Αριθμοί τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης για την Ιταλία

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας. Αυτό σημαίνει να γνωρίζετε το περιβάλλον σας και να γνωρίζετε τοπικές ασφαλείς περιοχές, αλλά και να έχετε όλες τις σχετικές πληροφορίες όταν πρόκειται για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στην απίθανη και ατυχή περίπτωση που επήλθε έκτακτη ανάγκη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ιταλία, εδώ είναι οι εθνικοί τηλεφωνικοί αριθμοί σε όλους για βοήθεια. Απλά καλέστε αυτούς τους αριθμούς από οπουδήποτε στη χώρα.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία

112: Ο πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης

Εδώ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της γνώσης: μπορείτε να καλέσετε 112 από οπουδήποτε στην Ευρώπη, και ένας φορέας εκμετάλλευσης θα σας συνδέσει με μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στη χώρα που επισκέπτεστε. Η υπηρεσία λειτουργεί παράλληλα με τους υφιστάμενους εθνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Οι χειριστές μπορούν να απαντήσουν στην κλήση σας στη μητρική τους γλώσσα, στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Κωδικός χώρας

Ο κωδικός χώρας που καλεί την Ιταλία από χώρα εκτός της χώρας είναι 39.

Σημειώσεις σχετικά με τους αριθμούς τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης της Ιταλίας

Όπως παντού στην Ευρώπη, τα δημόσια τηλέφωνα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί στην Ιταλία , αλλά σχεδόν όλοι έχουν κινητό τηλέφωνο. Εάν βρίσκεστε έξω από το ξενοδοχείο σας και δεν έχετε κινητό τηλέφωνο, ίσως χρειαστεί να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα ή ακόμα και σε έναν περαστικό.

Θα κάνουν σίγουρα μια κλήση έκτακτης ανάγκης για εσάς.

Οι λειτουργίες των Καραμπινιέρων και της Αστυνομίας στην ιταλική κοινωνία επικαλύπτονται. Τα Καραμπινιέρια είναι ένα είδος τοπικού κλάδου της στρατιωτικής αστυνομίας που προέρχεται από το αρχαίο Σώμα των Βασιλικών Καραμπινιέρ που καθιέρωσε ο Βιτόριο Εμανουήλ το 1814. Δόθηκε στους Καραμπινιέρες τη διπλή λειτουργία της εθνικής άμυνας και της τοπικής αστυνόμευσης με ειδικές εξουσίες και προνόμια.

Τα γραφεία Carabinieri βρίσκονται σε πολλά χωριά σε ολόκληρη την Ιταλία και υπάρχει περισσότερη παρουσία από Carabinieri παρά αστυνομική παρουσία, ειδικά στις αγροτικές περιοχές της Ιταλίας. Στην πραγματικότητα, αν οδηγείτε στη χώρα και πλησιάζετε σε μια συλλογή χωριών, θα δείτε πινακίδες που σας κατευθύνουν στο χωριό όπου βρίσκεται το γραφείο Carabinieri, με τον αριθμό επείγουσας ανάγκης που εκτυπώνεται κάτω από το όνομα του χωριού.

Μικρές ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί μερικές φορές να αντιμετωπιστούν από ένα ιταλικό φαρμακείο ( pharmacia ). Μπορείτε πάντα να βρείτε εύκολα αυτό που είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο. Διαφορετικά, καλέστε είτε τους 112, 113 ή 118 αριθμούς, ή αναζητήστε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, pronto soccorso .

Σε ορισμένες πόλεις, μπορείτε να καλέσετε και τους δύο αριθμούς (112 και 113) και θα απαντηθούν από το ίδιο γραφείο. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πρώτα 113.