Αρδευτική πλημμύρα στο Φοίνιξ, Αριζόνα Επεξήγηση

Κάποια σπίτια του Φοίνιξ εξακολουθούν να λαμβάνουν άρδευση πλημμυρών

Εάν έχετε δει ποτέ ένα σπίτι στην περιοχή Φοίνικας, όπου η μπροστινή αυλή έχει αρκετές ίντσες νερού, είναι πιθανό ένας σωλήνας να μην σκάσει στην ιδιοκτησία ή ένα υπόγειο πηγάδι δεν ξεχειλίζει. Πιθανότατα έλαβαν μόνο την παράδοση νερού από το σύστημα άρδευσης πλημμυρών.

Η άρδευση πλημμυρών έρχεται συχνά στο μυαλό όταν οι άνθρωποι συζητούν για γεωργικά θέματα, αλλά στην περιοχή Φοίνιξ, Αριζόνα υπάρχουν πραγματικά κατοικίες που λαμβάνουν άρδευση πλημμυρών.

Διαχείριση αρδευτικών πλημμυρών στην περιοχή Φοίνικας

Το έργο Salt River ("SRP"), ένα από τα σημαντικότερα βοηθητικά προγράμματα στην Αριζόνα , διαχειρίζεται μεγάλο μέρος της άρδευσης πλημμυρών που παρέχεται σε κατοικίες. Η εταιρεία αυτή είναι υπεύθυνη για το σύστημα των καναλιών και το νερό που χρησιμοποιείται για την άρδευση πλημμυρών τροφοδοτείται από τα κανάλια.

Πώς λειτουργεί η άρδευση πλημμυρών

Η άρδευση πλημμυρών είναι η διαδικασία με την οποία το νερό παραδίδεται από το έργο Salt River Project σε σημείο παράδοσης για διανομή σε ιδιότητες. Το ακίνητο πρέπει να εγκατασταθεί για άρδευση πλημμυρών και η παράδοση νερού πρέπει να προγραμματιστεί.

Οι εντολές νερού συνδυάζονται και η καθορισμένη ποσότητα νερού απελευθερώνεται από την εγκατάσταση αποθήκευσης. Το νερό στη συνέχεια ρέει σε κανάλια. Ένας υπάλληλος SRP που είναι γνωστός ως "zanjero" (προφέρεται sahn- hair- oh) ανοίγει μια πύλη για να απελευθερώσει το νερό από το κανάλι σε ένα σύστημα μικρότερων υδάτινων οδών που ονομάζονται πλευρικά. Από εκεί το νερό απελευθερώνεται στο σύστημα της γειτονιάς σας.

Κατοικίες στις περιοχές άρδευσης πλημμυρών

Ιδιότητες που υπάρχουν μέσα στα όρια αυτού του χάρτη βρίσκονται στα όρια άρδευσης των πλημμυρών SRP. Ένας μεσίτης ή ένας προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να σας πει εάν το σπίτι είναι εξοπλισμένο για άρδευση πλημμυρών. Σπάνια οι νέες κατασκευές θα περιλαμβάνουν εξοπλισμό άρδευσης πλημμυρών.

Η χρήση της άρδευσης από πλημμύρες είναι προαιρετική.

Δεν χρειάζεται να παραδώσετε το νερό σας με αυτόν τον τρόπο αν δεν θέλετε. Το νερό που παρέχεται από την άρδευση πλημμυρών είναι συχνά φθηνότερο, και τα φυτά παίρνουν καλό βαθύ πότισμα. Στο μειονέκτημα, δεν μπορείτε να επιλέξετε και να επιλέξετε ποια φυτά παίρνουν το νερό και ποια όχι. Το μόνιμο νερό μπορεί να είναι ένα ζήτημα για εκείνους που έχουν κατοικίδια ζώα που περνούν χρόνο σε αυτό το μέρος του ακινήτου. Τέλος, το στάσιμο νερό μπορεί να προσελκύσει παράσιτα.

Μύθος: Το SRP παρέχει νερό σε ιδιότητες.
Αλήθεια: Το SRP παρέχει νερό στα σημεία παράδοσης. Τα συστήματα άρδευσης πλημμυρών και η συντήρηση είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη της ιδιοκτησίας.

Ο SRP είναι ο μεγαλύτερος πάροχος άρδευσης πλημμυρών στην κοιλάδα, αν και υπάρχουν και άλλοι. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την άρδευση πλημμυρών ή για να μάθετε αν είναι διαθέσιμη σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, επικοινωνήστε με το Salt River Project Water Services ή τον παροχέα νερού στην τοποθεσία σας.