Κρακοβία τον Μάιο - Καιρός, εκδηλώσεις και συμβουλές

Οδηγός Μαΐου για ταξίδια στην Κρακοβία

Μάιος ο καιρός στην Κρακοβία

Ο ζεστός καιρός της άνοιξης φέρνει επίσης μαζί του μια μεγαλύτερη πιθανότητα βροχής για το Μάιο στην Κρακοβία.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Κρακοβία .

Τι να Pack για την Κρακοβία τον Μάιο

Μην ξεχνάτε μια μικρή φορητή ομπρέλα εάν βιώσετε ένα ξαφνικό ντους άνοιξης. Ένα σακάκι ή ένα περιτύλιγμα είναι απαραίτητο για βράδια ή συννεφιασμένες μέρες.

Μάιο Διακοπές και Εκδηλώσεις στην Κρακοβία

Το ημερολόγιο εκδηλώσεων της Κρακοβίας του Μαΐου θα απευθύνεται σε διάφορους ταξιδιώτες - από αθλητές έως λάτρεις της τέχνης, σε λάτρεις της μουσικής, σε παιδιά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κρακοβίας είναι ένα καλά οργανωμένο γεγονός που πραγματοποιείται κάθε μέρα.

Η Photomonth, ή ο Μήνας Φωτογραφίας της Κρακοβίας , φέρνει τη φωτογραφία σε όλες τις γωνιές της πόλης. Οι εκθεσιακοί χώροι κυμαίνονται από το συνηθισμένο μέχρι το ασυνήθιστο και ακόμη και τα κινούμενα οχήματα χρησιμεύουν για να αναδείξουν τη φωτογραφία που αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο του θέματος εκείνου του έτους.

Ο Μαραθώνιος της Κρακοβίας θα απευθύνει έκκληση στους λάτρεις των σπορ, αν και η πλησιέστερη πόλη μπορεί να είναι δύσκολη την ημέρα του μαραθωνίου!

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Πολωνίας είναι Ρωμαιοκαθολικοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ανατολική Ορθοδοξία δεν είχε επιρροή. Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, η Συνάντηση με το Φεστιβάλ Μουσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας φέρνει μουσική από την ανατολή στην Κρακοβία.

Η νύχτα των μουσείων της Κρακοβίας, η οποία ανοίγει τα μουσεία και άλλους χώρους στο κοινό μέχρι αργά το βράδυ με ονομαστική χρέωση, συνήθως συμβαίνει τον Μάιο.

Επισκεφθείτε την περιοχή Kazimierz της Κρακοβίας για να γιορτάσετε φαγητό και μουσική κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Σούπας .

Ένας έντονος ανταγωνισμός ακολουθεί μεταξύ restauranteurs για να καθορίσει ποιος σερβίρει το καλύτερο μπολ του ζωμού ή το πιο απολαυστικό στιφάδο.

Κατά τη διάρκεια της Juwenalia, η Κρακοβία ξεπερνά τους φοιτητές που γιορτάζουν πριν τις καλοκαιρινές εξετάσεις. Για τρεις ημέρες, οι συναυλίες και οι παρελάσεις έθεσαν τον τόνο για τις διακοπές που αναγνωρίζουν τους μαθητές. Ο μεγάλος πανεπιστημιακός πληθυσμός της Κρακοβίας εξασφαλίζει ότι η Juwenalia είναι ένα ιδιαίτερα ζωηρό γεγονός.

Η παρέλαση δράκων στην Κρακοβία εμφανίζεται στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Οι μαθητές από τα σχολεία της Πολωνίας δημιουργούν δράκους για παρέλαση από τον ποταμό και μουσική και άλλες εκδηλώσεις συνοδεύουν την παρέλαση. Την ημέρα αυτή, ο δράκος του κάστρου Wawel έρχεται πραγματικά στη ζωή!