Συμβουλές για Ταξιδεύοντας ως Χορτοφάγος και Vegan στην Ιταλία

Η Ιταλία μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για χορτοφάγους και βέγκαν ταξιδιώτες κάνοντας μια μικρή έρευνα και προγραμματισμό εκ των προτέρων.

Χορτοφαγία και Veganism στην Ιταλία

Ο ρωμαϊκός πολιτισμός έχει μια ισχυρή παράδοση χορτοφαγίας. Κάποιοι Ρωμαίοι επηρεάστηκαν από τον Έλληνα φιλόσοφο και τον περίφημο χορτοφάγο Πυθαγόρα και τον Επίκουρο, ο οποίος υποστήριζε τη χορτοφαγία ως μέρος ενός τρόπου ζωής που δεν ήταν σκληρός και γεμάτος από ευχαρίστηση και από τον οποίο παίρνουμε τον όρο επικούρειο .

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρωμαίος γερουσιαστής Σενέκα ήταν χορτοφάγος και οι Ρωμαίοι μονομάχοι συνήθως χύθηκαν σε χορτοφάγους με κριθάρι και φασόλια για να τους κρατήσουν λίπος, αφού τα τμήματα του κρέατος ήταν μικρά και άπαχα.

Αυτή η παράδοση της χορτοφαγίας είναι παρούσα στην Ιταλία σήμερα. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, το 10% των Ιταλών είναι χορτοφάγοι και η Ιταλία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό χορτοφάγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο βηγκανισμός είναι λιγότερο συνηθισμένος, αφού τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά είναι συνηθισμένα, αλλά σίγουρα είναι δυνατόν να τρώνε καλά καθώς ταξιδεύουν στην Ιταλία ως βίγκαν.

Ένα μικρό κομμάτι για τη χορτοφαγία και τον veganism στα ιταλικά μενού

Το ιταλικό φαγητό που σερβίρεται στην Ιταλία δεν είναι το ίδιο με αυτό που σερβίρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή:

Πως να παραγγείλει

Πολλοί Ιταλοί μιλούν αγγλικά. Αλλά, για να είστε από την ασφαλή πλευρά, είναι σημαντικό να καθορίσετε τους περιορισμούς των τροφίμων σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι οι Ιταλοί (και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, για το θέμα αυτό) δεν καταλαβαίνουν τη λέξη "χορτοφάγος" όπως κάνουμε στα αγγλικά. Εάν πείτε στον σερβιτόρο ότι είστε χορτοφάγος ( sono un vegetariano ), μπορεί να σας φέρει μια σούπα με βάση το κρέας ή ένα ζυμαρικό με pancetta σε αυτό, επειδή είναι κυρίως φτιαγμένο με λαχανικά. Στην πραγματικότητα, πολλοί Ιταλοί που αυτοπροσδιορίζονται ως χορτοφάγοι θα τρώνε ευτυχώς ένα πιάτο με μικρές ποσότητες κρέατος και εξακολουθούν να θεωρούνται χορτοφάγοι.

Αντίθετα, όταν παραγγείλετε ένα πιάτο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει:

E senza carne ;: Είναι χωρίς κρέας;

E senza formaggio ;: Είναι χωρίς τυρί;

E senza latte; : Είναι χωρίς γάλα;

E senza uova; Είναι χωρίς αυγά;

Εάν θέλετε να παραγγείλετε ένα πιάτο χωρίς κανένα από αυτά τα συστατικά, ονομάζετε απλά το πιάτο και λέτε "senza" τον περιορισμό σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να παραγγείλετε ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας χωρίς τυρί, ρωτήστε τον σερβιτόρο για τα μακαρόνια marinara senza formaggio.