Το κρεβάτι John Lennon / Yoko Ono για ειρήνη στο Μόντρεαλ

Εξερευνήστε τη σουίτα όπου η ταινία "Give Peace a Chance" καταγράφηκε το 1969

"Η ζωή μας είναι τόσο πολύτιμη μαζί". - από (Just Like) Ξεκινώντας από τον John Lennon

Κάθε γενιά έχει τα ζευγάρια της που γοητεύουν το κοινό. Στα τέλη της δεκαετίας του '60, κανένας δεν αισθάνθηκε την παγκόσμια λάμψη του Τύπου περισσότερο από τον Beatle John Lennon και στη συνέχεια-τη φίλη Yoko Ono. Οι δύο συναντήθηκαν στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 1966, σε έκθεση τέχνης Ono. Πολλοί κατηγορούσαν τον Ono για τη διάλυση των Beatles, η οποία έγινε επίσημη με την τελευταία δημόσια εμφάνιση του ομίλου τον Ιανουάριο του 1969.

Αλλά η ιστορία του Ιωάννη και του Γιοκό, όπως και τα περισσότερα ειδύλλια, είναι πιο περίπλοκη από ό, τι φαίνεται.

Το καλοκαίρι του 1968, οι John και Yoko μετακόμισαν μαζί, στο διαμέρισμα του Ringo Starr στο Λονδίνο. 18 Οκτωβρίου εκείνο το έτος, το ζευγάρι συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κατοχή μαριχουάνας. Ο Lennon υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά φυτεύτηκαν από την αστυνομία, αλλά στη συνέχεια κατηγορήθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες την 1η Νοεμβρίου 1968.

Αυτή η ασήμαντη πεποίθηση που θα τον στοιχειώνει για χρόνια. Μια εβδομάδα αργότερα, χορηγήθηκε το διαζύγιό του από την πρώτη σύζυγο Cynthia Lennon. Τρεις μέρες μετά, απελευθερώθηκε η πρώτη συνεργασία του John και του Yoko με το "Two Virgins". Το κάλυμμα έδειξε γυμνές φωτογραφίες των εραστών εμπρός και πίσω, και απαγορεύτηκε.

Στις 20 Μαρτίου 1969, το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Γιβραλτάρ. Την επόμενη εβδομάδα, οι δύο χειριστές των μεγάλων μέσων ενημέρωσης χρησιμοποίησαν τη διασημότητά τους για το καλό, φιλοξενώντας ένα γαμήλιο ταξίδι για την ειρήνη στην αίθουσα 902, την προεδρική σουίτα του Hilton Amsterdam.

Ο τύπος τους έστειλε με άπληστους τρόπους, υποθέτοντας ότι οι διάσημοι γυμνιστές θα έκαναν αγάπη για τις κάμερές τους. Αντ 'αυτού, οι νεόνυμφοι με πυτζάμα μίλησαν για την παγκόσμια ειρήνη. Ήταν το μήνα του μέλιτος ως τέχνη των επιδόσεων, αλληλένδετα με μια διαμαρτυρία ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η ταινία "Η Μπαλάντα του Ιωάννη και του Γιοκού" του Lennon γράφει την εβδομάδα στο τραγούδι: "Οδήγησε από το Παρίσι στο Hilton του Άμστερνταμ / Μιλώντας στο κρεβάτι μας για μια εβδομάδα / Οι ειδήσεις είπαν / 'Hey, τι κάνεις στο κρεβάτι; είπε: «Προσπαθούμε μόνο να μας δώσουμε κάποια ειρήνη!»

Για μια εβδομάδα, ο John και ο Yoko δίνουν συνεντεύξεις, αγνοώντας την εχθρότητα και την εχθρότητα για να μεταδώσουν τα λόγια τους ειρήνης σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

Η Daily Mirror του Λονδίνου παρατήρησε: "Ένα μη αξιοσημείωτο ταλέντο φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον rocker του." Στα μέσα Μαΐου, το ζευγάρι σχεδίαζε να βάλει ένα δεύτερο κρεβάτι, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη. Οι αρχές της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο αρνήθηκαν να εκδώσουν στο Λέννον θεώρηση λόγω της προηγούμενης σύλληψής του για μαριχουάνα. Έτσι, στις 24 Μαΐου 1969, ο Ιωάννης και ο Yoko πέταξαν στις Μπαχάμες. Ο Ιωάννης βρήκε το νησί πολύ ζεστό και υγρό για να μείνει στο κρεβάτι εκεί για μια εβδομάδα. Έτσι άφησαν απότομα.

Οι νεόνυμφοι με επικεφαλής το βορρά, λαμβάνοντας δωμάτια corner corner 1738-40-42 στο αρχοντικό Queen Elizabeth Hotel στο Μόντρεαλ στις 26 Μαΐου 1969 για να οργανώσουν το δεύτερο εβδομαδιαίο κρεβάτι-για την ειρήνη.

Όπως δήλωσε ο Dave Bist, δημοσιογράφος για την εφημερίδα του Μόντρεαλ , "Όλοι οι άνθρωποι ήρθαν να πληρώσουν τα σέβη τους, από τον κωμικό τραγουδιστή Tommy Smothers μέχρι το cartoonist Al Capp, ο οποίος προκάλεσε την τιμή εισόδου ένας αγώνας φωνής με το ειρηνικό ζεύγος. "

Την 1η Ιουνίου 1969, η κλήση εξήλθε για τη συσκευή ελέγχου. Μια κιθάρα βρέθηκε για τον Tommy Smothers. Μεγάλες στίχοι ανέβηκαν στους τοίχους. Και ο John και ο Yoko, μαζί με ένα δωμάτιο των ανθρώπων που περιλάμβανε ο Δρ Timothy Leary, ο Ραβίνος του Μόντρεαλ Αβραάμ Φέινμπεργκ, οι μουσικοί Derek Taylor και Petula Clark και μέλη του καναδικού Ναού Radha Krishna στη χορωδία, κατέγραψαν "Give Peace a Chance". Το single πιστώνεται στο "The Plastic Ono Band". Πέντε εβδομάδες αργότερα, στις 7 Ιουλίου, οι 45 απελευθερώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Δώστε την Ειρήνη μια Ευκαιρία" έφτασε όχι. 14 στο διάγραμμα του Billboard - και ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά να ψάλλει ένα τραγούδι ειρήνης μαζί με τον John και το Yoko.

Τα ζευγάρια θα μπορούσαν να ξαναζήσουν το κρεβάτι-κρεβάτι του John & Yoko για την ειρήνη στο Queen Elizabeth Hotel του Μοντρεάλ.

Σε αυτό το γράψιμο, το Queen Elizabeth Hotel είναι κλειστό για ανακαινίσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Εδώ φαίνονται τα καταλύματα John & Yoko που βρίσκονται στις γωνιακές σουίτες 1738, 1740 και 1742, πριν κλείσουν:

Η σουίτα τριών δωματίων με μπεζ μωσαϊκό ταπετσαρία και καλυμμένη με χριστουγεννιάτικα μοκέτα περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια (ένα με δύο μονά κρεβάτια, ένα άλλο με ένα άνετο βασιλιά), τρία μαύρα μαρμάρινα μπάνια, τραπεζαρία με γυαλισμένο ξύλινο τραπέζι και οκτώ επικαλυμμένες καρέκλες κρασιού και χρυσού, καθιστικό με καναπέ πράσινου ζακάρ που χωρίζει σε καναπέ και αρκετούς καθρέφτες με χρυσή κατεύθυνση.

Τα μεγάλα παράθυρα βλέπουν τη βασιλική του Μαρία της βασίλισσας της Παναγίας του Μοντρεάλ, τα αγάλματα και το θόλο του, που φτάνουν σε ένα λαμπρό πράσινο.

Το πακέτο που προσφέρθηκε το Σαββατοκύριακο περιλάμβανε καταλύματα στη σουίτα John Lennon, σουβενίρ φωτογραφία του γεγονότος του 1969, πρωινό για δύο, ένα μπουκάλι αφρώδες κρασί και ένα δώρο καλωσορίσματος.

Εορτάζοντας την κρεβατοκάμαρα, πλαισιωμένες εικόνες της εκδήλωσης από την Εκκλησία Ted κρέμασαν στο φουαγιέ της σουίτας. Στο σαλόνι μια πλαισιωμένη έγχρωμη φωτογραφία του John και του Yoko που περιβάλλεται από οκτώ χρυσά 45s της δισκογραφικής τους δισκογραφικής εταιρίας Apple και οι στίχοι τραγουδιών κυριάρχησαν.

Το μέλλον του John Lennon & Yoko Ono Σουίτα.

Η εικονική πραγματικότητα θα εισαχθεί στην πλήρως ανακαινισμένη σουίτα 1742. Τα ζευγάρια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εμπειρία κλινοσκεπασμάτων από τον John Lennon και την άποψη του Yoko Ono. Το περιεχόμενο του αρχείου θα μεταδοθεί μέσω συσκευών vintage. Καθώς κάθεται στο κρεβάτι, οι επισκέπτες μπορούν να "ξαναζήσουν" αυτό που συνέβη μέσα από Συνεντεύξεις, μουσικές και σκηνές αναδημιουργούνται χρησιμοποιώντας τεχνολογία VR 360 μοιρών.

Πολλά από τα καμπαναριό του ξενοδοχείου έχουν με την Βασίλισσα Ε εδώ και δεκαετίες και θα μοιραστούν τις αναμνήσεις τους από τους ομίλους και τη γλυκιά μυρωδιά της μαριχουάνας που διείσδυσαν το διάδρομο εκείνη την εβδομάδα σχεδόν πριν σαράντα χρόνια.

Και ναι, θα σας πω, ακόμα κάθε χρόνο στις 8 Δεκεμβρίου 1980, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο John Lennon, δύο δεκάδες τριαντάφυλλα, μισά κόκκινα και μισά λευκά, αφήνονται στην πόρτα της σουίτας.

Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να προσδιορίσει ποιος τους έστειλε - ή είδε πώς φτάνουν εκεί.