Πώς οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τα χρήματα από τις συχνές εξαγορές;

Πόσο σύντομο είναι το τέλος του ραβδιού;

Από την πλευρά του ταξιδιώτη έχουν περάσει οι ημέρες δόξας των προγραμμάτων συχνών αφίξεων. Ενώ χρησιμοποιούσατε τα μίλια ανάλογα με την απόσταση που πετούσατε, που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε όσο και ένα δωρεάν εισιτήριο μετ 'επιστροφής για κάθε τρία ή τέσσερα που πληρώσατε, κερδίζετε τώρα μόνο ανάλογα με αυτό που ξοδεύετε. Η αποπληρωμή των βραβείων ήταν επίσης πολύ φθηνότερη: ένα εισιτήριο οικονομικής θέσης μονής κατεύθυνσης στη Νοτιοανατολική Ασία στις αεροπορικές γραμμές Delta Air Lines κοστίζει 40.000 μίλια σήμερα, αλλά κοστίζει 32.500 μίλια πάνω από ένα χρόνο πριν.

Η λίστα συνεχίζεται.

Όσο κακή όσο αποκτήθηκε για τους ταξιδιώτες, συχνά δεν θεωρούμε την άλλη πλευρά της εξίσωσης - καλύτερα ή χειρότερα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μπορέσω να κάνω ακριβώς αυτό.

Παίζοντας τον Εισαγγελέα του Διαβόλου

Στην επιφάνεια, φαίνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες παίρνουν το κοντό άκρο του ραβδιού όταν πρόκειται για προγράμματα συχνών δρομολογίων.

Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, η United Airlines προσφέρει μια στοχοθετημένη προσφορά για ορισμένους χρήστες που θα λάβουν 70.000 μίλια μίλια κατά την εκκίνηση ενός λογαριασμού Visa του Explorer και θα ξοδέψουν 3.000 δολάρια για να λάβουν τα μίλια. Όταν όλα λέγονται και γίνονται, ένας από αυτούς τους πελάτες θα έχει 73.000 μίλια για εξαγορά.

Εάν διατίθενται βραβεία "Saver", αυτό θα αρκούσε για μια πτήση μίας πτήσης στην Ιαπωνία στην επιχειρηματική τάξη της United-ή σε οποιονδήποτε από τους εταίρους της, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής εταιρείας All Nippon Airways πέντε αστέρων Skytrax. Η χρηματική αξία αυτού του εισιτηρίου θα ήταν περίπου 4.000 δολάρια, αλλά δεν πληρώσατε άμεσα τίποτα σε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία, καθώς τα 3.000 δολάρια που δαπανούσατε στην κάρτα σας πήγαν για άλλα αγαθά και υπηρεσίες.

Φυσικά, τα περισσότερα άτομα δεν κερδίζουν χρήματα με αυτό τον τρόπο, αλλά από την πραγματική πτήση. Και παρόλο που αυτή η μέθοδος είναι πολύ λιγότερο προσοδοφόρα σήμερα, στην εποχή των εσόδων από χιλιόμετρα που βασίζονται στα έσοδα, εξακολουθεί να φαίνεται ότι προσφέρει στις αεροπορικές εταιρείες ελάχιστη πίστωση έναντι των επιβατών, η οποία είναι οπωσδήποτε λιγότερο εμπορεύματα αυτές τις μέρες χάρη στη βιομηχανική ενοποίηση.

Σαρωτικά μυστικά όπλα αεροπορικών εταιρειών

Εκπληκτικά, το τμήμα της εξίσωσης όπου οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τα χρήματά τους από τα προγράμματα συχνών δρομολογίων - και κάνουν πολλά χρήματα από αυτά - δεν έχει να κάνει ούτε με την πτήση ούτε με την αφοσίωση των χρηστών, αλλά με την απευθείας πώληση των μιλίων συχνών πτήσεων, τους ταξιδιώτες και τις ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται και συνεργάζονται με τα προγράμματα συχνών ταξιδιών τους.

Για το παραπάνω παράδειγμα πιστωτικών καρτών (και οι εταίροι πιστωτικών καρτών αποτελούν έναν από τους βασικούς λόγους που οι αεροπορικές εταιρείες κερδίζουν τόσα χρήματα από τα προγράμματα συχνών δρομολογίων), ας υποθέσουμε ότι η United charges Chase, η οποία εκδίδει τα μίλια, 1,4 σεντ ανά μίλι. Αυτό θα σήμαινε ότι η United έχει κάνει $ 1.022 από αυτήν τη συναλλαγή, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ο πελάτης το εξαργυρώνει. Ή αν.

Και αυτό είναι το μυστικό όπλο των αεροπορικών εταιρειών: Πολλοί συνηθισμένοι ταξιδιώτες σπανίως ή ποτέ δεν εξαργυρώνουν τα μίλια τους, είτε επειδή δεν έχουν αρκετό για το βραβείο που θέλουν, είτε επειδή απλά τους περιφρονούν. Συνδυάστε το με την προαναφερθείσα εμπιστοσύνη των πελατών και τα μεγαλύτερα εναπομένοντα κέρδη από την απόκτηση των χιλιομετρικών εισοδημάτων με βάση το εισόδημα και μπορεί να σας προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία σχετικά με το πόσο συχνά τα προγράμματα συχνών πλειστηριασμών σας βιδώνουν.

Παράξενοι τρόποι για να κερδίσετε το παιχνίδι συχνών φακέλων

Φυσικά, μόνο και μόνο επειδή οι αεροπορικές εταιρείες κερδίζουν μεγάλο στο παιχνίδι συχνών επιβατών δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε επίσης.

site δημοσίευσε ένα άρθρο νωρίτερα φέτος σχετικά με τη χρήση των "μεταποιημένων δαπανών" για τη μεγιστοποίηση των κερδών που σχετίζονται με την πιστωτική κάρτα και αυτό είναι μόνο η αρχή της δράσης που μπορείτε να πάρετε - τόσο από πλευράς κερδών όσο και από περίεργου χαρακτήρα.

Μερικοί ταξιδιώτες, για παράδειγμα, κάνουν ένα σημείο να πετάνε απασχολημένοι δρομολόγια σε πολυάσχολες μέρες, στη συνέχεια, εθελοντικά παίρνουν πτήσεις αργότερα και περιλαμβάνουν τα μίλια συχνών μίσχων ως μέρος του λύτρα τους για να απελευθερώσουν ένα κάθισμα. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, βρίσκουν κενά στις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών, όπως η αγορά εισιτηρίων για τους εταίρους αεροπορικών εταιρειών της κύριας αεροπορικής εταιρείας του προγράμματος, στις πτήσεις των οποίων ο μηχανισμός κερδοφορίας συνήθως αποποιείται.

Παρόλα αυτά παίζετε το παιχνίδι συχνών επιβατών, απλά θυμηθείτε: Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι καθισμένοι σε ένα "ελεύθερο" κάθισμα: Η αεροπορική εταιρεία κάνει χρήματα από το άκρο σας να είναι εκεί - ή όχι. Και ό, τι κι αν κάνετε, περάστε τα μίλια σας.

Σε αντίθεση με τα μετρητά σε ένα λογαριασμό υψηλής αποταμίευσης τόκων, τα υπόλοιπα συχνοτήτων δεν αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά, χάρη στη συχνή υποτίμηση, μειώνονται.