Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ενώ ταξιδεύουν στη Νορβηγία

Η Νορβηγία είναι μια από τις φιλικότερες χώρες που μπορούν να επισκεφθούν οι ομοφυλόφιλοι τουρίστες . Οι άνθρωποι στη χώρα αυτή αντιμετωπίζουν τους ομοφυλόφιλους τουρίστες με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ετεροφυλόφιλους τουρίστες. Η πρωτεύουσα, το Όσλο, είναι ένα από τα μέρη στη Νορβηγία που έχει ένα αξιοσημείωτα μεγάλο ποσοστό ομοφυλοφίλων, αν τα κρατάτε σε αντίθεση με τις αγροτικές περιοχές.

Ορισμένες εκδηλώσεις και χώροι που απευθύνονται σε ομοφυλόφιλους βρίσκονται επίσης σε αυτήν τη χώρα. Τα μεγάλα γκέι γεγονότα στη Νορβηγία περιλαμβάνουν το Αθλητικό Κύπελλο Raballder που διοργανώθηκε στο Όσλο, το Σκανδιναβικό Pride Ski που διοργανώνεται στο Hemsedal, το Gay Week που διοργανώνεται στο Trondheim, το Grand Prix Parodi που πραγματοποιήθηκε στο Bergen και φυσικά το περίφημο Φεστιβάλ Pride Pride του Όσλο .

Υπάρχουν επίσης αρκετοί εξέχοντες ομοφυλόφιλοι και προσωπικότητες της Νορβηγίας. Αυτό σημαίνει ότι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων παρέχονται καλά στη Νορβηγία και, ως εκ τούτου, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους χωρίς να υφίστανται διακρίσεις.

Στη Νορβηγία, οι ομοφυλόφιλοι τουρίστες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι απειλούνται να κρατούν τα χέρια τους στο κοινό ή ακόμα και να μοιράζονται ένα φιλί. Στον νορβηγικό λαό, αυτές είναι συνήθεις δραστηριότητες που δεν προκαλούν συναγερμό. Ως εκ τούτου, η Νορβηγία είναι ένας μεγάλος προορισμός διακοπών για τους ομοφυλόφιλους τουρίστες και σίγουρα ένα από τα πιο φιλόξενα και ανοιχτόμυαλα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο νόμος εκεί δεν διακρίνει τη γκέι κοινότητα. Οι Νορβηγοί αναγνωρίζουν και σέβονται το γεγονός ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς και κάνουν ποικίλες επιλογές.

Στη Νορβηγία, οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες δεν υφίστανται διακρίσεις στα εστιατόρια. Πηγαίνουν στα ίδια ξενοδοχεία και παρακολουθούν τα ίδια γεγονότα με τους ετεροφυλόφιλους. Ζουν την ιδιωτική τους ζωή πολύ σαν ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Υπάρχουν, ωστόσο, ξενοδοχεία και εκδηλώσεις όπου οι τουρίστες μπορούν να βρουν περισσότερους ομοφυλόφιλους. Τα δημοφιλή hangouts στο Όσλο περιλαμβάνουν το club The Fincken, καθώς και το Bob's Pub, το Eisker και ένα εστιατόριο γνωστό ως Λονδίνο.

Όπως πολλές σκανδιναβικές χώρες, η Νορβηγία είναι πολύ φιλελεύθερη όσον αφορά τα λεσβιακά, αμφιφυλόφιλα και ομοφυλοφιλικά δικαιώματα.

Ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που θέσπισε νόμο για την προστασία των ομοφυλοφίλων σε ορισμένες περιοχές. Οι ίδιες σεξουαλικές δραστηριότητες είναι νόμιμες στη Νορβηγία από το 1972. Η νορβηγική κυβέρνηση έχει θέσει την ηλικία του γάμου σε δεκαέξι χρόνια ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Το 2008, το νορβηγικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρευτούν και να ξεκινούν δικές τους οικογένειες. Αυτό επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να διεξάγουν γάμους με παρόμοιο τρόπο με εκείνους των ετεροφυλόφιλων και τους επιτρέπει να υιοθετούν παιδιά. Ο νέος νόμος άλλαξε το νόημα του πολιτικού γάμου για να το καταστήσει ουδέτερο. Πριν από αυτό το νεότερο δίκαιο γάμου ομοφυλοφίλων, υπήρχε ένας νόμος εταιρικής σχέσης που υπήρχε από το 1993. Το Partnerskapsloven, όπως ήταν γνωστό το νόμο περί εταιρικής σχέσης, χορήγησε στα ζευγάρια του ιδίου φύλου τα τυπικά δικαιώματα του γάμου χωρίς αναγκαστικά να αναφέρεται ως γάμος.

Οι ισχύοντες νόμοι επιτρέπουν σε ομοφυλόφιλους ζευγάρια στη Νορβηγία να υιοθετούν παιδιά και να τα μεγαλώνουν όπως κάνουν οι ετεροφυλόφιλοι γονείς. Σε μια κατάσταση όπου οι δύο εταίροι είναι γυναίκες και ένας από αυτούς έχει παιδί μέσω τεχνητής γονιμοποίησης, ο άλλος εταίρος ενεργεί ως βασικός γονέας. Αυτό επέτρεψε στους ομοφυλόφιλους να έχουν τις δικές τους οικογένειες.