Τα καλύτερα κινέζικα εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πού να γιορτάσει το κινεζικό νέο έτος ή ακριβώς γιορτή για το μεγάλο κινεζικό φαγητό

Οι λάτρεις του κινεζικού φαγητού θα ξέρουν τι μιλάμε αμέσως. Όταν το χρειάζεσαι, οπουδήποτε κι αν είσαι, πρέπει να το έχεις. Το γιεν για ένα ζουμερό ζυμαρικό Peking ή κάποια τραγανή, κολλώδη ετικέτα δεν είναι σίγουρη γεωγραφία.

Έχοντας αυτό κατά νου, έχω αναζητήσει τα κινέζικα εστιατόρια που οι ντόπιοι προτείνουν σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι περισσότεροι από αυτούς τους προορισμούς έχουν ενεργές κινεζικές κοινότητες και συνήθως κάνουν μεγάλη αναστάτωση για το Κινεζικό Νέο Έτος, γι 'αυτό είναι εξαιρετικοί χώροι για να γιορτάσουν ένα καταπληκτικό πάρτι του δρόμου και να απολαύσουν ένα γεύμα επάνω το γεύμα την ίδια στιγμή.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικές παραδοσιακές κινεζικές ιδέες μενού για να εμπνεύσετε τη δική σας γιορτή του νέου έτους.

Η κινεζική συνοικία του Μπέρμιγχαμ

Το Arcadian είναι ένας χώρος διασκέδασης πολλαπλών χρήσεων που ενώνει το Southside, το Chinatown και το Theatre District του Μπέρμιγχαμ. Είναι επίσης η θέση αρκετών κινεζικών εστιατορίων. Το νέο Sum Ye, στην οδό Hurst Street 70 της Αρκαδίας, είναι ένα ανεπιτήδευτο μέρος με ωραία διακόσμηση, αλλά μια σειρά από κριτικές για τα κουνέζικα κρέατα ψητό. Το χοιρινό, το κοτόπουλο και η πάπια είναι λακαρισμένα στην τελειότητα και ο τόπος είναι απασχολημένος όλη την ώρα, ώστε τα τρόφιμα παραμένουν υγρά και ζουμερά. Αυτό δεν είναι το μέρος για να πάρετε μια ευαίσθητη χορτοφάγος.

Η επιλογή του Μπρίστολ

Το Μπρίστολ μπορεί να έχει μια μικρή κινεζική κοινότητα, αλλά έχει περάσει περίπου 100 χρόνια. Η απογραφή κατέγραψε πέντε κινεζικές οικογένειες που ζούσαν εκεί το 1914. Σήμερα η κοινότητα είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίξει μια καλή επιλογή από αυθεντικά κινέζικα εστιατόρια, καθώς και ένα κέντρο, το Eastgate Oriental City με εσωτερικό ανατολίτικο εμπορικό κέντρο, υπαίθρια αγορά και ένα από τα μεγαλύτερα ανατολίτικα σούπερ μάρκετ στα νοτιοδυτικά.

Η Wai Yee Hong, μια οικογενειακή επιχείρηση, προμηθεύει εστιατόρια και το ευρύ κοινό με φρέσκα και συσκευασμένα κινέζικα τρόφιμα και συστατικά, καθώς και μια σειρά κινεζικών εργαλείων μαγειρικής, γλάστρες και κατσαρόλες. Οι λαοί στο Wai Yee Hong εκτιμούν το γειτονικό ουρανό για το χαλαρό τους sim. το γνωστό κέντρο της πόλης του Μπρίστολ αγαπημένο Mayflower για τα κλασικά κλασικά και το βόρειο κινέζικο φαγητό στο Wongs.

Ένα μυστικό του Cambridge

Το Hakka Seafood Chinese Restaurant στο Κέιμπριτζ δεν μοιάζει πολύ και είναι κρυμμένο μακριά πίσω από το Cambridge City ποδοσφαιρικό γήπεδο που δεν είναι μέχρι και πολλά. Αλλά οι εμφανίσεις μπορεί να εξαπατήσουν και η λέξη στο δρόμο είναι ότι αυτό το μικρό μέρος αξίζει να κάνει ένα παράλληλο ταξίδι. Δοκιμάστε το

Το Κάρντιφ φέρνει τους κριτικούς

Οι συγγραφείς τροφίμων στο περιοδικό The Independent and The Times έχουν εντυπωσιαστεί με το The Happy Gathering στο Κάρντιφ. Και πάλι, η τοποθεσία δεν είναι το καλύτερο - είναι σε ένα είδος υπερυψωμένου οδού, χτισμένο ανάμεσα σε καναπέδες και τοπικά καταστήματα έκπτωσης. Αλλά είναι γνωστό για το υπέροχο dim sim και ένα μενού που περιλαμβάνει μια καλή επιλογή χορτοφαγικών και vegan επιλογές. Χορτοφάγος blogger Το πράσινο Veggie ήταν ευτυχισμένο, όπως δείχνει αυτή η κριτική.

Εδιμβούργο Θαλασσινά

Το Kweilin παίρνει καλοσυντηρημένα καντονέζικα φαγητά μέχρι αρκετές εγκοπές, χαρακτηρίζοντας απολύτως φρέσκα σκωτσέζικα ψάρια και οστρακοειδή. Όχι μόνο είναι το καλύτερο κινέζικο εστιατόριο του Εδιμβούργου , αλλά ο Jonathan Jones, που γράφει στο Guardian, το ονόμασε ένα από τα δέκα κορυφαία εστιατόρια κάθε είδους της πόλης. Ο οδηγός για το φαγητό και το ποτό του 2012, που δημοσιεύτηκε από το The List , περιοδικό αστικών περιοχών της Σκωτίας, περιέγραψε έναν εκκινητή χτένια σε μαύρο σάλτσα φασολιών ως "τόσο νόστιμο ότι βρίσκεστε να σηκώνετε το κέλυφος στο στόμα σας για να τελειώσετε τις τελευταίες σταγόνες". Υψηλότερες από τις τυπικές τιμές για αυτό το υψηλό έπαινο, αλλά αν σας αρέσει ο κινεζικός τρόπος με θαλασσινά, επικεφαλής εδώ.

Δεν υπάρχει ιστοσελίδα αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείτε να βρείτε Kweilin 19-21 Dundas Street στην παλιά πόλη του Εδιμβούργου, τηλ .: +44 (0) 131 557 1875. Ανοιχτό για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, κλειστό Δευτέρα.

Glasgow Fusion

Το εστιατόριο Opium στη Γλασκώβη , περιγράφει τον εαυτό του ως ένα "Oriental Fusion Restaurant". Συγκεντρώνει όλες τις ανατολίτικες κουζίνες που έχουν απορροφηθεί από τη Βρετανία μέσω της πρώην αυτοκρατορίας της. Εδώ μπορείτε να δειπνήσετε σε κινέζικα, μαλαισιανά, singaporian και ταϊλανδικά κουζίνα κάτω από μια στέγη. Το εστιατόριο, στην οδό Hope, προσφέρει επίσης ένα εκτεταμένο dim dim menu. Η ατμόσφαιρα είναι κομψή και η τοποθεσία του κέντρου της πόλης είναι βολική για τους επισκέπτες. Υπάρχει ένα καλό μενού με δύο πιάτα κατά το μεσημέρι.

Hot και Πικάντικο στο Μάντσεστερ

Το Μάντσεστερ έχει μια από τις μεγαλύτερες κινεζικές κοινότητες έξω από το Λονδίνο και βάζει σε μεγάλη γιορτή κινεζικού νέου έτους γύρω από το θεαματικό κινεζικό τόξο του.

Έτσι είναι περίεργο να συνιστούμε αυτό που είναι ουσιαστικά ένα αλυσίδα εστιατορίων ως το καλύτερο στην πόλη. Όμως, οι ντόπιοι και οι τοπικοί bloggers τροφίμων έχουν καταγγείλει πρόσφατα για αγενές και απρόσεκτο σέρβις καθώς και συμβατικά τρόφιμα σε μερικές από τις πιο σεβάσμιες εγκαταστάσεις του Μάντσεστερ . Και η Κόκκινη Τσίλι είναι απλά μια μικρή ομάδα εστιατορίων, μετά από όλα, με δύο υποκαταστήματα στο Μάντσεστερ και ένα υποκατάστημα το καθένα στην Υόρκη και το Λιντς. Αυτό που σηματοδοτεί αυτή τη θέση είναι ότι είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους που ειδικεύονται στην κουζίνα του Szechuan γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μενού έχουν δείκτες τσίλι για να δείξουν πόσο ζεστός και πικάντικος μπορείτε να περιμένετε το πιάτο σας να είναι και υπάρχουν αρκετά ασυνήθιστα πιάτα - ζελέ ψάρι με κρεμμυδάκι με κρεμμύδι και θρυμματισμένο σκόρδο. την καρδιά του λεμονιού, τη γλώσσα του βοδιού, τη φλούδα του βοδιού σε σάλτσα από τσίλι με θρυμματισμένα φιστίκια, στρώματα αυτιών κρυστάλλινων αυγών - για να κάνεις πιο περιπετειώδη diners ευτυχισμένη. Το χορτοφαγικό μενού - το οποίο είναι εκτεταμένο - περιλαμβάνει τη συνταγή της κ. Spotty beancurd.

Νιούκαστλ

Το Landmark Oriental Restaurant φαίνεται να είναι η πρώτη επιλογή από κάθε Geordie που ζήτησα στο Newcastle-upon-Tyne . Τοπικοί και Λονδρέζοι συγγραφείς τροφίμων και bloggers foodie ονομάζουν αυτό το δίχωρο, γιγαντιαίο εστιατόριο, που βρίσκεται στο ισόγειο ενός πολυεπίπεδου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων της πόλης. Ποιος λοιπόν δεν συμφωνώ; Το ντεκόρ του εστιατορίου είναι ένα μείγμα βοηθητικών σύγχρονων και Oriental glitz - μερικά από τα στρογγυλά τραπέζια έχουν καθαρά κουρτίνες γύρω από αυτά, περικλείοντας τα diners σε μικρές, γιορτινές σκηνές. Το μενού είναι καντονέζικο και πλήρες με κινέζικες δεξιώσεις για μόλις δύο ή τρία άτομα κάτι ιδιαίτερο.

Νόριτς

Δοκιμάστε το χαλαρό sim σε κινέζικο Teahouse Baby Buddha στο κέντρο της πόλης Νόριτς και θα καταλάβετε γιατί αυτός ο τόπος είναι ένα φαγητό για μεσημεριανό γεύμα για αγοραστές, φοιτητές και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Νόργουιτς, 10 λεπτά με τα πόδια. Οι φωτεινοί χρωματισμοί τοίχοι και η πινελιά κινεζικής σκαλιστής ξυλογλυπτικής προσφέρουν ένα είδος μινιμαλισμού σε ανατολίτικο στιλ για να αναδείξουν τις σπεσιαλιτέ του σπιτιού.

Οξφόρδη

Θα περίμενε κανείς μια πανεπιστημιακή πόλη να έχει εξελιγμένα και περιπετειώδη diners καθώς και ένα contingent Oriental φοιτητές και faculty, έτσι δεν είναι καμία έκπληξη ότι η Οξφόρδη έχει ένα εστιατόριο Szechuan ότι οι άνθρωποι μιλούν για. Το Sichuan μου διαθέτει μια ελάχιστα διακοσμημένη τραπεζαρία που μοιάζει λίγο σαν το τραπεζαρία σε ένα πολύ αυστηρό, παλιό σχολείο - ίσως επειδή καταλαμβάνει το The Old School Building, περίπου πέντε λεπτά από το σιδηροδρομικό σταθμό της Οξφόρδης. Ίσως το δροσερό εσωτερικό να έχει ως στόχο να αντισταθμίσει την επίδραση των φλογεών καυτών chillis που ετοιμάζουν γενναιόδωρα τα πιάτα εδώ. Αυτό είναι αυθεντικό φαγητό που δεν παίρνει κρατούμενους. Αν το αμφισβητήσετε, απλά κοιτάζοντας τα σπιτάκια θα κάνουν τα μάτια σας νερό.

Και τι γίνεται με το Λονδίνο;

Το Λονδίνο έχει μερικά από τα καλύτερα κινέζικα εστιατόρια στην Ευρώπη με νέα που ανοίγουν όλη την ώρα. Μπορείτε να πάτε για ακριβά, υψηλά σημεία ιδεών, όπως ένα από τα δύο πρωτεύουσά της Michelin αστέρι dim sim τοποθετεί Yauatcha ή Hakkasan όπου dim sim και το κρασί για δύο θα μπορούσε να σας επιστρέψει £ 150 σε τιμές του 2013. Ένα ασυνήθιστο μέρος για να δοκιμάσετε είναι ο Χουνάν στην οδό Pimlico στην άκρη της Belgravia. Παρά το όνομά του, ο τόπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με το φαγητό Χουνάν - το όνομα τιμά τη γενέτειρα του θείου του ιδιοκτήτη. Το Χουνάν σερβίρει ταϊβανέζικο φαγητό σε ένα συμπόσιο 16 διαδρομών, χωρίς μενού, το οποίο μπορεί να είναι πανέμορφο ή τίποτα δεν εξαρτάται πολύ από το τι μαγειρεύει και τι σας αρέσει. Στην αρχή, ο σερβιτόρος σας ρωτάει μερικές ερωτήσεις - αλλεργίες; οποιαδήποτε τρόφιμα δεν σας αρέσει ή δεν τρώτε; Στη συνέχεια τα μαθήματα συνεχίζουν να φτάνουν στο τραπέζι σας. Οι μερίδες είναι μικροσκοπικές αλλά μπορεί να είναι κάτι σαν μαραθώνιο. Το κόστος είναι περίπου £ 50 ανά άτομο. Και θυμάμαι ακόμα το μοναδικό χτένι που εξυπηρετείται στο κέλυφος του που ήταν εκπληκτικό.

Προσωπικά, τα αγαπημένα μου από το Λονδίνο είναι τοπικές ανακαλύψεις όπως η Βασιλική Κίνα στην οδό Fulham στο δυτικό Λονδίνο. Το Dragon Palace, απέναντι από το σταθμό Earl's Court του μετρό, σε μια περιοχή με οικονομικά και μεσαία ξενοδοχεία, είναι πάντα γεμάτη με επισκέπτες από την Κίνα. Το μεσημεριανό τους αμυδρό sim, που ετοιμάζεται από έναν σεφ από το Χονγκ Κονγκ, είναι θεϊκό και το tofu claypot με κοτόπουλο και enoki μανιτάρια ήταν το καλύτερο πράγμα που γεύθηκα ποτέ.