Συμβουλές για τον προγραμματισμό του τέλειου γάμου στη Χαβάη

Αυτές οι επτά βασικές στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την ημέρα όνειρό σας πραγματικότητα

Για πολλές νύφες, η Χαβάη είναι η τελική θέση του γάμου προορισμού. Αλλά με μισή ντουζίνα νησιά και μια μεγάλη ποικιλία από θέρετρα για να διαλέξετε, ο σχεδιασμός του τέλειου γάμου εδώ μπορεί να φανεί συντριπτικό. Θα πρέπει να παντρευτείτε στο δημοφιλές Maui ή ήσυχο Lana'i, σε μια παραλία Big Island στο ηλιοβασίλεμα ή δίπλα σε ένα καταπράσινο καταρράκτη στην Kauai; Ή ίσως η πολυσύχναστη Waikiki στο Oahu είναι το ιδανικό σας.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς προγραμματίζετε τη μεγάλη σας μέρα σε ένα μέρος που, ας το παραδεχτούμε, είναι αρκετά μακριά.

Η λήψη της πραγματικής άδειας γάμου είναι σχετικά εύκολη, αλλά εδώ υπάρχουν επτά συμβουλές προγραμματισμού για να ξεκινήσετε. Ας δούμε τους:

1. Κάντε την Έρευνα σας

• Ξεκινήστε την Googling! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια άμεση επισκόπηση του εύρους των τοπικών εκδηλώσεων γάμου στη Χαβάη - από τα μεγάλα θέρετρα με αίθουσες χορού μέχρι τις οικείες βίλες που προσφέρουν απαράμιλλη ιδιωτικότητα. Η Χαβάη προσφέρει επίσης πολλές μη παραδοσιακές τοποθεσίες, από απομονωμένους καταρράκτες και παραλίες που φτάνουν μόνο με ελικόπτερο σε ρομαντικά καταμαράν που πλέουν στο ηλιοβασίλεμα.

• Αναπαράγετε την κάρτα πιστότητας. Εάν έχετε μια αγαπημένη μάρκα θέρετρο - μια που έχετε διακοπές πριν και αγαπούσε - ελέγξτε για να δείτε αν έχει ιδιότητες στη Χαβάη. Οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες, όπως το Hyatt, το Hilton, το Sheraton, το Westin, το Marriott, το Ritz-Carlton, το Four Seasons, το Fairmont και το St. Regis, είναι εκεί και προσφέρουν λεπτομέρειες γάμου στις ιστοσελίδες τους.

• Γνωρίστε τα νησιά σας . Ενώ όλα τα νησιά της Χαβάης κάνουν ένα υπέροχο σκηνικό, το καθένα είναι λίγο διαφορετικό και προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα για τη μεγάλη ημέρα σας.

2. Αποφασίστε για έναν προϋπολογισμό

Μόλις έχετε μια ιδέα για το είδος του γάμου που οραματίζετε - ας πούμε, ένα beachfront χτύπημα για την οικογένεια και τους φίλους σας ή μια οικεία τελετή για τους δυο σας μόνο - καταλάβω τι μπορείτε να περάσετε. Μπορείτε να παντρευτείτε στη Χαβάη για λίγες εκατοντάδες δολάρια (για μια απλή τελετή για δύο άτομα με φωτογραφικό πακέτο και ρομαντικό δείπνο) ή για $ 100.000- $ 250.000 (για μια πολυτελή πολυήμερη υπερβολή).

Οι περισσότεροι γάμοι εδώ πέφτουν κάπου ενδιάμεσα.

• Υπολογίστε τον αριθμό των επισκεπτών. Λόγω της απόστασης και των εξόδων, ένας γάμος στη Χαβάη πιθανότατα θα αντλήσει το ένα τρίτο έως το μισό των επισκεπτών από ό, τι κάποιος που φιλοξενείται στη γενέτειρά σας.

• Δημιουργήστε ένα προτεινόμενο τριαήμερο πρόγραμμα. Ενώ ένας μικρότερος αριθμός φιλοξενούμενων θεωρητικά περικοπές στα έξοδα, θα πρέπει να φτάσετε στη Χαβάη, να περάσετε τρεις ή τέσσερις νύχτες και να πάρετε το κόστος για κάτι περισσότερο από την τελετή και τη δεξίωση. Τα ζευγάρια συνήθως φιλοξενούν ένα ευπρόσδεκτο δείπνο (ή luau) και ένα brunch μετά το γάμο για όλους τους επισκέπτες, για να μην αναφέρουμε ένα δείπνο πρόβας, την ευπρόσδεκτη ανέγερση (όπως μια τσάντα δώρων τοπικών προϊόντων στο δωμάτιο) και μια εκδρομή στα αξιοθέατα.

3. Αν μπορείτε να το επιτύχετε, Μίσθωση ενός σχεδιασμού γάμου

Ο προγραμματισμός ενός γάμου χιλιάδες μίλια από το σπίτι είναι μια πρόκληση, οπότε οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας, υποδοχή (για παράδειγμα για 75 άτομα ή περισσότερα) θα μπορούσε πιθανώς να χρησιμοποιήσει κάποια εμπειρογνωμοσύνη.

• Ξεκινήστε με το θέρετρο σας. Τα περισσότερα θέρετρα της Χαβάης έχουν μια ομάδα γάμου για το προσωπικό που θα συνεργαστεί μαζί σας μέσω e-mail και τηλεφώνου - αν και πόσο μπορούν να αποκλίνουν από τα γαμήλια πακέτα της ιδιοκτησίας ποικίλλει ανάλογα με το θέρετρο. πολλοί θα προσαρμόσουν ευχάριστα ενώ, ανάλογα με το μέγεθος του γάμου, άλλοι μπορεί να είναι πιο περιοριστικοί.

• Εξατομικεύστε . Αν δεν αισθάνεστε την αγάπη μετά την αρχική επαφή σε θέρετρο, μίσθωση ενός εξωτερικού σχεδιασμού γάμου για να σας δώσει τον εξατομικευμένο γάμο που επιθυμείτε, ίσως ακόμη και σε μια τοποθεσία που ίσως δεν γνωρίζετε.

Η Χαβάη έχει πολλούς έμπειρους σχεδιαστές, ενώ πολλοί σχεδιαστές με έδρα την Καλιφόρνια (και ακόμη και το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις) εργάζονται τακτικά στη Χαβάη. Ελέγξτε τα σε απευθείας σύνδεση νυφικά φόρουμ για σχεδιαστές που συνιστώνται από τις νύφες που έχουν παντρευτεί πρόσφατα στη Χαβάη.

4. Εξετάστε τους επισκέπτες σας

Αν θέλετε καλή συμμετοχή, κάντε τα εξής:

• Επιλέξτε μια ημερομηνία τουλάχιστον ένα χρόνο εκ των προτέρων. Κατόπιν, στείλτε τις κάρτες "Save the Date" με θέμα τη Χαβάη, για να ειδοποιήσετε πιθανούς επισκέπτες για τις μεγάλες αποστάσεις και να τους δώσετε χρόνο να προγραμματίσουν διακοπές και να εξοικονομήσετε χρήματα για το ταξίδι.

• Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα γάμου. Αυτό θα πρέπει να αναφέρει λεπτομερώς την ημερομηνία, τον τόπο και το προγραμματισμένο δρομολόγιο, καθώς και συμβουλές και συνδέσμους για κρατήσεις πτήσεων, δωματίων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Συμπεριλάβετε τη διεύθυνση URL στην κάρτα "Αποθήκευση της ημερομηνίας".

• Να είσαι καταλαβαίνω ταξιδιώτης. Παρακολουθήστε αεροπορικά εισιτήρια και ειδοποιήστε τους επισκέπτες σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν πέσουν.

Εάν κάνετε κράτηση σε 10 δωμάτια ή περισσότερα στο θέρετρο σας, θα έχετε μια ομαδική τιμή για τους καλεσμένους σας.

• Επιλογές προσφοράς. Εάν τα ποσοστά του θερέτρου σας είναι στην υψηλή πλευρά, παρέχουν επίσης πιο προσιτές επιλογές καταλύματος σε κοντινή απόσταση.

5. Γνωρίστε τις προτεραιότητές σας

Είναι ένα ηλιοβασίλεμα δολοφόνος κατά τη διάρκεια των όρκων σας πρέπει; Μία λίγη βροχή θα καταστρέψει την παρέλαση του γάμου σας; Αν έχετε "musts-haves" ή "oh no's" τα κάνετε γνωστά από την αρχή. Μερικά γενικά FYIs:

• Προειδοποίηση θεάτρου. Οι παραλίες της Χαβάης είναι δημόσιες, οπότε είστε έτοιμοι να αποφύγετε την κατάρρευση (συχνά σε μαγιό) στην τελετή σας. Πολλές νύφες δεν ενοχλούν την προσοχή, αλλά αν θέλετε μια λιγότερο δημοφιλής τελετή, επιλέξτε ένα κιόσκι, κήπο ή βεράντα για το "σας κάνω".

• Σκεφτείτε τον καιρό. Βαίνει στη Χαβάη. Μερικοί μήνες (όπως το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο) είναι πιο βροχερό από τους άλλους, όπως είναι μερικές πλευρές νησιών (γενικά η πλευρά του ανέμου). Οι περισσότερες βροχές συμβαίνουν τη νύχτα, αλλά οι ντους είναι γνωστό ότι καταστέλλουν τους γάμους ηλιοβασιλέματος. Έχετε εσωτερική υποστήριξη μόνο σε περίπτωση.

• Ελέγξτε το ηλιοβασίλεμα. Δεν είναι όλες οι παραλίες προς τα δυτικά. Αν μια τελετή γεμάτη ηλιοβασιλέματα είναι το όνειρό σας, ρωτήστε πού βρίσκεται σε σχέση με την παραλία ή την ταράτσα όπου θα παντρευτείτε.

6. Μείνετε αληθινός στο τοπικό

Θα παντρευτείτε στον παράδεισο, γιατί γιατί θα θέλατε να στείλετε σε εκατοντάδες ροζ τριαντάφυλλα όταν η τοπική χλωρίδα είναι τόσο υπέροχη;

• Σκεφτείτε τροπικά. Ορχιδέες, φραγκιπάνι, ιβίσκος, ελικοβολία, τζίντζερ και πουλιά του παραδείσου κάνουν πανέμορφα μπουκέτα και κεντήματα, για να μην αναφέρουμε τα leis και τα άνθη.

• Ενσωματώστε τα μέσα της Χαβάης. Η ukulele και η χαλαρή κιθάρα εγγυώνται χαλάρωση στα πρόσωπα των επισκεπτών σας. Ακόμη και αν το τραγούδι του γάμου σας είναι ένα κλασικό ροκ, έχετε μια τοπική μπάντα να την ερμηνεύσει και να παρακολουθήσετε τη διασκέδαση ξεκινώντας.

7. Αν δεν έχετε ποτέ βρεθεί στη Χαβάη - Κάντε μια επίσκεψη

Μην κάνετε τον γάμο σας μια πρώτη φορά στη ζωή σας την πρώτη σας επίσκεψη. Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια να σχεδιάσουν ένα γάμο στη Χαβάη.

• Περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ένα περιηγητικό ταξίδι. Πριν να κλείσετε ένα χώρο, δείτε το προσωπικό. Οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο μπορεί να φαίνονται καταπληκτικές, αλλά η πραγματική παραλία ή αίθουσα χορού μπορεί να μην ζουν.

• Κατάστημα σύγκρισης. Με την επίσκεψη σε πολλά θέρετρα / χώρους μπορείτε να συγκρίνετε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και να είστε σίγουροι ότι ο Χαβάης γάμος σας θα είναι κάθε τόσο υπέροχο όσο ονειρευτήκατε ότι θα ήταν.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι συγγραφέας και συντάκτης ελεύθερων ταξιδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει περάσει τη ζωή της ακολουθώντας τα δύο κύρια πάθη: τη συγγραφή και την εξερεύνηση του κόσμου.