Οδηγός Πάρκων Χονγκ Κονγκ

Χτισμένο πάνω από τους ουρανοξύστες του κεντρικού Χονγκ Κονγκ, το Χονγκ Κονγκ Παρκ είναι μια πράσινη φέτα ηρεμίας και γαλήνης στο χάος της αστικής ζούγκλας του Χονγκ Κονγκ και ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε μια ανάσα καθαρού αέρα στους περιποιημένους κήπους του. Το πάρκο διαθέτει ένα κλουβί, το μουσείο Teaware του Χονγκ Κονγκ και πολλά αποικιακά κτίρια που βρίσκονται ανάμεσα σε περίτεχνα σχεδιασμένους κήπους.

Για να καλέσετε το πάρκο του Χονγκ Κονγκ, ένα πάρκο είναι κάπως απροσδιόριστο, καθώς δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άγριο για τη ρύθμιση.

Εκείνοι που περιμένουν το Hyde Park του Λονδίνου ή το Central Park της Νέας Υόρκης θα απογοητευθούν. Το πάρκο του Χονγκ Κονγκ είναι στην πραγματικότητα μια άψογη περιποίηση από δέντρα, λουλούδια, σιντριβάνια και λίμνες, αλλά δεν θα βρείτε μια χλόη για να ρυθμίσετε το πικ-νικ σας. Υπάρχουν πολλά παγκάκια όπου μπορείτε να παρκάρετε τον εαυτό σας και το κουζινάκι σας.

Το κορυφαίο σημείο του πάρκου είναι η τεχνητή λίμνη, η οποία περιλαμβάνει αρκετούς καταρράκτες και βράχια και είναι η πατρίδα μιας αποικίας χελωνών που περνούν τις ημέρες τους χαλαρώνοντας στα βράχια. Το πάρκο είναι επίσης περιφραγμένο από το δάσος των ουρανοξυστών του Χονγκ Κονγκ και τις πλαγιές της Victoria Peak , κάνοντας κάποιες υπέροχες εικόνες. Αν μπορείτε να φτάσετε στο πάρκο αμέσως μετά την αυγή, θα βρείτε επίσης τη λεγεώνα του Χονγκ Κονγκ από τους οπαδούς της Tai Chi που τεντώνουν τα άκρα τους καθώς ο ήλιος ανεβαίνει.

Αλλού, το πάρκο φιλοξενεί επίσης το Aviary Edward Youde, μια σχεδίαση που σχεδιάζει τον επισκέπτη μέχρι το θόλο του δέντρου μέσω των υπερυψωμένων διαδρόμων.

Θα συναντήσετε το μυώδες και το παπαρνέτα γύρω από το κεφάλι σας, ενώ το ράφι θα κολυμπήσει στο βάλτο έδαφος κάτω. Το πτηνοτροφείο διαθέτει 75 είδη πτηνών που προέρχονται από την Ασία - το κυρίαρχο στοιχείο είναι το σκουλήκι Hornbill

Αποικιακά κτίρια στο πάρκο του Χονγκ Κονγκ

Μέχρι το 1979 το πάρκο του Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί το βρετανικό στρατόπεδο Βικτώριας και εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά αποικιακά κτίρια από την εποχή του στο στρατό.

Μέχρι στιγμής, το καλύτερο είναι το Flagstaff House, μια φορά το πολυτελές σπίτι για τον Διοικητή των βρετανικών δυνάμεων στο Χονγκ Κονγκ. Στο κτίριο στεγάζεται τώρα το μουσείο Teaware του Χονγκ Κονγκ. Το Μουσείο έχει μια ωραία συλλογή από πορσελάνες και τσάι που σχετίζονται με αντίκες αλλά και φιλοξενεί συνεδρίες γευσιγνωσίας τσαγιού. Ακόμη και αν δεν φαντάζεστε ένα φλιτζάνι Chai, αυτό το μεγαλοπρεπές κτήριο του 19ου αιώνα με τις μεγάλες βεράντες και τις δροσερές κίονες αξίζει μια επίσκεψη.

Επίσης, στο πάρκο βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, το οποίο χρησιμοποιεί μια κατάλληλα επιβλητική αρχιτεκτονική μπάρμαν.

Πού να φάτε στο πάρκο του Χονγκ Κονγκ

Υπάρχουν δύο περίπτερα γύρω από το πάρκο που πωλούν σνακ και ποτά, ενώ ένα πλήρες εστιατόριο βρίσκεται κοντά στη λίμνη και τον καταρράκτη. Έχει περάσει από δυο απροσδόκητες ενσαρκώσεις και η τρέχουσα μίμηση της ταϊλανδέζικης και ιαπωνικής κουζίνας έχει λίγους οπαδούς - αν και το φαγητό al fresco είναι ελκυστικό.

Η συμβουλή μας είναι να φορτώσετε καλούδια μέσα στο εμπορικό κέντρο Pacific Place ακριβώς κάτω από το πάρκο. Το Μεγάλο Σούπερ μάρκετ διαθέτει ένα φανταστικό σαλόνι για δείπνο όπου μπορείτε να πάρετε τόσο κινέζικα και δυτικά σνακ και γεύματα.

Πώς να φτάσετε στο Πάρκο του Χονγκ Κονγκ

Το πάρκο του Χονγκ Κονγκ είναι στο 19 Cotton Tree Drive. Είναι καλύτερα να επιτευχθεί μέσω του MIR Admiralty χρησιμοποιώντας το Exit C1.

Θα περάσετε από το εμπορικό κέντρο Pacific Place για να φτάσετε στο πάρκο.