Ποια είναι τα Επτά Θαύματα της Σουηδίας;

Ερώτηση: Ποια είναι τα Επτά Θαύματα της Σουηδίας;

Ποια είναι τα 7 Θαύματα της Σουηδίας; Και ποιος ψηφίζει για τα 7 θαύματα της Σουηδίας;

Απάντηση: Τα επτά θαύματα της Σουηδίας υπάρχουν πραγματικά. Στα μέσα του 2007, η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, μεταξύ όλων των συζητήσεων για τα νέα "7 Θαύματα του Κόσμου", κάλεσε όλους τους αναγνώστες να ψηφίσουν για τα αγαπημένα θαύματα της χώρας τους. Αφού δεν μπόρεσε να κάνει τον κατάλογο των "7 θαύματα του κόσμου", πάνω από 80.000 Σουηδοί ψήφισαν και με υπερηφάνεια επέλεξαν τα ακόλουθα θαύματα ως " Επτά θαύματα της Σουηδίας ":

  1. Το Göta Kanal: Με τις περισσότερες ψήφους, ο Göta Canal ήρθε στην πρώτη θέση. Αυτό το κανάλι 150 μιλίων χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Το κανάλι εκτείνεται από το Γκέτεμποργκ στη δυτική ακτή μέχρι το Söderköping στην ανατολική ακτή της Σουηδίας.
  2. Το τείχος της πόλης του Βίσμπι : Στη δεύτερη θέση, υπάρχει το τείχος της πόλης Visby, το οποίο ανεγέρθηκε τον 13ο αιώνα και εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη, μήκους 2 μιλίων. Αυτή η τοποθεσία αποτελεί τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .
  3. Το πολεμικό πλοίο Vasa : Το Vasa χτίστηκε από τον βασιλιά Gustavus Adolphus II το 1628 και είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο στη Στοκχόλμη . Ο βασιλιάς έκανε το πλοίο του πάρα πολύ ρηχό και είχε μεγάλες ελλείψεις στο σχεδιασμό. Στο παρθένο ταξίδι της, ο Vasa έσπρωξε και βύθισε μόνο 900 πόδια από την ακτή όπου παρακολουθούσε το κοινό. Δείτε το στο Μουσείο Βάσας !
  4. Το ICEHOTEL στο Jukkasjarvi / Kiruna : Το ICEHOTEL στην περιοχή της Λαπωνίας της Σουηδίας είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο στην περιοχή. Αρχικά, οι δημιουργοί άρχισαν να κατασκευάζουν ένα απλό ιγκλού, το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε περίπλοκο και πλέον διάσημο ICEHOTEL. Αυτός ο τόπος γίνεται μόνο από τα νερά του κοντινού ποταμού Torne και λιώνει κάθε καλοκαίρι!
  1. Ο στρεφόμενος κορμός : Σουηδικός παράξενος αριθμός πέντε είναι το Turning Torso, ένας ουρανοξύστης στο Malmö της Σουηδίας. Ο πύργος έχει 54 ιστορίες και έχει ύψος άνω των 600 ποδών, με μοναδικό σχεδιασμό βασισμένο σε στρεπτά σώματα. Το Turning Torso είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια στη Σκανδιναβία και είναι το πιο δημοφιλές σημείο αναφοράς του Malmö.
  1. Η γέφυρα Oresund : Η γέφυρα που συνδέει τη Δανία και τη Σουηδία έρχεται στη θέση 6. Η παγκοσμίως γνωστή γέφυρα Oresund έχει 4 λωρίδες, 2 σιδηροδρομικές γραμμές και τρέχει για σχεδόν 8.000 μέτρα για τη σύνδεση δύο χωρών. Διασχίζει τη θάλασσα που κρατιέται από καλώδια.
  2. Η Σφαίρα: Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι Σουηδοί θεώρησαν ότι το Globa Arena της Στοκχόλμης πρέπει να συμπεριληφθεί στα 7 Θαύματα της Σουηδίας. Βρίσκεται στη νότια Στοκχόλμη , Globen (Globe) είναι το μεγαλύτερο "στρογγυλό" σφαιρικό κτίριο στον κόσμο. Είναι ορατή από όλες τις πλευρές και διοργανώνει αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο.