Υπάρχουν κανονισμοί κατά του θορύβου που μετατρέπουν το Παρίσι στην πόλη του ύπνου;

Σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, το Παρίσι δεν είναι μια ιδιαίτερα θορυβώδης πόλη και η νυχτερινή ζωή είναι σχετικά σπάνια σε μια κουλτούρα όπου οι περισσότεροι ντόπιοι πίνουν και κόμμα μετριοπαθώς.

Αλλά από τότε που η απαγόρευση του καπνίσματος το 2008 τέθηκε σε ισχύ στη Γαλλία και οι καπνιστές ωθήθηκαν να συγκεντρωθούν σε πεζοδρόμια έξω από τα μπαρ και τα κλαμπ, τα παράπονα για το θόρυβο έφτασαν στα ύψη. Αυτό με τη σειρά του ώθησε την τοπική αστυνομία να εκδώσει πρόστιμα πιο αυστηρά, αποτελεσματικά όλα, αλλά αναγκάζοντας δημοφιλή μπαρ και κλαμπ στην πρωτεύουσα για να κλείσει νωρίτερα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της καταστολής του θορύβου, οι απελπισμένοι DJs και οι ιδιοκτήτες των λέσχων φέρονται ότι φεύγουν από το Παρίσι σε περιστέρια για πιο ανεκτικά σε θόρυβο μέρη όπως το Βερολίνο, υποστηρίζοντας ότι η πόλη των φωτισμών γρήγορα γίνεται η πόλη του ύπνου.

Υπέρ και κατά

Ιδιαίτερα για πολλούς κατοίκους στις πιο συχνές περιοχές νυχτερινής διασκέδασης του Παρισιού , οι πρόσφατοι κανονισμοί έχουν έρθει ως ανακούφιση. Δεδομένου ότι το Παρίσι είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου και πολλά ισόγεια διαμερίσματα κατοικιών με πολυκατοικίες και εστιατόρια και δεν διαθέτουν καλή μόνωση, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί οι γείτονες ενοχλούνται από τον θόρυβο. Από την άλλη πλευρά, ζωντανές γειτονιές όπως ο Oberkampf θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας τους και η έκκληση ήταν η ζωντανή σκηνή νυχτερινής διασκέδασης να εξασθενίσει: σε περιοχές όπως αυτές, το ζωντανό σκηνικό μπαρ και club είναι μερικές από τις ιδιότητες που τους καθιστούν ελκυστικούς. Επίσης, τα ωτοασπίδες μπορούν να είναι εκπληκτικά αποτελεσματικά, ειδικά κατά της φλυαρίας.

Έτσι ποιος είναι στα δεξιά; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους κανονισμούς οι ίδιοι.

Τι ακριβώς λένε οι κανόνες;

Εξετάζοντας τους εθνικούς κανονισμούς σχετικά με το θόρυβο κατά τη διάρκεια της νύχτας, φαίνονται πραγματικά αρκετά λογικοί. Μεταξύ 10:00 μ.μ. και 7:00 π.μ., μπαρ, κλαμπ και άλλα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης με υπαίθρια καθίσματα πρέπει να εργάζονται για να προσπαθήσουν να διατηρήσουν επίπεδα θορύβου κάτω από τρία ντεσιμπέλ και "ατμοσφαιρικά" επίπεδα θορύβου (το είδος που ακούτε όταν μια ομάδα ανθρώπων μιλά κανονικά) μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη - πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν γενικά να μιλάνε άνετα αργά τη νύχτα ακόμα και αν κάθονται σε εξωτερικούς χώρους (δεν απαιτείται ψίθυρος).

Μεταξύ 7 π.μ. έως 10:00 μ.μ. τα επίπεδα θορύβου θα πρέπει να διατηρούνται κάτω από πέντε ντεσιμπέλ. Επιπλέον, τα πρόστιμα χορηγούνται γενικά μόνο εάν ο υπερβολικός θόρυβος συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα: μια στιγμιαία φωνή εδώ ή εκεί δεν θα κερδίσει εισιτήρια για τους ιδιοκτήτες μπαρ ή κλαμπ.

Διαβάστε τα σχετικά: Top Ten Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης του Παρισιού και Clubs Χορού

Δεύτερον, οι εγκαταστάσεις που παίζουν ζωντανή ή ηχογραφημένη μουσική πρέπει να εγκαταστήσουν κατάλληλη μόνωση και να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες. μπορούν να κερδίσουν πρόστιμα μέχρι 1.500 € και να κατασχέσουν τον εξοπλισμό τους σε περίπτωση παραβίασης.

Τα καλά νέα? Σε καμία περίπτωση οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δεν επιβάλλονται πρόστιμα! Αυτό δεν είναι κάτι που οι επισκέπτες πρέπει να ανησυχούν, αλλά είναι καλή ιδέα να προσέξετε τους γείτονες και να προσπαθήσετε να κρατήσετε φωνές κάτω από μέτριους όγκους μετά τις 10 το βράδυ αν καθίσετε έξω.

Διαβάστε τις σχετικές: Best Cocktail Bars στο Παρίσι

Το συμπέρασμα?

Προφανώς, οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και μπαρ δεν είναι ευχαριστημένοι με τους αυστηρότερους κανονισμούς και όσοι θέλουν να απολαύσουν μια νύχτα συχνά παραπονιούνται ότι η καταστολή κάνει το Παρίσι στην «πόλη του ύπνου» ή «πρωτεύουσα της πλήξης». Οι σπουδαστές και οι νέοι ταξιδιώτες στο Παρίσι μπορεί πράγματι να βρουν την ατμόσφαιρα εδώ λίγο πιο υπνοδωμάτιο από τις συγκρίσιμες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ειδικά τις «κομματικές πόλεις» όπως η Βαρκελώνη. αλλά προς τα πάνω, η πιο μετριοπαθής και χαλαρή νυχτερινή ζωή μπορεί να ταιριάζει καλύτερα σε κάποιους ταξιδιώτες.

Στο τέλος της ημέρας, όλα είναι θέμα προσωπικής γεύσης και ιδιοσυγκρασίας.