Κινέζικη Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο 2017

Σχετικά με το κινεζικό νέο έτος του Λονδ

Το κινεζικό νέο έτος είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χρονιάς στις κινεζικές κοινότητες. Κάθε χρόνο του κινεζικού ημερολογίου αντιπροσωπεύεται από ένα από τα 12 ζώα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου: ο Δράκος, το Φίδι, το Άλογο, ο Ράμα, ο Μαϊμού, ο Κόκορας, ο Σκύλος, ο Χοίρος, ο Αρουραίος, το Βόδι, η Τίγρη και το Κουνέλι.

Στις ημέρες που οδηγούν στο κινεζικό νέο έτος, οι άνθρωποι καθαρίζουν τα σπίτια τους, επιστρέφουν χρέη, αγοράζουν νέα ρούχα και κόβουν τα μαλλιά τους.

Ένα εορταστικό γεύμα πραγματοποιείται την παραμονή του νέου έτους, με πολλά παραδοσιακά πιάτα σερβίρονται, και τα πυροτεχνήματα και τα πυροτεχνήματα αφήνονται να δουν στο νέο έτος.

Με την έναρξη του νέου έτους, Lion Dances περνούν από τους δρόμους για να φέρουν καλή τύχη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επισκέπτονται. Τα τύμπανα, τα γκονγκ και τα κύμπαλα που συνοδεύουν το Lion Dance χρησιμοποιούνται για να τρομάξουν το κακό και την κακή τύχη.

Κινεζική Πρωτοχρονιά 2017 Ημερομηνία:

Παραδοσιακά, οι εορτασμοί της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς του Λονδίνου πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή μετά το νέο έτος. Το 2017 είναι το Έτος του Κόκορα.

Η παρέλαση αρχίζει γύρω στις 10 π.μ. κατά μήκος της οδού Charing Cross Road και της λεωφόρου Shaftesbury. Το μεσημέρι, η κύρια σκηνή στην πλατεία Τραφάλγκαρ έχει πολλές δωρεάν διασκέδαση όλο το απόγευμα με πολλούς επισκέπτες από την Κίνα. Επίσης, προσέξτε τις ομάδες των λιονταριών που χορεύουν μέσα από την Chinatown και τους τοπικούς καλλιτέχνες που παίζουν σε μια σκηνή στο τέλος της Dean Street και σε παραδοσιακούς χώρους φαγητού και βιοτεχνίας.

Να είστε προειδοποιημένοι, αυτό είναι ένα δημοφιλές ελεύθερο γεγονός στο ημερολόγιο του Λονδίνου έτσι περιμένετε μεγάλα πλήθη.

Γιατί αλλάζει η ημερομηνία;

Το κινεζικό νέο έτος βασίζεται στα σεληνιακά και ηλιακά ημερολόγια, οπότε η ημερομηνία ποικίλλει από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Chinatown:

Το Chinatown είναι ειδικά διακοσμημένο και υπάρχουν πολιτιστικοί και ειδικοί χώροι φαγητού και εκθέσεις χορού λιονταριών.

Πλησιέστεροι σταθμοί Tube:

Χρησιμοποιήστε το Planner Journey για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οργανωτές: κινεζική ένωση Chinatown του Λονδίνου