Πώς να ακυρώσετε το μήνα του μέλιτος ή τις διακοπές σας

Λίγα πράγματα είναι εξίσου απογοητευτικά, καθώς πρέπει να ακυρώσετε το μήνα του μέλιτος ή τις διακοπές σας. Ωστόσο, εάν πρέπει να το κάνετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μην χάσετε περισσότερα χρήματα στις κρατήσεις σας από ό, τι είναι απολύτως απαραίτητο.

Εκτός εάν το ταξίδι σας είναι πλήρως ασφαλισμένο για ακύρωση, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε για μη επιστρεπτέα τμήματα του. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ακυρώσετε το ταξίδι σας πριν από την προγραμματισμένη διακοπή των διακοπών, αντί να περιμένετε μέχρι τις ημερομηνίες που επιθυμείτε να ταξιδέψετε.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 1 ώρα ή περισσότερο

Εδώ είναι πώς:

  1. Έχοντας να ακυρώσετε τις διακοπές είναι μια από τις περιστάσεις εκείνες που οι ταξιδιώτες που συνεργάστηκαν με ταξιδιωτικό πράκτορα θα είναι ευχαριστημένοι που το έκαναν. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καλέσετε έναν πράκτορα και να χειριστεί τα υπόλοιπα. Αν έχετε αγοράσει διακοπές μέσω της Expedia ή της Travelocity, καλέστε τον αριθμό χωρίς χρέωση για να ζητήσετε βοήθεια.
  2. Ας υποθέσουμε ότι έχετε κλείσει τις διακοπές σας. Διαβάσατε τη μικρή εκτύπωση προτού δεσμευθείτε για κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών ή ξενοδοχείων; Τότε είστε μπροστά από το παιχνίδι και έχετε ήδη ενημερωθεί για τις πολιτικές ακύρωσης. Αν είστε σαν οι περισσότεροι ταξιδιώτες, έχετε παραλείψει πάνω τους. Τώρα πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της εταιρείας και ενημερωθείτε για τους κανόνες τους.
  3. Αν δεν έχετε ακόμη προσχωρήσει στις δωρεάν συχνές εκδρομές των αεροπορικών σας εταιρειών και του ξενοδοχείου, κάντε το τώρα. Αυτό σας χαρακτηρίζει ως πιστό πελάτη. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν στα μέλη προτιμησιακή μεταχείριση και ταχεία διεκπεραίωση τηλεφωνικών κλήσεων προς την εξυπηρέτηση πελατών. Μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο αναμονής στο τηλέφωνο.
  1. Οι κρατήσεις ξενοδοχείων τείνουν να είναι το πιο εύκολο να ακυρωθούν χωρίς ποινή, αρκεί να ακυρώσετε την επίσκεψή σας εγκαίρως. Ωστόσο, τα Hilton Hotels δοκιμάζουν μια πολιτική τιμωρίας $ 50, την οποία μπορούν να ακολουθήσουν και άλλοι. Παρόλα αυτά, καλέστε τον αριθμό χωρίς χρέωση του ξενοδοχείου αν χρειαστεί να ακυρώσετε και να έχετε διαθέσιμο τον αριθμό επιβεβαίωσης.
  1. Η ασφάλιση ταξιδίου μπορεί να σας βοηθήσει όταν πρέπει να ακυρώσετε τις διακοπές - εφόσον πληρούνται οι απαιτήσεις της πολιτικής για ακύρωση. "Αλλάξαμε το μυαλό μας" ή "κάποιος έχασε μια δουλειά" μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις. Έτσι και πάλι, η διευκρίνιση των όρων εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να μάθετε πόσα μπορείτε να περιμένετε να σας επιστραφούν.
  2. Οι κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών δεν είναι εύκολο να ακυρωθούν, ειδικά αν έχετε αγοράσει εισιτήρια χαμηλού εισιτηρίου για να καλύψετε τις διακοπές σας. Η American Airlines, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων στο διαδίκτυο, δηλώνει: "Πολλά εισιτήρια περιέχουν περιορισμούς των ναύλων που περιορίζουν την επιστρεπτέα αξία τους και απαιτούν την αφαίρεση των τελών και / ή των ποινών από την επιστροφή του αρχικού εισιτηρίου". Τούτου λεχθέντος, «ο θάνατος του επιβάτη, του άμεσου μέλους της οικογένειας ή του συνοδού του ταξιδιού» θεωρούνται ελαφρυντικές περιστάσεις που θα δικαιολογούν κάτοχο εισιτηρίου που μπορεί να αποδείξει την επιστροφή του.
  3. Αν δεν μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων μέσω διαδικτύου, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία μέσω τηλεφώνου. Να είστε έτοιμοι να περάσετε το χρόνο σας σε αναμονή.
  4. Θυμηθείτε να ακυρώσετε κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων . Αν δεν μπορείτε να το κάνετε ψηφιακά χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο της εταιρείας ενοικίασης και τον αριθμό επιβεβαίωσης, καλέστε τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών χωρίς χρέωση. Και πάλι, η συμμετοχή στο σύλλογο συχνών ταξιδιών μπορεί να σας βοηθήσει να επισπεύσετε την κλήση και να σας επιστρέψουμε τα χρήματα.
  1. Τα σχέδια διακοπών συχνά περιλαμβάνουν περισσότερα από αεροδρομίες, ξενοδοχεία και κρατήσεις αυτοκινήτων. Μπορεί επίσης να έχετε αγοράσει εισιτήρια εισιτηρίων και εκδρομές εκ των προτέρων. Εδώ, για άλλη μια φορά, η ανάγνωση των Όρων και Προϋποθέσεων προτού κάνετε κλικ στο κουμπί "αγοράστε", σας κάνει ενημερωμένο καταναλωτή. Δεν είναι δυνατόν όλα τα ταξιδιωτικά προϊόντα να ακυρωθούν χωρίς κόστος, αλλά σίγουρα αξίζει να προσπαθήσουμε.

    Τα εισιτήρια για το Broadway , για παράδειγμα, δεν επιστρέφονται. Αλλά μπορεί να είστε σε θέση να ανακτήσετε μερικές από τις απώλειες με την πώλησή τους σε eBay ή την αφαίρεση του κόστους των εισιτηρίων από τους φόρους σας με την δωρεά τους σε μια φιλανθρωπία που δέχεται τέτοια αντικείμενα (θυμηθείτε να πάρετε μια απόδειξη).

  2. Λάβετε έναν αριθμό επιβεβαίωσης για κάθε στοιχείο των διακοπών σας όταν ρυθμίζετε την ακύρωσή του. Κρατήστε τους αριθμούς αυτούς. Στη συνέχεια, προσέξτε τα τέλη της πιστωτικής σας κάρτας. Ενδέχεται να χρειαστούν μερικές εβδομάδες πριν εμφανιστεί η επιστροφή χρημάτων. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η κάρτα σας έχει χρεωθεί μετά την ακύρωσή της, καλέστε αμέσως την εταιρεία πιστωτικής κάρτας και την εταιρεία που χρεώνει την χρέωση να αναστρέψει το λάθος.
  1. Κρατήστε τα πνεύματά σας επάνω. Ακριβώς επειδή έπρεπε να ακυρώσετε αυτές τις συγκεκριμένες διακοπές δεν σημαίνει ότι δεν θα είστε σε θέση να πάρετε ένα στο μέλλον.
  2. Μέχρι να απογειωθείτε στις διακοπές σας, έχετε περισσότερη διασκέδαση στο σπίτι:

Συμβουλές:

  1. Γνωρίζετε εκ των προτέρων αν θέλετε να ζητήσετε ακύρωση ή αναβολή.
  2. Παρακολουθήστε όλες τις κλήσεις που κάνετε.
  3. Ζητήστε έναν αριθμό ακύρωσης κάθε φορά.
  4. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι ίσως χρειαστεί να χάσετε κάποια στοιχεία των διακοπών.

Ο, τι χρειάζεσαι: