Πεζοπορία στις ελβετικές Άλπεις Από το τουριστικό μονοπάτι του Jungfrau

Πεζοπορία στο Obersteinberg, μια πιο ήσυχη διαδρομή πεζοπορίας στην Ελβετία

Οι Ελβετοί έχουν μια λέξη γι 'αυτό: Alpenbegeisterung , κυριολεκτικά "ενθουσιασμό των Άλπεων". Είναι μια εξαιρετικά μολυσματική ανάγκη να ξεκινήσουμε σε ένα μονοπάτι βουνών, αναζητώντας εκπληκτικές σκηνικές ακτές γεμάτες με παγετώνες, βαθιές κοιλάδες με βυθισμένους καταρράκτες και υγρά δάση από έλατα που καλύπτονται με λιβάδια αγριολούλουδου. Οι περιστασιακοί επισκέπτες στην περιοχή Jungfrau της Ελβετίας είναι απίθανο να φύγουν χωρίς να έχουν τραβήξει τουλάχιστον μια ήπια περίπτωση Alpenbegeisterung και η μόνη θεραπεία είναι μια επίσκεψη επιστροφής που επιτρέπει περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε αυτό το θησαυρό από υπέροχα αλπικά τοπία και πολιτισμό.

Πεζοπορία στην περιοχή των Ελβετικών Άλπεων του Jungfrau

Η περιοχή Jungfrau είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Γης. Είναι ένα λαμπερό ορεινό τοπίο και το σπίτι της υψηλότερης συγκέντρωσης των παγετώνων των Άλπεων. Εδώ θα βρείτε εξαιρετικά μονοπάτια πεζοπορίας, εκατοντάδες καταπράσινους καταρράκτες και θρυλικές κορυφές όπως ο Eiger και το φοβερό North Face. Στην περιοχή Bernese Oberland της Ελβετίας και πιο εύκολα προσβάσιμη από την πόλη του Interlaken, η περιοχή Jungfrau είναι παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, αναγνωρισμένη παγκοσμίως για την εκπληκτική φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά της.

Αλλά με όλα τα εκπληκτικά τοπία, η εξεύρεση μοναξιάς και απόδραση από το τουριστικό μονοπάτι μπορεί να είναι δύσκολη στο Junfrau. Με εκατομμύρια επισκέπτες που εισέρχονται στην περιοχή ετησίως, θέρετρα όπως το Grindelwald και ακόμη μικρότερα χωριά όπως το Mürren και το Wengen γεμίζουν με τουρίστες τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Για εκείνους τους φανατικούς που χύνουν τα πλήθη - και είναι πρόθυμοι να αποβιβαστούν με τα πόδια - ο Obersteinberg μπορεί να είναι η τελευταία αδιατάρακτη γωνία του Jungfrau.

Εκτός από την διαδρομή πεζοπορίας τουριστικής διαδρομής στις ελβετικές Άλπεις

Η διαδρομή προς Obersteinberg ξεκινάει στο χωριό Stechelberg στην κορυφή της κοιλάδας του Lauterbrunnen. Είναι η μεγαλύτερη παγετώδης κοιλάδα του κόσμου - μεγαλύτερη ακόμη και από την Yosemite - και δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά να ανησυχείτε. Είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, καθώς 72 νεράιδες ρίχνουν το ανώτερο χείλος τους στο πάτωμα της κοιλάδας κάτω, ενώ οι λαμπερές κορυφές ρέουν αργά.

Από την τελική στάση του PostBus στο Stechelberg πάρτε το πλακόστρωτο μονοπάτι προς τα πάνω στην αριστερή όχθη του ήδη πολέμου Weisse Lütschine. Διασχίζοντας τον ποταμό, θα συνεχίσετε να ανηφορίζετε ακολουθώντας τις πινακίδες προς το Trachsellauenen, έναν μικρό ξενώνα και εστιατόριο κοντά σε ένα ορυχείο 300 ετών. Συνεχίζοντας, το μονοπάτι στενεύει και κατακλύζεται σημαντικά και γίνεται μια σειρά από πάνω από πενήντα σκιασμένες εναλλαγές.

Φτάνοντας στο Hotel Tschingelhorn, η θέα προς την κοιλάδα ανοίγει και σηματοδοτεί ότι πλησιάζετε στο Obersteinberg. Μέσα σε περίπου 2 ½ ώρες μετά την έξοδο από το Stechelberg, η ελβετική σημαία, που κτυπήθηκε από έναν πόλο μπροστά από το ξενοδοχείο, εμφανίζεται, μαζί με μερικά μικρά αγροτικά κτίρια, με γουρουνάκι, αγελάδες ευτυχώς βόσκουν και το παραδοσιακό ξενοδοχείο που χρονολογείται από το 1880. Ο Obersteinberg κάθεται σε υψόμετρο 5833 ποδιών (1777 μέτρα), μια πλήρη κατακόρυφη ανάβαση ύψους 868 μέτρων από το σημείο εκκίνησης του Stechelberg.

Απέναντι από την κοιλάδα από το ξενοδοχείο, θα δείτε μια καταπληκτική θέα των παγετώνων που κρέμονται πάνω από τους καταρράκτες που διασχίζουν τους τοίχους της κοιλάδας. Από όλους τους καταρράκτες, ο Schmadribachfall είναι ο εκτοξευτής με ύψος σχεδόν χιλίων ποδιών. Αυτός ο καταρράκτης έχει συλληφθεί σε καμβά από γνωστούς καλλιτέχνες τοπίου που επιστρέφουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη δεκαετία του 1820, αλλά λόγω της απομακρυσμένης θέσης του, περισσότεροι άνθρωποι έχουν δει τα έργα ζωγραφικής από ό, τι πραγματικά είδαν τις ίδιες τις πτώσεις.

Η πεζοπορία στις Ελβετικές Άλπεις Obersteinberg βρίσκεται μέσα σε μια προστατευόμενη περιοχή, όπου πολλά αλπικά είδη που κάποτε κυνηγούσαν κοντά στην εξαφάνιση κάνουν τώρα μια ευπρόσδεκτη επιστροφή. Οι παρατηρήσεις των ιβέξ, των αγριογούρουνα και των ελάφια είναι συχνές και πάντα συναρπαστικές. Τα πρόβατα και οι αγελάδες βόσκουν τα πλούσια αλπικά χόρτα το καλοκαίρι, όπως έχουν για εκατοντάδες χρόνια. Το παρακείμενο αγρόκτημα είναι ένα γαλακτοκομείο εργασίας, και αν και τα αλπικά καλοκαίρια είναι σύντομα και οι εργάσιμες μέρες είναι μακρά, οι αγρότες είναι δικαιολογημένα υπερήφανοι που δείχνουν στους επισκέπτες την τυποποιημένη τυροκομική διαδικασία.

Διανυκτέρευση στο Swiss Hotel Tschingelhorn

Το δείπνο στο Hotel Tschingelhorn επικεντρώνεται στα παραδοσιακά ελβετικά πιάτα, τα οποία τείνουν προς το απλό, πλούσιο και καλά προετοιμασμένο. Το πρωινό κοσμείται με φρέσκο ​​βούτυρο και τυρί Alp από το γειτονικό αγρόκτημα. Μια νύχτα στο ξενοδοχείο μπορείτε να απολαύσετε είτε σε ένα κοιτώνα είτε σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο ξενοδοχείο, θα σας παρασχεθεί ένα κερί για να φωτίσει το δωμάτιό σας και ένα θορυβώδες παπλωματοθήκη για να σας κρατήσει ζεστό σε δυνητικά ψυχρές νύχτες. Τα μπάνια είναι κάτω από την αίθουσα και κάθε δωμάτιο έχει μια κανάτα και μια λεκάνη για το πλύσιμο το πρωί.

Επιστροφή μέσω μιας πιο περιπετειώδους διαδρομής στις ελβετικές Άλπεις

Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσετε, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε με τον τρόπο που ήρθατε. Αλλά για τους περιπετειώδεις, ανεβείτε στην πλαγιά πίσω από το ξενοδοχείο και ακολουθήστε το περίγραμμα του βουνού προς τα βόρεια καθώς ανεβαίνει στο Busenalp πριν περάσετε στο γοητευτικό χωριό Gimmelwald, μια βόλτα περίπου 3 ωρών. Από το Gimmelwald μπορείτε να επιστρέψετε απευθείας στο Stechelberg με το τραμ ή να συνεχίσετε στο Mürren και πίσω στο Lauterbrunnen.

Από το Obersteinberg μπορείτε επίσης να περπατήσετε στην άνω γλασαία λεκάνη σε περίπου μία ώρα, όπου Oberhornsee, ένα βαθύ μπλε καλαμάρι στηρίζεται στις σκιές του χιονισμένου Grosshorn, Breithorn, και Tschingelhorn. Καθισμένος σε αυτήν την ανώτερη λεκάνη, απομακρυσμένος και απομακρυσμένος από τη φασαρία της κοιλάδας, αισθάνεστε ότι έχετε ανακαλύψει την πηγή του νερού και της φυσικής ομορφιάς του Jungfrau - το μητρικό πλοίο του ίδιου του Jungfrau.

Περισσότερα πεζοπορίες από τον Greg Witt

Διαβάστε τις επιλογές του Greg για τις 5 καλύτερες ημερήσιες πεζοπορίες στις ελβετικές Άλπεις για περισσότερες από τις αγαπημένες του διαδρομές πεζοπορίας στην Ελβετία.

Πιστεύει επίσης ότι το Salt Lake City είναι ο μεγαλύτερος προορισμός πεζοπορίας στην Αμερική. Ονομάστε μια άλλη πόλη στη χώρα, όπου μέσα σε 300 μέτρα από το κτίριο του κράτους Capitol και το κέντρο της πόλης μπορείτε να περπατήσετε σε ένα προστατευμένο φυσικό καταφύγιο, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζετε elk και raptors. Για μια περιγραφή πέντε μεγάλων πεζοποριών σε αυτή την περιοχή κάντε κλικ στο Salt Lake City πεζοπορίες .