Πυρετός στην κοιλάδα στα σκυλιά

Συμπτώματα και Θεραπεία

Ήταν ένας βήχας. Μετά από λίγες ημέρες ξηρού βήχα έφτασα το σκυλί μου στον κτηνίατρο. Ευτυχώς, οι εργαστηριακές εξετάσεις και οι ακτινογραφίες (περίπου 320 δολάρια) έδειξαν ότι ο βήχας δεν ήταν Fever Valley. Μετά από λίγες εβδομάδες αντιβιοτικών ο βήχας και η λοίμωξη που την προκάλεσε ξεκαθάρισε.

Για πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων στην περιοχή Φοίνιξ (και σε άλλες περιοχές της νοτιοδυτικής ερήμου) η διάγνωση / θεραπεία δεν είναι τόσο απλή. Το Fever Valley είναι αρκετά συνηθισμένο στα σκυλιά εδώ, και τα σκυλιά που ταξιδεύουν εδώ ακόμα και για σύντομα χρονικά διαστήματα μπορούν να μολυνθούν.

Γρήγορη προώθηση ενός έτους. Ο μικρός σκύλος μου έφτασε να χτυπάει. Δεν ήταν στον πόνο, απλά τρομακτικό. Την πήραμε στον κτηνίατρο. Περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις και ακτινογραφίες. Αυτή τη φορά, επιβεβαιώθηκε ότι είχε πυρετό Valley.

Τι είναι το Fever Valley;

Ο πυρετός της κοιλάδας είναι μια αναπνευστική ασθένεια που επηρεάζει τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ζώα. Μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος του σκύλου. Ενώ άλλα ζώα είναι επιρρεπή σε πυρετό Valley, επίσης, εκδηλώνεται κυρίως σε σκύλους, επειδή είναι συνήθως πιο εκτεθειμένοι σε σκονισμένες περιοχές και έχουν την τάση να τους οσφραίουν, εισπνέοντας έτσι τα σπόρια που προσβάλλονται.

Το Κέντρο για την Αριστεία του Fever Valley στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tucson έχει αναγνωριστεί εδώ και πολύ καιρό ως πόρος εμπειρογνώμονα σε σχέση με τον Fever Valley και ασχολείται με την έρευνα και την παροχή υποστήριξης στην ιατρική κοινότητα σχετικά με την ασθένεια. Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία των πληροφοριών που παρέχονται από αυτά, μαζί με τα σχόλια και τις προτάσεις μου.

Για μια σε βάθος ανάλυση του Πυρετού της Κοιλάδας στα ζώα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Valley Fever Center for Excellence online.

Πώς τα σκυλιά παίρνουν Fever Valley

Η Αριζόνα δεν είναι το μόνο μέρος όπου το Fever Valley είναι ένα θέμα, αλλά είναι ίσως το πιο σημαντικό εδώ και στη Νότια Καλιφόρνια. Το Fever Valley βρίσκεται όχι μόνο στην έρημο νοτιοδυτικά αλλά και σε άλλες καταστάσεις θερμού κλίματος.

Έτσι πώς τα σκυλιά παίρνουν Fever Valley; Ρίχνουν. Αυτό είναι όλο που χρειάζεται.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Το βήχα είναι ένα σύμπτωμα. Άλλοι περιλαμβάνουν έλλειψη όρεξης, απώλεια βάρους, έλλειψη ενέργειας και / ή απώλεια βάρους. Εάν η ασθένεια μεταδοθεί σε άλλα μέρη του σώματος έξω από τους πνεύμονες, τα συμπτώματα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν θρόμβωση, κρίσεις, φλεγμονή των ματιών και διογκωμένους λεμφαδένες.

Πώς θεραπεύεται;

Εάν ο σκύλος σας έχει διαγνωστεί με Fever Valley, ο κτηνίατρός σας θα διεξάγει δοκιμές για να καθορίσει τον βαθμό στον οποίο έχει προχωρήσει η ασθένεια. Συνήθως, ο σκύλος θα αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικό φάρμακο, συνήθως με Fluconazole (ένα χάπι). Άλλα φάρμακα είναι διαθέσιμα επίσης, και ο κτηνίατρός σας θα συζητήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Το σκυλί σας μπορεί να είναι σε αυτό το φάρμακο για ένα έτος ή περισσότερο και μπορεί να απαιτήσει μελλοντικές εξετάσεις για την αξιολόγηση της ασθένειας. Είναι πιθανές υποτροπές.

Μπορώ να κολλήσω πυρετό της κοιλάδας από το σκυλί μου;

Όχι. Η πυρετός της κοιλάδας δεν είναι μεταδοτική. Δεν μεταφέρεται από ζώο σε ζώο, από ζώο σε άνθρωπο ή από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αναπτύσσεται από την εισπνοή σπόρων από έρημο έδαφος.

Το σκυλί μου θα πεθάνει;

Τα περισσότερα σκυλιά, όπως και ο άνθρωπος, είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη του Fever Valley και να μην έχουν ποτέ συμπτώματα. Επίσης, όπως και οι άνθρωποι, η σοβαρότητα της νόσου ποικίλλει σε σκύλους που την αναπτύσσουν.

Μπορεί να είναι ήπια λοίμωξη, ή μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή ασθένεια. Ο σκύλος σας θα μπορούσε να πεθάνει από την πυρετό της κοιλάδας, αλλά, με τακτικές εξετάσεις και να αντιμετωπίσει γρήγορα τα προβλήματα υγείας του σκύλου σας, είναι συνήθως θεραπεύσιμη. Ευτυχώς, οι κτηνίατροι της Αριζόνα είναι πολύ εξοικειωμένοι με τον Fever Valley και θα το εξετάσουν νωρίς σε ένα συμπτωματικό σκυλί. Στην περίπτωση του σκύλου μου, ο κτηνίατρος προσπάθησε αρχικά μια τακτική αντιβιοτική αγωγή για να διαπιστώσει αν αυτό επιλυόταν τον βήχα. Όταν δεν το έκαναν, οι δοκιμές για το Valley Fever ήταν εντάξει. Όταν οι δοκιμές προσδιορίστηκαν ως αρνητικές για το Fever Valley (όχι πάντα καθοριστικές), δοκιμάσαμε ένα διαφορετικό αντιβιοτικό που έλυσε το βήχα σε λίγες εβδομάδες. Αν συνεχιστεί ο βήχας ή άλλα συμπτώματα, ενδέχεται να έχουν προταθεί πρόσθετοι έλεγχοι πυρετού στην κοιλάδα. Όπως και οι περισσότερες ασθένειες σε σκύλους (και σε ανθρώπους), η έγκαιρη διάγνωση του πυρετού της κοιλάδας πιθανόν να αποφέρει ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανακούφιση.

Οι ασφάλειες κάλυψης ασφάλισης κατοικίδιων ζώων για την πυρετό της κοιλάδας;

Έχω ιατρική κάλυψη (ασφάλιση κατοικίδιων ζώων) για το κουτάβι μου, και με συμβούλευσαν ότι οι εξετάσεις και οι θεραπείες για τον πυρετό της κοιλάδας καλύπτονται από το σχέδιό μου. Κάθε εταιρεία είναι διαφορετική και κάθε εταιρεία έχει διαφορετικά σχέδια. Όταν αξιολογείτε τις εταιρείες ασφάλισης κατοικίδιων ζώων, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει ποια είναι η κάλυψη για το Valley Fever και πόσο διαρκεί. Να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν θα ασφαλίσουν το κατοικίδιο ζώο σας για προϋπάρχουσες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι εάν το σκυλί σας έχει ήδη διαγνωστεί με Fever Valley, πιθανότατα δεν θα το καλύψει.

Φάρμακα όπως η φλουκοναζόλη λαμβάνονται συνήθως μέσω τακτικών φαρμακείων που προσφέρουν υπηρεσίες σύνθεσης και δεν διανέμονται από τον κτηνίατρο. Επειδή η συνταγή θα συνταχθεί με το όνομα του κατοικίδιου ζώου σας, το φαρμακείο δεν θα το υποβάλει στο (ιατρικό) σας ιατρικό ασφαλιστικό σχέδιο. Θα πληρώσετε κανονικά το λιανικό εμπόριο για αυτό.

Η φλουκοναζόλη μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Η δοσολογία είναι συνήθως μεταξύ 2,5 και 10 mg ανά κιλό βάρους του σκύλου σας ανά ημέρα. Δεδομένου ότι ένα κιλό είναι περίπου 2,2 κιλά, ένα σκυλί που ζυγίζει £ 65, μπορεί να χρειαστεί 200mg ή περισσότερα ημερησίως. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Όταν το έλεγξα, η Costco είχε τη φθηνότερη τιμή των καταστημάτων μπαλαντέρ και δεν χρειάζεται να είσαι μέλος της Costco για να χρησιμοποιήσεις το φαρμακείο τους. Βρήκα επίσης μερικά φαρμακεία που κάνουν κτηνιατρικά σύνθετα που ήταν ακόμη φθηνότερα.

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθείτε από διαφορετικά φαρμακεία για να συγκρίνετε τις τιμές των φαρμάκων του κατοικίδιου ζώου σας. Όταν δεν καλύπτονται από ασφάλιση, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ των φαρμακείων.

Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω την πυρετό της κοιλάδας;

Δεν μπορείτε να σταματήσετε το Fever Valley - είναι στο έδαφος και στον αέρα εδώ. Προκαλείται από σπόρια στη σκόνη. Μπορείτε, ωστόσο, να μειώσετε την πιθανότητα μολύνσεως του σκύλου σας, ή τουλάχιστον να μετριάσετε τον αντίκτυπό του.

  1. Μην αφήνετε το σκυλί σας σε αυλή ή σκύλο πάρκο που δεν έχει διαμορφωθεί. Αν είναι απλώς βρωμιά και σκόνη, αυτή είναι αυτή που εισπνέει όλη την ημέρα. Χόρτο ή έρημο βράχος / χαλίκι είναι καλύτερη.
  2. Μην περπατάτε ή τρέχετε το σκυλί σας σε ανοικτές ερημικές περιοχές ή σε υποβαθμισμένες παρτίδες. Είναι η ίδια έννοια με τον αριθμό (1) παραπάνω.
  3. Μην περπατάτε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια καταιγίδων ή κακοποιών .
  4. Να γνωρίζετε τα συμπτώματα και να εξετάζετε το σκυλί σας από έναν κτηνίατρο εάν προκύψουν. Ο πυρετός της κοιλάδας μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα όργανα.

Σημείωση: Δεν είμαι κτηνίατρος ούτε είμαι γιατρός. Αν το κατοικίδιο ζώο σας παρουσιάζει συμπτώματα για περισσότερο από μια μέρα ή δύο, πάρτε το κατοικίδιο ζώο σε έναν κτηνίατρο που είναι εξοικειωμένος με τον πυρετό της κοιλάδας για εξέταση.