Σχεδιάστε ένα ταξίδι στο Λονδίνο προς Νόριτς

Η πρωτεύουσα της Ανατολικής Αγγλίας είναι η Μεγάλη Μεσαιωνική Πόλη της Μεγάλης Βρετανίας

Η μικρή μεσαιωνική πόλη του Νόργουιτς, μακριά από το πεπατημένο μονοπάτι, αλλά αρκετά κοντά στο Λονδίνο για ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι, είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Αγγλίας και ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφτείτε.

Με κάποιο τρόπο, ποτέ δεν το κατατάσσει στις 20 κορυφαίες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου για τους επισκέπτες και σίγουρα δεν καταλαβαίνουμε γιατί, επειδή είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες μικρές πόλεις στις οποίες να ενώ μακριά μια μέρα ή περισσότερο. Αλλά ίσως οι ντόπιοι απλά θέλουν να κρατήσουν αυτό το κόσμημα της Ανατολικής Αγγλίας στον εαυτό τους.

Η πόλη που ξεχάστηκε ο χρόνος

Η ατμόσφαιρα στο Norwich είναι μοναδική και ανέγγιχτη. Ο τρόπος με τον οποίο είναι αυτός ο τρόπος είναι μια ιστορία από μόνη της. Όταν η μεγάλη εποχή της κατασκευής του δρόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιήθηκε στη δεκαετία του 1950 και του 1960, οι περισσότεροι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι κατευθύνονταν προς το Βορρά και το Νότο, από το Λονδίνο στη Σκωτία και στις μεγάλες βιομηχανικές πόλεις της Βορειοανατολικής και Βορειοδυτικής Αγγλίας - Newcastle, Stoke on Trent, Ντέρμπι, Μπέρμιγχαμ , Μάντσεστερ Ο βολβώδης λοβός της αραιοκατοικημένης Ανατολικής Αγγλίας, βορειοανατολικά του Λονδίνου , αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους κατασκευαστές αυτοκινητοδρόμων.

Έτσι οι μεγάλοι διάδρομοι με βιομηχανικά πάρκα και τεράστια εμπορικά κέντρα, η σταθερή, βαριά κυκλοφορία τεράστιου ημιτελικού (ή αρθρωτά φορτηγά, όπως λένε εδώ ) δεν το έφτασαν ποτέ στο Norwich. Η πόλη, η οποία ήταν μια από τις πιο σημαντικές πρωτεύουσες της Αγγλίας, έμεινε εκτός του δικτύου των εθνικών οδών, ικανή να κατακλύσει τον 21ο αιώνα με το δικό του μοναδικό στυλ.

Γιατί να πάμε;

Αυτό το στυλ είναι ένας συνδυασμός των καλύτερων παλαιών και νέων.

Ο Νόργουιτς έχει τη σύγχρονη πολυπλοκότητα που θα περίμενε κανείς από μια μεγάλη πανεπιστημιακή πόλη, γεμάτη από φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο East Anglia (στο σπίτι του πρώτου και πιο διάσημου προγράμματος Creative Writing του Ηνωμένου Βασιλείου) και στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Norwich University, στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, δίπλα σε μερικά σύγχρονα εμπορικά κέντρα, η υπαίθρια αγορά της πόλης και οι πεζοδρομημένες εμπορικές περιοχές είναι σαν κάτι έξω από τον Dickens.

Η περιοχή του καθεδρικού ναού δεν έχει αλλάξει πολύ σε εκατοντάδες χρόνια. Έχει ένα κάστρο στη μέση της πόλης, γραφικούς περιπάτους κατά μήκος του ποταμού Wensum και εκπληκτικούς χώρους πρασίνου που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Τι υπάρχει για να δείτε;

Πώς να πάτε εκεί

Τα τρένα από το σταθμό Liverpool Street του Λονδίνου αφήνουν κάθε λίγα λεπτά και παίρνουν λίγο λιγότερο από δύο ώρες. Εάν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, ο χαμηλότερος ναύλος μετ 'επιστροφής (από τον Ιανουάριο του 2018) είναι £ 20 όταν αγοράζεται ως δύο εισιτήρια με μονόδρομο.