ο οποίος επικεντρώθηκε στην παροχή βίντεο με υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού (μερικοί από τις καθιερωμένες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις 1.0 όπως οι InterContinental Hotels) μεταμορφώθηκε σε SmartShoot, μια κοινότητα / αγορά για φωτογράφους και πελάτες.

Πού είναι δικό σου;
Αρχικά μια τοποθεσία ταξιδιού 2.0 για τους λάτρεις της φύσης που τους επέτρεψε να εντοπίσουν τα αγαπημένα μέρη στον χάρτη των ΗΠΑ, όπου το δικό σου πήρε τα σνακ μπαρ Nature Valley. Το βοηθητικό πρόγραμμα δεν υπάρχει πλέον εκεί.