Πότε είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας (Ημέρα σημαίας) στη Σουηδία;

Η 6η Ιουνίου σηματοδοτεί τις εθνικές αργίες, βασισμένες εν μέρει στη στέψη του βασιλιά

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Σουηδία εορτάζεται ετησίως στις 6 Ιουνίου. Αυτή η εθνική εορτή ονομάζεται επίσης Ημέρα της σουηδικής σημαίας και έχει μακρά ιστορία και δύο λόγους για την ημερομηνία. Η ημερομηνία βασίζεται στην στεφάνη του πρώτου Σουηδού βασιλιά πριν από περίπου πέντε αιώνες και στην υιοθέτηση του συντάγματος της χώρας το 1809.

Ιστορικό ημέρας σημαίας

Οι Σουηδοί γιορτάζουν την Ημέρα της Σημαίας (παρόμοια με την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας») στη μνήμη της ίδρυσης του βασιλείου της Σουηδίας από την τελετή θυσίας της Gustav Vasa στις 6 Ιουνίου 1523 και την υιοθέτηση του συντάγματος του έθνους στις 6 Ιουνίου 1809.

Η ημέρα έχει ουσιαστικά γιορτάσει την Ημέρα της Σουηδικής Σημαίας από το 1916 "όταν οι εθνικοί-ρομαντικοί άνεμοι φυσούν μέσα στη χώρα και ιδρύθηκαν λαογραφικές κοινωνίες και μουσεία τοπικής ιστορίας", σημειώνει ο δικτυακός τόπος Σουηδία - Sverige , που είναι το όνομα της χώρας στα σουηδικά.

Αν και η ημέρα παρατηρήθηκε σε ολόκληρο τον 20ό αιώνα, η κυβέρνηση δεν αναγνώρισε επίσημα την Εθνική Ημέρα μέχρι το 1983. Ακόμη και τότε η ημερομηνία δεν έγινε εθνική εορτή μέχρι το 2005, όταν η χώρα σημάδεψε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας Ημέρα ως εθνική εορτή, με τα σχολεία, τις τράπεζες και τους δημόσιους οργανισμούς να κλείνουν για την περίσταση.

Εορτασμός χαμηλού κλειδιού

Το Local SE, ένας δικτυακός τόπος που παρουσιάζει σουηδικά νέα στα αγγλικά, σημειώνει ότι οι λίγοι Σουηδοί ενδιαφέρονται πραγματικά για τις διακοπές, πιθανώς επειδή δημιουργήθηκαν τεχνητά και πράγματι αντικατέστησαν άλλες υπάρχουσες διακοπές που γιορτάζονταν ταυτόχρονα .

Ακόμα, οι Σουηδοί καταβάλλουν προσπάθεια να σηματοδοτήσουν τις διακοπές, όπως εξηγούν οι Σκανδιναβικές Προοπτικές:

"Κάθε χρόνο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Σουηδίας συμμετέχουν σε μια τελετή στο Skansen, το υπαίθριο μουσείο της Στοκχόλμης, όπου η κίτρινη και γαλάζια σουηδική σημαία τρέχει το σκάνδαλο και τα παιδιά σε παραδοσιακές αγροτικές φορεσιές παρουσιάζουν το βασιλικό ζευγάρι με μπουκέτα καλοκαιρινά λουλούδια.

ΤοCulturalTrip.com συμφωνεί ότι οι Σουηδοί έχουν μια χαλαρή θέα των διακοπών, αλλά είναι ακόμα έτοιμοι να γιορτάσουν:

"Έρχομαι στις 6 Ιουνίου, πολλοί Σουηδοί αποθέτουν στο ποτό τους, μαζεύονται με φίλους και γιορτάζουν να έχουν μια επιπλέον ημέρα μακριά. Δεν είναι ότι δεν έχουν εθνική υπερηφάνεια - είναι πραγματικά μόνο στη φύση των Σουηδών να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά . "

Διακοπές από διακοπές

Πράγματι, αν και ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Σουηδίας γιορτάζουν συνήθως την Εθνική Ημέρα στο Skansen, το γνωστό μουσείο στην πρωτεύουσα του έθνους, το 2017, έκαναν διακοπές από τις διακοπές. Ω, εξακολουθούν να γιορτάζουν την Ημέρα σημαίας, αλλά απλά δεν ήταν στο σπίτι: Ήταν διακοπές.

Γιορτάσαν την Εθνική Ημέρα στη μικρή σουηδική πόλη Växjö, όπου το βασιλικό ζευγάρι τιμήθηκε για τους επισκέπτες και απολάμβανε τη μουσική του Joakim Larsson, μέλους της Όπερας του Småland. Μην φοβάστε όμως: Μόλις οι βασιλείς έκαναν άδεια, η μουσική και η διασκέδαση της ημέρας σημαίας συνεχίστηκαν, με πολλές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και με φαγητό και ποτό για τους ενήλικες.

Παρόλο που ίσως δεν είναι τόσο πατριωτικό για την παρατήρηση της ημέρας ανεξαρτησίας τους, όπως οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι με ευλάβεια σηματοδοτούν την 4η Ιουλίου, για παράδειγμα, οι Σουηδοί εξακολουθούν να πανηγυρίζουν και η Εθνική / Ημέρα σημαίας τους δίνει την ευκαιρία να το κάνουν ακριβώς αυτό.