Θεραπεία αντι-γήρανσης μικροδερμοαπόξεσης

Το Microdermabrasion, γνωστό και ως microderm, είναι μία από τις ευκολότερες, ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές θεραπείες που μπορείτε να πάρετε. Έχει πολλά οφέλη! Το Microderm μαλακώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βοηθά στην λείανση του χονδρόκοκκου δέρματος, μειώνει την εμφάνιση ρηχών ουλών, μειώνει το μέγεθος των πόρων και μειώνει την επιφανειακή υπερ-χρωματισμό, επίσης γνωστή ως κηλίδες ηλικίας. Η μικροδιαβροχή επίσης διευκολύνει τους ορούς υψηλής τεχνολογίας και τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Αυτό βοηθά στην κατασκευή κολλαγόνου, το οποίο δίνει στο δέρμα τη γερή, νεανική του εμφάνιση.

Η Αλλαγή της Τεχνολογίας της Μικροδερμοαπόξεσης

Η επαγγελματική μικροδιαβροχή πραγματοποιείται συνήθως σε σπα , ιατρείο ή εξειδικευμένο στούντιο φροντίδας του δέρματος. Η μικροκαμψία είναι ουσιαστικά μηχανική απολέπιση που γίνεται με τη βοήθεια μιας μηχανής. Το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος απομακρύνεται από το πρόσωπο, το στήθος και τα χέρια με φυσικά μέσα ----------- όχι χημική φλούδα.

Υπάρχουν δύο τύποι μικροδιαβροχής: η αρχική τεχνολογία κρυσταλλικής μικροδιαβροχής ή η νεότερη μικροδερμοαπόξεση με άκρες με διαμάντια.

Η αρχική τεχνολογία μικροδερμοαπόξεσης, η οποία υπήρχε από τη δεκαετία του '80, ονομάζεται κρυσταλλική μικροδιαβροχή. Χρησιμοποιεί μια ράβδο για ψεκασμό και στη συνέχεια κενού κρυστάλλους οξειδίου του αργιλίου, επίσης γνωστό ως κορούνδιο, το δεύτερο σκληρότερο μετάλλευμα μετά τα διαμάντια. Μικροδερμοαπόξεση κρυστάλλου μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε μενού σπα ως αναζωογόνηση σωματιδίων, φλούδα δύναμης, δερματική φλούδα ή παριζιάνικη φλούδα.

Μπορεί να τσίμπημα λίγο και αφήνει ένα μικρό υπόλοιπο κρυστάλλων στο δέρμα. Είναι σημαντικό να φοράτε καλύμματα ματιών όταν λαμβάνετε μια κρυσταλλική επεξεργασία μικροδεμάτων.

Η νεότερη μικροδιαβροχή με άκρες διαμαντιού αυξάνεται σε δημοτικότητα, επειδή επιτυγχάνει τα ίδια αποτελέσματα με λιγότερη δυσφορία και χωρίς το υπόλειμμα κρυστάλλων στο τέλος της θεραπείας.

Ο αισθητικός χρησιμοποιεί μια ποικιλία από άκρες διαμαντιών, από χονδρό έως λεπτό, ανάλογα με το πόσο παχύ ή λεπτό είναι το δέρμα. Τα διαμάντια είναι το πιο σκληρό μέταλλο και απολέπιση του δέρματος καθώς ο αισθητικός περνάει το ραβδί πάνω από το πρόσωπο αρκετές φορές. Η αναρρόφηση στη μέση του ραβδίου τραβά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το πρόσωπο. Επειδή δεν υπάρχουν χαλαρά κρύσταλλα, δεν χρειάζεται να φοράτε πλαστικά καλύμματα ματιών.

Ποιό είναι καλύτερο? Microderm κρυστάλλου ή microderm άκρου διαμαντιού; Είναι πραγματικά θέμα προσωπικής προτίμησης --------------- και ποια μηχανή έχει το σπα σας. Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά αγοράζουν τώρα μηχανές με άκρες διαμαντιού, αλλά μπορεί να έχουν ακόμα τις μηχανές κρυστάλλου microderm. Ορισμένες γυναίκες προτιμούν την πιο επιθετική αίσθηση των μηχανημάτων κρυστάλλου microderm επειδή μπορούν να πει ότι κάτι συμβαίνει.

Η τελευταία τεχνολογία για να χτυπήσει την αγορά είναι το HydraFacial , το οποίο χρησιμοποιεί νερό για βαθιά απολέπιση του δέρματος, εκτελεί εκχυλίσεις και στη συνέχεια εγχύει το δέρμα με ορούς.

Τα οφέλη της Microdermabrasion

Η μικροδερμοαπόξεση μπορεί να επιτύχει δραματικά αποτελέσματα, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα του αισθητικού . Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερα να το πάρετε από έναν αισθητικό που γνωρίζετε ήδη και εμπιστεύεστε. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται γενικά η λήψη μιας σειράς θεραπειών.

Ο αισθητικός σας θα πρέπει να μπορεί να συστήσει τον αριθμό που είναι κατάλληλος για τον τύπο και την κατάσταση του δέρματός σας. Ένα τυπικό πρωτόκολλο είναι έξι θεραπείες περίπου 10 έως 14 ημέρες μεταξύ τους.

Επειδή το μηχάνημα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση του δέρματος, ακόμη και τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορούν να λάβουν θεραπεία από έναν εξειδικευμένο αισθητικό. Οι γιατροί με ιατρικά ιαματικά λουτρά μπορούν να κατέχουν πιο ισχυρές μηχανές, αλλά δεν είναι πάντα καλύτερες με μικροδερμίδες.

Η τιμή μιας μονής θεραπείας μικροδιαβροχής μπορεί να διαφέρει, αλλά πιθανότατα θα κοστίσει $ 100 ή περισσότερα. Με μια σειρά έξι, μερικές φορές παίρνετε ένα δωρεάν. Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά και δεν υπάρχει καθυστέρηση για την ανάκτηση του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ονομάζεται επίσης μερικές φορές μια "φλούδα για μεσημεριανό γεύμα".

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε αφαιρέσει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, το οποίο είναι και η προστασία του, οπότε δεν είναι καιρός να πάτε στην παραλία.

Να είστε προσεκτικοί με το δέρμα σας λίγες μέρες μετά τη θεραπεία με μικροδερμοκάλυψη: μην κάνετε έντονη άσκηση και μην εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο. Φορέστε ένα ήπιο φυσικό αντηλιακό, ακόμα και αν είναι μια συννεφιασμένη μέρα.

Μην περιμένετε να πάρετε τα ίδια αποτελέσματα με ένα κιτ οικιακής μικροδερμοαπόξεσης, το οποίο λειτουργεί περισσότερο σαν ένα τρίψιμο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε εύκολα να το παρακάνετε και να ερεθίζετε το δέρμα σας.

Πώς λειτουργεί η μικροδερμοποίηση

Η συσκευή κρυσταλλικής μικροδιαβροχής αποτελείται από ένα συμπιεστή που αντλεί αέρα μέσα από μια χειροκίνητη ραβδί. Όταν το ραβδί αγγίζει το δέρμα, δημιουργείται κενό. Κρύσταλλοι οξειδίου του αργιλίου, επίσης γνωστοί ως κορούνδιο (το δεύτερο σκληρότερο μετάλλευμα δίπλα σε διαμάντια), εκρήγνυνται στην επιφάνεια του δέρματος, μαζεύοντας νεκρά επιφανειακά κύτταρα του δέρματος στην πορεία. Οι κρύσταλλοι και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος απορροφώνται γρήγορα μέσω ενός διαφορετικού σωλήνα στο ίδιο ραβδί και πηγαίνουν σε μια σακούλα απορριμμάτων.

Το βάθος της απολέπισης ελέγχεται από τη δύναμη του κενού και της ροής κρυστάλλου, η οποία καθορίζεται από έναν αισθητικό. Αυτός ή αυτή κάνει δύο περάσματα πάνω στο δέρμα σας, μερικές φορές ένα τρίτο εάν το δέρμα σας είναι αρκετά παχύ ή εάν υπάρχει μια περιοχή που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όπως μια ουλή ή καφέ σημείο.

Η κρυσταλλική μικροδερμοποίηση μπορεί να είναι δυσάρεστη, ειδικά γύρω από τον ευαίσθητο ιστό του στόματος και της μύτης, αλλά δεν πρέπει να είναι οδυνηρή. Ο αισθητικός θα πρέπει να ελέγχει μαζί σας για το επίπεδο άνεσής σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Εάν κάτι πονάει, μιλήστε επάνω. Ο αισθητικός, ο οποίος πρέπει να φοράει γάντια, μάσκα και προστασία των ματιών, αφήνει επίσης ίχνη του κρυστάλλου στο πρόσωπό σας, το οποίο μπορεί να είναι κόκκινο μετά. Τα μάτια σας πρέπει επίσης να προστατεύονται.

Η μικροδιαβροχή με άκρη διαμαντιών χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία κενού και χειροκίνητη ραβδί, αλλά δεν υπάρχουν κρύσταλλοι που κινούνται μέσα από την άκρη. Η άκρη του διαμαντιού αποβάλλει το δέρμα και το κενό απομακρύνει το νεκρό δέρμα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συμβουλές με διαφορετικούς βαθμούς τραχύτητας και ο αισθητικός θα επιλέξει το σωστό για τον τύπο και την κατάσταση του δέρματός σας.

Η μικροκαμψία διαμαντιού-άκρου είναι πολύ λιγότερο άβολη, αλλά επιτυγχάνει τα ίδια αποτελέσματα. Είναι επίσης συνήθως καλύτερα για το ευαίσθητο δέρμα.

Προφυλάξεις σχετικά με τη μικροδερμοαπόξεση