Τα σημαντικότερα σημεία της διαδρομής 66

Η εικονική κίνηση από το Midwest στην ακτή

Ένα από τα πιο εικονικά οδικά ταξίδια στην Αμερική είναι να ακολουθήσει την πορεία της διαδρομής 66, που κάποτε ήταν ένας σημαντικός δρόμος που συνέδεε το Σικάγο με το Λος Άντζελες στη δυτική ακτή. Ενώ η διαδρομή δεν αποτελεί πλέον επίσημο τμήμα του αμερικανικού οδικού δικτύου, το πνεύμα της διαδρομής 66 ζει και είναι ένα οδικό ταξίδι που επιχειρείται από χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Η δημοτικότητά του υποδηλώνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη σήματα σε πολλούς δρόμους που εντοπίζουν την πορεία της διαδρομής για να πει στους ανθρώπους ότι βρίσκονται στους δρόμους που ήταν κάποτε μέρος της ιστορικής διαδρομής 66.

Η Ιστορία της Διαδρομής 66

Ξεκινώντας για πρώτη φορά το 1926, η διαδρομή 66 ήταν ένας από τους σημαντικότερους διαδρόμους που οδηγούσαν από ανατολή προς δύση στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο δρόμος πρωτοεμφανίστηκε στο "The Grapes of Wrath" του John Steinbeck, στα μέσα της δύσης για να ψάξουν για την τύχη τους στην Καλιφόρνια. Ο δρόμος έγινε μέρος της ποπ κουλτούρας και εμφανίστηκε σε πολλά τραγούδια, βιβλία και τηλεοπτικές εκπομπές και επίσης εμφανίστηκε στην ταινία Pixar «Αυτοκίνητα». Η διαδρομή αυτή παροπλίστηκε επισήμως το 1985, αφού δημιουργήθηκαν μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι πολλαπλών λωρίδων για τη σύνδεση των πόλεων στη διαδρομή, αλλά πάνω από το ογδόντα τοις εκατό της διαδρομής εξακολουθεί να υπάρχει ως μέρος των τοπικών οδικών δικτύων.

Το Μουσείο Route 66, Κλίντον, Οκλαχόμα

Υπάρχουν πολλά μουσεία που βρίσκονται κατά μήκος της οδού αυτής της ιστορικής διαδρομής, αλλά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και καλά εδραιωμένα μουσεία είναι αυτό που βρίσκεται στην Κλίντον.

Ακολουθώντας την ιστορία της διαδρομής 66, και ιδιαίτερα κοιτάζοντας τους χωματόδρομους που αποτελούσαν μεγάλο μέρος της διαδρομής κατά τα πρώτα χρόνια, αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πώς η Αμερική μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μαζί με την υποδομή μεταφορών. Διαθέτει επίσης πολλές άλλες πτυχές της κληρονομιάς της δεκαετίας του 1950 και της δεκαετίας του 1960 και προσφέρει μια υπέροχη ατμόσφαιρα και ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ζωή στο δρόμο.

Το μεγάλο φαράγγι

Αν και δεν είναι αυστηρά στην παλιά Διαδρομή 66, είναι μόλις μια ώρα βόρεια της διαδρομής και είναι πιθανώς ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που μπορούν να συμπεριληφθούν στο ταξίδι. Για όσους ταξιδεύουν από τα ανατολικά προς τα δυτικά, η άφιξη στο Grand Canyon είναι ένα σημάδι ότι πλησιάζουν στη δυτική ακτή και έχει μερικές υπέροχες βραχώδεις σχηματισμοί που δημιουργούν ένα εκπληκτικό πανόραμα, ιδιαίτερα σε μια καθαρή μέρα. Το φαράγγι είναι συνήθως προσπελάστηκε με τη στροφή βόρεια στην πόλη της Ουίλιαμς, η οποία ήταν επίσης η τελευταία θέση κατά μήκος της παλιάς διαδρομής που παρακάμπτεται από μια διακρατική εθνική οδό.

Κρατήρας Barringer

Αυτός ο ιστότοπος πιστεύεται ότι είναι περίπου 50.000 ετών και είναι ο τόπος όπου ο Μετεωρίτης του Canyon Diablo ήρθε στη γη σε μια περιοχή της Αριζόνα που πιθανότατα θα ήταν ανοιχτό λειμώνες κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Οι επισκέπτες που σταματούν από τη διαδρομή 66 θα βρουν ένα ενδιαφέρον μικρό μουσείο που θα εξετάσει την ιστορία του τόπου και πώς ο Daniel Barringer τελικά έπεισε τους ανθρώπους ότι ήταν πράγματι ένας κρατήρας μετεωριτών. Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερα διατηρημένους κρατήρες μετεωριτών στον κόσμο και αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την περιοχή την δεκαπεντάλεπτη παράκαμψη.

Joliet, Σικάγο

Βρίσκεται στην αρχή της διαδρομής για εκείνους που πηγαίνουν από τα ανατολικά προς τα δυτικά, η περιοχή του Joliet στο Σικάγο φιλοξενεί μία από τις πιο ξεχωριστές εμφανίσεις της διαδρομής 66 στον λαϊκό πολιτισμό, όταν αποθανατίστηκε από την ταινία «The Blues Brothers», με τον κύριο χαρακτήρα που ονομάζεται Joliet Jake, και ο αδελφός του Elwood ονομάστηκε μετά από μια πόλη λίγο πιο κάτω από το δρόμο.

Σήμερα φιλοξενεί μερικά θαυμάσια διατηρημένα ιστορικά κτίρια που χρονολογούνται από την ακμή της Διαδρομής 66 και ένα από τα εικονικά σημεία στάσης για όσους ολοκληρώνουν τη διαδρομή είναι το αρχικό "Steak & Shake", ένας σύνδεσμος μπιφτέκι που ασφαλώς δεν είναι για την υγεία !