Ένας οδηγός ταξιδιώτη στα βραζιλιάνικα μοτέλ

Η τοπική έκδοση του Love Hotels

Παρόλο που θα συναντήσετε πολλά μοτέλ στη Βραζιλία, κανένας από αυτούς δεν θα σας προσφέρει την οικογένεια σας με τη χαμηλή οικονομία άνεση του αμερικανικού ομώνυμου. Στη Βραζιλία, ο όρος "μοτέλ" έχει ένα νόημα και ένα μόνο νόημα: ένα ξενοδοχείο μικρής διάρκειας που επιτρέπει την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων για σεξ.

Υψηλοί τοίχοι και παράθυρα που δεν βλέπουν προς το δρόμο, εκτός θέσεων (λόγω περιορισμού ζωνών) και κόλπα του εμπορίου που κρατούν τους επισκέπτες απομονωμένους από περαστικούς και προσωπικό, όπως ιδιωτικά γκαράζ και περιστρεφόμενα παράθυρα στον τοίχο για γεύματα που σερβίρουν , είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των μοτέλ της Βραζιλίας.

Παρόμοια με τα ξενοδοχεία αγάπης της Ιαπωνίας, τα μοτέλ στη Βραζιλία εξυπηρετούν τα ζευγάρια που δεν έχουν ιδιωτική ζωή στο σπίτι - στην περίπτωση της Βραζιλίας, κυρίως οι ξεχασμένοι, που τείνουν στην οικονομία της χώρας ή δεσμεύονται από ανεπαρκή έμφαση στην ανεξαρτησία, ζουν ακόμα με τους γονείς τους. Ένα μοτέλ μπορεί επίσης να είναι ένα ραντεβού για υποθέσεις ή μια απόδραση για παντρεμένα ζευγάρια που αναζητούν μια αλλαγή.

Μοτέλ στο σενάριο της Βραζιλίας

Τα μοτέλ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως εναλλακτική λύση για τους άγαμους όταν τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούνταν για να ζητούν πιστοποιητικά γάμου από ζευγάρια πριν από το check-in. Για δεκαετίες οι ιδιοκτήτες μοτέλ φάνηκαν να υιοθετούν μια προσέγγιση μηδενικής λεπτότητας στο μπλοκ, το οποίο θα μπορούσε να περιγραφεί ως Sex Fantasy Island of Sin.

Αν οι ηθικές ανησυχίες δεν έχουν κρατήσει μερικούς παθιασμένους ζευγάρια μακριά από τα μοτέλ, η σκέψη του υψηλού κύκλου εργασιών σε ένα στρογγυλό κρεβάτι, βαριά κουρτίνες, όλα τα μαύρα μπάνια, τίποτα άλλο από ταινίες που έχουν βαθμολογία X και προφανή gadgets της S & M.

Τον τελευταίο καιρό, ο ανταγωνισμός που δημιουργούν τα ξενοδοχεία με πιο καλαίσθητα και ποικίλα πακέτα ρομαντισμού / πάθους έχει αναγκάσει τα μοτέλ να προσαρμόσουν και να ελαχιστοποιήσουν την ατμόσφαιρα του kitsch.

Τώρα τα μοτέλ συχνά διαφημίζουν "καταλύματα που μοιάζουν με ξενοδοχείο" στις ιστοσελίδες τους. Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο υψηλός κύκλος εργασιών μπορεί να αποτελέσει σημαντική διακοπή, προσφέρουν μεγαλύτερα πακέτα για το Σαββατοκύριακο.

Τα motel "Premium" όπως το Vip's Suites στο Ρίο - με θέα στον ωκεανό, φανταστείτε - ή το Lumini Motel, στο Σάο Πάολο, αδέσποτα από την εμφάνιση του motellish στο πρόσωπό σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το παλιό σχολικό ύφος δεν είναι ισχυρό. Οι σε απευθείας σύνδεση οδηγοί μοτέλ, όπως το Guia de Motéis, έχουν πολλές επιλογές πάνω από την κορυφή, με μια περίσσεια σκοτεινών πλακιδίων στα μπάνια και τις σουίτες που μοιάζουν με παιχνιδιάρικες παιδικές χαρές.

Από την άλλη πλευρά, τα παλαιότερα μοτέλ, όπως το Playboy στο Σάο Πάολο, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο μοτέλ της Βραζιλίας, έχουν ελαφρύνει την εμφάνισή τους για να συμβαδίσει με την εποχή.

Καθώς ταξιδεύετε στις οδούς της Βραζιλίας, ίσως παρατηρήσετε ότι μερικά μοτέλ κάνουν το M στο "μοτέλ" να μοιάζει με ένα σήμα H στις πινακίδες τους. Αυτό δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι αυτά τα μοτέλ είναι πιθανόν εντάξει με την τοποθέτηση των νόμων και οι χαρακτήρες από μόνος του δεν θα ήταν αρκετοί της υπόθεσης, αν προσπαθούσαν να μοιάζουν περισσότερο με ένα ξενοδοχείο στο εσωτερικό.