Πώς να φτάσετε και να εξερευνήσετε τη Χαβάη

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να μετακινηθείτε και να εξερευνήσετε τη Χαβάη αεροπορικώς, στο έδαφος ή στο νερό. Μερικοί είναι προφανείς, αλλά άλλοι μπορεί να μην έχουν περάσει το μυαλό σας. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

Από το αεροδρόμιο

Πάρτε ένα λεωφορείο για να φτάσετε από και προς το αεροδρόμιο. Είναι πολύ λιγότερο ακριβό από τα κανονικά ταξί. Οι ναύλοι ταξί δεν ρυθμίζονται, επομένως οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά.

Ορισμένα ξενοδοχεία λειτουργούν το δικό τους λεωφορείο, γι 'αυτό ελέγξτε με το ξενοδοχείο σας πριν φτάσετε.

Το κράτος της Χαβάης απαγορεύει στους οδηγούς που μοιράζονται τη βόλτα, όπως είναι η Uber, να παραλάβουν τους πελάτες τους στα κρατικά αεροδρόμια, εκτός αν έχουν κρατική άδεια. Παρά το ενδεχόμενο πρόστιμο των $ 500, πολλοί οδηγοί Uber αναλαμβάνουν τον κίνδυνο.

Ας ελπίσουμε ότι σε κάποια μελλοντική ημερομηνία το σιδηροδρομικό σύστημα του Οαχ θα ολοκληρωθεί και θα επιτρέψει στους επιβάτες να ταξιδέψουν μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Ala Moana Center.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Πολλοί και σε ορισμένα νησιά, οι περισσότεροι επισκέπτες νοικιάζουν ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο. Είναι το πιο βολικό μέσο μεταφοράς από και προς το κατάλυμά σας, ειδικά στα νησιά με περιορισμένη δημόσια συγκοινωνία.

Φροντίστε να επωφεληθείτε από το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και να ταξιδέψετε γύρω από τα νησιά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείτε την πραγματική Χαβάη. Κάντε συχνές στάσεις και μην φοβάστε να μιλήσετε στους ντόπιους. Θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι.

Πολλοί επισκέπτες περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στα ξενοδοχεία τους και ποτέ δεν βγαίνουν και εξερευνούν το νησί στο οποίο διαμένουν.

Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο και άλλες δημόσιες συγκοινωνίες

Στο Oahu πάρτε το TheBus, το εξαιρετικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Oahu.

Το TheBus έχει αναβάτη περίπου 75,5 εκατομμυρίων ετησίως στο στόλο 518 λεωφορείων, παρέχοντας καθημερινή εξυπηρέτηση σε 110 δρομολόγια.

Δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στο νησί Oahu που δεν μπορείτε να φτάσετε στο TheBus.

Για παράδειγμα, πολλοί επισκέπτες προτιμούν να πάρουν το λεωφορείο προς το κέντρο της Χονολουλού, το κέντρο Ala Moana ή το Pearl Harbor και όχι να χρησιμοποιήσουν την ενοικίασή τους και πρέπει να ανησυχούν για την κυκλοφορία και το πάρκινγκ.

Τα άλλα κύρια νησιά, το νησί της Χαβάης, το Kauai και το Maui έχουν τα δικά τους κάπως περιορισμένα συστήματα δημόσιας συγκοινωνίας.

Waikiki Trolley

Στο Oahu μπορείτε επίσης να πάρετε το Waikiki Trolley που κάνει στάσεις σε σημαντικά σημεία. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη Χονολουλού, το Περλ Χάρμπορ και / ή την Ουάσιγκιτ με ένα 1-, 4- ή 7-ημερών hop-on περιοδεία hop-off και να δείτε όλα τα κορυφαία αξιοθέατα με το δικό σας ρυθμό.

Βήμα στο διώροφο λεωφορείο ή υπαίθριο τρόλεϊ για να περάσετε τα καλύτερα εστιατόρια και καταστήματα της πρωτεύουσας, ιστορικά αξιοθέατα και φημισμένα τοπία. Επιλέξτε από τέσσερις διαφορετικές διαδρομές, θαυμάζοντας το Diamond Head στην πράσινη γραμμή ή το όμορφο σημείο Makapu'u στη μπλε γραμμή. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το εισιτήριό σας για να συμπεριλάβετε όλες τις γραμμές.

Κάντε μια περιήγηση με αυτοπεποίθηση

Μια περιήγηση με πεζοπορία με αυτοπεποίθηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε το κέντρο της Χονολουλού στο Oahu, το Hanalei στο Kauai , τη Lahaina στο Maui ή το Hilo στο Big Island.

Πάρτε έναν περίπατο

Πάρτε έναν περίπατο. Υπάρχουν πολλά υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας. Μπορείτε ακόμη να περάσετε στην κορυφή του Diamond Head στο Oahu.

Πετάξτε σε άλλο νησί

Πάρτε Hawaiian Airlines, «Ohana από τη Χαβάη, Island Air ή Mokulele για να πετάξει από νησί σε νησί.

Ελέγξτε τον οδηγό μας για την επιλογή της αεροπορικής εταιρίας μεταξύ νησιών στη Χαβάη .

Πάρτε μια οργανωμένη περιήγηση

Μια ημερήσια εκδρομή σε ένα από τα νησιά με Gray Line Hawaii | Πολυνησιακές εκδρομές περιπέτειας αξίζει καλά τα χρήματα. Τα αεροπορικά εισιτήρια και τα τουριστικά λεωφορεία περιλαμβάνονται στην τιμή.

Πάρτε μια περιοδεία Ελικόπτερο

Πάρτε ένα ελικόπτερο για να δείτε πραγματικά μερικές από τις out-of-the-way θέσεις. Μπορείτε να δείτε την όμορφη ακτή Na Pali του Kauai ή να πετάξετε πάνω από το ηφαίστειο Kilauea στο Big Island.

Πάρτε ένα πλοίο

Πάρτε το πλοίο "Expeditions" από Maui προς Lanai.

Πάρτε μια κρουαζιέρα

Τέλος, θα πρέπει να εξετάσετε μια κρουαζιέρα πλήρους εβδομάδας στο NCL (νορβηγική κρουαζιερόπλοιη.) Θα επισκεφθείτε τέσσερα από τα κύρια νησιά της Χαβάης και κάντε στάσεις σε κάθε μία.