Καλιφόρνια Αποστολή γεγονότα και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Τα βασικά για τις ισπανικές αποστολές της Καλιφόρνιας

Αν αναρωτιέστε για τις ισπανικές αποστολές στην Καλιφόρνια - και ειδικά αν ψάχνετε για την αποστολή της Καλιφόρνιας γεγονός, αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε μόνο για εσάς.

Πώς ξεκίνησαν οι αποστολές της Καλιφόρνιας

Οι ισπανικές αποστολές στην Καλιφόρνια ξεκίνησαν λόγω του βασιλιά της Ισπανίας. Ήθελε να δημιουργήσει μόνιμους οικισμούς στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Οι Ισπανοί ήθελαν να πάρουν τον έλεγχο της Άλτα Καλιφόρνιας (που σημαίνει Άνω Καλιφόρνια στα ισπανικά).

Ανησυχούσαν επειδή οι Ρώσοι κινούνταν νότια από το Φορτ Ρος, σε αυτό που είναι τώρα παράκτιο κομητεία Sonoma.

Η απόφαση να δημιουργηθούν ισπανικές αποστολές στην Alta Καλιφόρνια ήταν πολιτική. Ήταν επίσης θρησκευτική. Η Καθολική Εκκλησία ήθελε να μετατρέψει τους ντόπιους στην καθολική θρησκεία.

Ποιος ίδρυσε τις αποστολές της Καλιφόρνιας;

Ο πατέρας Junipero Serra ήταν ένας πολύ καλά σεβαστός ιρανός φραγκισκανός ιερέας. Εργάστηκε σε αποστολές στο Μεξικό για δεκαεπτά χρόνια πριν αναλάβει την ευθύνη των αποστολών της Καλιφόρνιας. Για να μάθετε περισσότερα για αυτόν, διαβάστε τη βιογραφία του πατέρα Serra .

Αυτό συνέβη το 1767 όταν η φραγκισκανική τάξη ιερέων ανέλαβε τις αποστολές του Νέου Κόσμου από τους ιεσουίτες ιερείς. Οι λεπτομέρειες πίσω από αυτή την αλλαγή είναι πολύ περίπλοκες για να μπουν σε αυτή τη σύντομη περίληψη

Πόσα αποστολές υπάρχουν;

Το 1769, ο Ισπανός στρατιώτης και εξερευνητής Gaspar de Portola και ο πατέρας Σέρα πραγματοποίησαν το πρώτο τους ταξίδι μαζί, πηγαίνοντας βόρεια από τη Λα Παζ στην Μπάγια Καλιφόρνια για να καθιερώσουν μια αποστολή στην Αλτα Καλιφόρνια.

Στα επόμενα 54 χρόνια ξεκίνησαν 21 αποστολές στην Καλιφόρνια. Καλύπτουν 650 μίλια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου El Camino Real μεταξύ Σαν Ντιέγκο και της πόλης Sonoma. Μπορείτε να δείτε την τοποθεσία τους σε αυτόν το χάρτη .

Γιατί η Καθολική Εκκλησία Δημιούργησε τις Αποστολές;

Οι Ισπανοί Πατέρες ήθελαν να μετατρέψουν τους ντόπιους Ινδιάνους στον Χριστιανισμό.

Σε κάθε αποστολή, στρατολόγησαν νεοφύτες από τους ντόπιους Ινδιάνους. Σε ορισμένα μέρη τους έφεραν να ζήσουν στην αποστολή και σε άλλους, έμειναν στα χωριά τους και πήγαιναν καθημερινά στην αποστολή. Παντού οι Πατέρες τους διδάσκουν για τον καθολικισμό, πώς να μιλούν ισπανικά, πώς να κάνουν τη γεωργία και άλλες δεξιότητες.

Μερικοί Ινδοί ήθελαν να πάνε στις αποστολές, αλλά άλλοι δεν το έκαναν. Οι Ισπανοί στρατιώτες αντιμετώπιζαν άσχημα μερικούς από τους Ινδιάνους.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα για τις αποστολές για τους Ινδιάνους ήταν ότι δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στις ευρωπαϊκές ασθένειες. Οι επιδημίες της ευλογιάς, της ιλαράς και της διφθερίτιδας σκότωσαν πολλούς από τους ιθαγενείς. Δεν γνωρίζουμε πόσοι Ινδοί ήταν στην Καλιφόρνια πριν φτάσουν οι Ισπανοί ή πόσοι πέθαναν πριν τελειώσει η εποχή της αποστολής. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι αποστολές βάφτισαν περίπου 80.000 Ινδιάνους και κατέγραψαν περίπου 60.000 θανάτους.

Τι έκαναν οι άνθρωποι στις αποστολές;

Στις αποστολές, οι άνθρωποι έκαναν όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι σε μια μικρή πόλη.

Όλες οι αποστολές έφτιαξαν σιτάρι και καλαμπόκι. Πολλοί από αυτούς είχαν αμπελώνες και έκαναν κρασί. Έχουν επίσης εκτραφεί βοοειδή και πρόβατα και έχουν πουλήσει δερμάτινα είδη και δεψασμένα δέρματα. Σε μερικά μέρη, έφτιαχναν σαπούνια και κεριά, είχαν μαυροπυρηνικά καταστήματα, έβαζαν ύφασμα και έκαναν άλλα προϊόντα για να τα χρησιμοποιήσουν και να πουλήσουν.

Ορισμένες από τις αποστολές είχαν επίσης χορωδίες, όπου οι Πατέρες δίδασκαν στους Ινδιάνους πώς να τραγουδούν χριστιανικά τραγούδια.

Τι συνέβη με τις αποστολές της Καλιφόρνιας;

Η ισπανική περίοδος δεν κράτησε πολύ. Το 1821 (μόλις 52 χρόνια μετά το Πορτόλα και η Σέρρα πραγματοποίησαν το πρώτο τους ταξίδι στην Καλιφόρνια), το Μεξικό απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Ισπανία. Το Μεξικό δεν μπορούσε να αντέξει να υποστηρίξει τις αποστολές της Καλιφόρνια μετά από αυτό.

Το 1834, η κυβέρνηση του Μεξικού αποφάσισε να αποσαφηνίσει τις αποστολές - δηλαδή να τις αλλάξει σε μη θρησκευτικές χρήσεις - και να τις πουλήσει. Ζήτησαν από τους Ινδιάνους αν ήθελαν να αγοράσουν τη γη, αλλά δεν τους ήθελαν - ή δεν μπορούσαν να το αγοράσουν. Μερικές φορές, κανείς δεν ήθελε τα κτίρια της αποστολής και αργότερα αποσυντέθηκαν.

Τελικά, η γη αποστολής χωρίστηκε και πωλήθηκε. Η καθολική εκκλησία κράτησε λίγες σημαντικές αποστολές.

Τελικά το 1863, ο Πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν επέστρεψε όλα τα εδάφη της πρώην αποστολής στην Καθολική Εκκλησία. Μέχρι τότε, πολλοί από αυτούς ήταν σε ερείπια.

Τι γίνεται με τις αποστολές τώρα;

Τον εικοστό αιώνα, οι άνθρωποι ξανά ενδιαφέρονταν για την αποστολή. Ανακάλυψαν ή ανακατασκευάστηκαν οι καταστρεπτικές αποστολές.

Τέσσερις από τις αποστολές εξακολουθούν να εκτελούνται από το Φραγκισκανικό Τάγμα: αποστολή Σαν Αντόνιο ντε Πάντοβα, αποστολή Σάντα Μπάρμπαρα, αποστολή Σαν Μιγκέλ Αρθανέλ και αποστολή Σαν Λουίς Ρεϊ ντε Φράνσια. Άλλοι εξακολουθούν να είναι καθολικές εκκλησίες. Επτά από αυτά είναι εθνικά ιστορικά ορόσημα.

Πολλές από τις παλιές αποστολές έχουν εξαιρετικά μουσεία και ενδιαφέροντα ερείπια. Μπορείτε να διαβάσετε για κάθε ένα από αυτούς σε αυτούς τους γρήγορους οδηγούς, που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τόσο τους φοιτητές της Καλιφόρνια όσο και τους περίεργους επισκέπτες.