Ταξιδιωτικός οδηγός επαρχία Zhejiang

Εισαγωγή στην επαρχία Zhejiang

Η επαρχία Zhejiang (浙江省) βρίσκεται στην ακτή της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας στην κεντρική Κίνα. Η πρωτεύουσα της πόλης είναι Hangzhou . Ξεκινώντας από το βορρά και εργάζονται γύρω αριστερόστροφα, η Zhejiang συνορεύει με τις επαρχίες Shanghai, Jiangsu, Anhui και Fujian .

Zhejiang Καιρός

Ο καιρός του Zhejiang πέφτει στην κατηγορία της Μεσαίας Κίνας Weather . Οι χειμώνες είναι σύντομοι αλλά αισθάνονται σκληροί. Τα καλοκαίρια είναι μακρά και ζεστά και υγρά.

Διαβάστε περισσότερα για την Κεντρική Κίνα Καιρός:

Να πάρει εκεί

Hangzhou είναι η πόλη πύλη στην υπόλοιπη επαρχία με τους περισσότερους ταξιδιώτες που φτάνουν εκεί πρώτα. Για πολλούς, ο Hangzhou είναι ο τελικός προορισμός τους, καθώς αποτελεί κέντρο επιχειρηματικής επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας στην κεντρική Κίνα, αλλά το Wenzhou, μία από τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες της Κίνας, είναι επίσης κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Το Hangzhou συνδέεται καλά με πτήσεις, τρένα μεγάλων αποστάσεων και λεωφορεία. Οι υπόλοιπες πόλεις της Zhejiang έχουν πρόσβαση κυρίως με τρένο και λεωφορείο.

Τι να δείτε και να κάνετε στην επαρχία Zhejiang

Για πολλούς επισκέπτες στην Κίνα, η μόνη φορά που θα βρεθούν στην επαρχία Zhejiang είναι κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στο Hangzhou, που συνήθως γίνεται από τη Σαγκάη ως ημερήσιο ταξίδι. Και αυτό είναι κρίμα γιατί η επαρχία Zhejiang έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες. Ενώ το Hangzhou είναι όμορφο και πλούσιο σε πολιτισμό, γίνεται όλο και τουριστικό πλήθος, ειδικά η Δυτική Λίμνη, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Αλλά υπάρχουν πολλά να κάνουμε και να δούμε έξω από Hangzhou που πραγματικά αξίζει τον έλεγχο. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να εξερευνήσετε την επαρχία Zhejiang.

Hangzhou
Όπως ανέφερα, οι επισκέψεις στο Zhejiang πρέπει να αρχίσουν με Hangzhou. Το Hangzhou είναι πιο διάσημο για τη λίμνη της πόλης που ονομάζεται Δυτική Λίμνη (Xi Hu ή 西湖). Η λίμνη είναι πραγματικά όμορφη και μαγεύει τις εικόνες που περίμενε κανείς να δει στην Κίνα - λειμώνες ιτιές, αγρότες σε βάρκες, γραφικές στρογγυλές γέφυρες και ναούς.

Μπορείτε να δείτε το θέαμα γύρω και γύρω από τη λίμνη εύκολα για μια μέρα. Στη συνέχεια, Hangzhou έχει πολυάριθμους ναούς και ιερά, αρχαίους εμπορικούς δρόμους και υπέροχα εστιατόρια για να δοκιμάσετε την Ανατολική Κινέζικη Κουζίνα. Έχει επίσης μια αρχαία ιστορία, καθώς ήταν μια πρωτεύουσα της αρχαίας δυναστείας των Σονγκ. Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη Hangzhou:

Wuzhen
Η μικρή πόλη νερού Wuzhen είναι ένας καλός τρόπος για να περάσετε την ημέρα.

Nanxun
Το Nanxun είναι μια άλλη μικρή πόλη με νερό που ταξιδεύει λιγότερο συχνά και για το λόγο αυτό διατηρεί κάποια γοητευτική γνησιότητα.

Putuoshan
Το Putuoshan είναι ένα από τα τέσσερα ιερά βουνά της Κίνας στον Βουδισμό. Συνδέεται με τον Guanyin, Θεά του Ελέους.

Shaoxing
Shaoxing είναι μια άλλη γραφική πόλη νερό που είναι διάσημη για την τοπική παρασκευή του: το κρασί Shaoxing . Το κρασί Shaoxing χρησιμοποιείται σε μεγάλο μέρος της κουζίνας από την περιοχή Zhejiang.

Moganshan
Moganshan είναι μια περιοχή διάσημη για τα δάση του μπαμπού και το τοπίο του βουνού. Μια υποχώρηση για πλούσιους κατοίκους του 19ου και 20ου αιώνα, τώρα υπάρχουν πολλά οικολογικά ξενοδοχεία στην περιοχή. Είναι μια υπέροχη απόδραση στην ύπαιθρο. Μείνετε στο Le Passage Moganshan για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Moganshan.

Τσάι
Μερικά από τα πιο διάσημα τσάι της Κίνας προέρχεται από τους λόφους γύρω από Hangzhou. Το Longjing Green Tea είναι πανταχού παρόν στην περιοχή και είναι υπέροχο να περιπλανηθείτε στα βουνά για να επισκεφθείτε ένα χωριό τσαγιού και να συμμετέχετε στην καλλιέργεια τσαγιού.

Γέφυρες
Για τους λάτρεις της γέφυρας, η επαρχία Zhejiang διαθέτει δύο από τις δέκα μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου - # 4, τη γέφυρα του Hangzhou Bay και την # 9 τη γέφυρα Jintang.

Αρχαία Ιστορία
Υπάρχει μια νεολιθική τοποθεσία στο Hemuda κοντά στο Ningbo.