Πώς να αγοράσετε τεκίλα στη Μεξικάνικη Καραϊβική

Το Κανκούν και η Πλάγια ντελ Κάρμεν έχουν υπέροχα καταστήματα τεκίλα με εκπληκτική επιλογή

Αν είστε λάτρης της τεκίλα, ένα ταξίδι στη Μεξικάνικη Καραϊβική - και ειδικά στην Playa del Carmen - μπορεί να αισθάνεται λίγο σαν να είναι παιδί σε ένα κατάστημα καραμελών. Η κεντρική οδό της παραθαλάσσιας πόλης, η Fifth Avenue, είναι γεμάτη με καταστήματα τεκίλα, που αποθηκεύουν κυριολεκτικά εκατοντάδες ποικιλίες blanco, resposado και anejo tequilas, καθώς και mezcal.

Πού να αγοράσετε Tequila στο Playa και Cancun

Ένα από τα αγαπημένα μας καταστήματα είναι το Μουσείο Tequila το οποίο, με το όνομά του, διαθέτει ένα μικρό εκθετήριο στο πίσω μέρος του καταστήματος σχετικά με το πώς κατασκευάζεται τεκίλα από το μητρικό φυτό agave.

Ένας ερμηνευτικός οδηγός προσφέρει ακόμη μια σύντομη διάλεξη σχετικά με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής και απόσταξης, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να εξεταστεί ένα εργοστάσιο agave. (Το Museo Sensorial del Tequila στην ξενοδοχειακή ζώνη του Κανκούν, ένα έργο της Herradura Tequila, αξίζει επίσης να σταματήσει να μαθαίνει για την ιστορία της τεκίλας · αν κατευθυνθείτε προς το νησί Cozumel από το λιμάνι του Κανκούν, η Hacienda Antigua τρέχει καθημερινά τακτικές εκδρομές, επίσης.)

Και, φυσικά, υπάρχουν γευσιγνωσίες τεκίλα στο Μουσείο Tequila και σε άλλα τοπικά καταστήματα όπως η Hacienda Tequila (στο Playa και Cancun) και η Tequila Town.

Ωστόσο, η εμπειρία μπορεί να είναι λίγο συντριπτική, ακόμα κι αν είστε εραστής τεκίλα. Σίγουρα βοηθά να έχετε μια βασική γνώση της τεκίλα για να βοηθήσετε να καθοδηγήσετε την αγορά σας: διαφορετικά, μπορεί να πέσετε στην παγίδα της επιλογής του μόνο στο πιο όμορφο μπουκάλι, που ίσως δεν σημαίνει απαραίτητα την καλύτερη τεκίλα.

Πώς να αγοράσετε Tequila

Είναι μια έκρηξη για να κρουαζιέρα στους διαδρόμους των καταστημάτων tequila στην Riviera Maya? θα πρέπει να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα από αυτά που προσφέρονται και να ζητήσετε πολλές ερωτήσεις πριν από την αγορά: το δίγλωσσο προσωπικό είναι πολύ χαρούμενο που θα σας βοηθήσει να σας καθοδηγήσουμε.

(Ωστόσο, μπορείτε γενικά να πάρετε καλύτερες τιμές, αν και λιγότερη επιλογή, στην τοπική WalMart στην Playa, και αφορολόγητα στο αεροδρόμιο του Κανκούν είναι μια άλλη έξυπνη επιλογή εξοικονόμησης χρημάτων).

Ο πρώτος κανόνας της αγοράς τεκίλα είναι να αναζητήσουμε εκείνους που είναι 100% αγαύη - μια εγγύηση ότι παίρνετε πραγματική τεκίλα που δεν έχει αναμιχθεί με άλλο, φθηνότερο αλκοόλ.

Υπάρχουν ουσιαστικά πέντε κατηγορίες τεκίλα για να διαλέξετε:

Το Mezcal είναι ένα ισχυρό πνεύμα που αποστάζεται από το εργοστάσιο Maguey, ένα άλλο είδος αγαύης. Είναι mezcal, όχι τεκίλα, που παραδοσιακά περιείχε ένα σκουλήκι, αν και δεν το κάνει όλα τα mezcal. Συνήθως καταναλώνεται ως ευθεία βολή, χωρίς ανάμιξη.

"Για τους αρχάριους, η καλύτερη πρόταση είναι μια καλή, κρύα tequila reposado, καθώς αυτό θα βοηθήσει την γεύση της tequila να είναι ομαλότερη χωρίς το αλκοόλ να εξουσιάζει τη γεύση της", λέει ο Omar Lopez, διευθυντής σκαφών στο JW Marriott Cancun Resort και Spa. 100 tequilas στο μπαρ του λόμπι. "Αν κάποιος προτιμά την τεκίλα τους σε θερμοκρασία δωματίου, ένας καλός Don Julio Reposado με λίγο ασβέστη και αλάτι είναι ο τρόπος να πάει". Αυτή είναι μια ωραία επιλογή εάν δεν βρίσκεστε σήμερα στη Μεξικάνικη Καραϊβική, καθώς ο Don Julio μπορεί εύκολα να βρεθεί στα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης των ΗΠΑ.

Υπάρχουν επιλογές χαμηλών, μεσαίων και υψηλών προδιαγραφών τόσο από τεκίλα όσο και από mezcal. "Υπάρχουν χιλιάδες μάρκες τεκίλα, αλλά δεν είναι να πούμε ότι το πιο ακριβό είναι το καλύτερο," λέει ο Lopez. "Η Tequila πρέπει να επιλεγεί για τη γεύση, την υφή και την κομψότητα της, αλλά ποτέ για την τιμή".

Οι ειδικοί μας προτείνουν:

"Για τους απαιτητικούς ουρανίσκους, συνιστώ ένα ποιοτικό τεκίλα, όπως το Jose Cuervo Reserva de la Familia, γνωστό και ως κονιάκ των τεκίλων. Καλύτερα όμως είναι το Herradura Supremo Extra Añejo", προσθέτει ο Lopez. μεγάλο

Tequila Ποτά: Πέρα από τη Μαργαρίτα

Το Margarita είναι μακράν το πιο δημοφιλές ποτά Tequila του κόσμου, και μπορείτε να πάρετε κάποια ωραία, χειροποίητα κοκτέιλ χύνεται στα εστιατόρια και τα μπαρ της Playa.

Το Tequila Sunrise, ένα μείγμα τεκίλας, χυμού πορτοκαλιού και γρεναδίνης, είναι επίσης γνωστό μάτι-ανοιχτήρι.

Πιο αυθεντικά μεξικάνικο είναι το Paloma, ένα μείγμα τεκίλα και σόδα γκρέιπφρουτ. Ακόμα πιο παραδοσιακό είναι το Sangrita, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε εμφιαλωμένο, να φτιάξετε φρέσκο ​​εαυτό σας ή να το αγοράσετε στο μπαρ JW Marriott, το οποίο προσφέρει αυτή τη σύγχρονη συστροφή στην παραδοσιακή συνταγή sangrita (που παρόλο που οι εμφανίσεις δεν περιέχουν κανονικά χυμό ντομάτας).