Νήσος Γκραντ Κέιμαν - Κρουαζιερόπλοιο Λιμάνι Κλήσης

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο νησί Grand Cayman

Το νησί Grand Cayman είναι ένα πολύ δημοφιλές λιμάνι κρουαζιερόπλοιου στη δυτική Καραϊβική. Όπως και η Κόστα Ρίκα, οι Νήσοι Κέιμαν ανακάλυψαν ο Κολόμβος. Αρχικά τους ονόμασε Las Tortugas λόγω των πολλών χελωνών στα νησιά. Αργότερα μετονομάστηκαν σε Caymanas για τους κροκόδειλους του νησιού. Σήμερα οι Caymans είναι ένα σημαντικό τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό κέντρο της Καραϊβικής και ένα δημοφιλές λιμάνι για κρουαζιερόπλοια και προορισμό διακοπών.

Παρόλο που το Grand Cayman είναι επίπεδη και σχετικά ελκυστική, ο επιεικής φορολογικός και τραπεζικός νόμος έχει προσελκύσει κατοίκους εκατομμυριούχων από όλο τον κόσμο. Το κρυστάλλινο νερό του, οι αφρώδεις παραλίες και μερικές από τις καλύτερες αγορές στην Καραϊβική δεν βλάπτουν!

Τα κρουαζιερόπλοια σταματήσουν στο άγκυρο Grand Cayman στο λιμάνι και χρησιμοποιούν δημοπρασίες για να πάρουν τους επισκέπτες στην ξηρά. Αυτό κάνει την επίσκεψη λίγο πιο δύσκολη από τα νησιά όπου μπορείτε απλά να περπατήσετε στην ξηρά από το διάδρομο, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι αξίζει την προσπάθεια να πάει στην ξηρά. Οι μεγάλες προσφορές είναι τοπικές, οπότε η ουρά για να πάει στην ξηρά κινείται γρήγορα.

Το Grand Cayman έχει μερικές υπέροχες παραλίες, μερικές πολύ κοντά στην πόλη του Τζορτζτάουν όπου ο διαγωνισμός πέφτει από τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. Εκείνοι που φτάνουν με πλοίο συχνά είτε κάνουν μια οργανωμένη εκδρομή σε μια από τις παραλίες όπως η παραλία Tiki, η οποία είναι μέρος της " Seven Mile Beach ", είτε μπορούν να πάρουν ένα ταξί από την προβλήτα.

Αν και το νησί είναι επίπεδο , η παραλία Tiki απέχει περίπου 4 μίλια από την πρωτεύουσα του Τζορτζτάουν, όπου τα πλοία ελλιμενίζουν, οπότε το περπάτημα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου σας.

Με το πανέμορφο νερό που περιβάλλει το Grand Cayman, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περιηγήσεις με αναπνευστήρα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν να ζήσουν τη ζωή κάτω από τη θάλασσα.

Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδρομές στην ακτή της Καραϊβικής είναι στο Grand Cayman. Το κολύμπι με stingrays στο Stingray City είναι δημοφιλές σε όλες τις ηλικίες. Από 30 έως 100 stingrays συχνές τα ήσυχα νερά της ρηχάς North Sound, που βρίσκεται περίπου δύο μίλια ανατολικά της βορειοδυτικής άκρη του Grand Cayman. Οι επισκέπτες στην περιοχή μπορούν να κολυμπήσουν ή να κάνουν αναπνευστήρα στη μέση αυτών των απαλά πλάσματα. Μια εναλλακτική ακτογραμμή εκδρομή σας επιτρέπει να δείτε τα stingrays από την ξηρότητα ενός σκάφους γυάλινο βυθό.

Εκείνοι που δεν θέλουν να πάνε σε μια παραλία ή να βρέξουν μπορεί να θεωρούν μια περιήγηση σε νησί. Αυτή η εκδρομή συνήθως σταματά στο Farm Cayman Turtle , το μόνο εμπορικό νηπιαγωγείο θαλάσσιας χελώνας στον κόσμο. Σταματά επίσης στην Hell, ένα ταχυδρομείο στη μέση ενός μεγάλου βράχου . Είναι διασκεδαστικό να στείλετε μια ταχυδρομική κάρτα πίσω στο σπίτι με την ταχυδρομική σφραγίδα!

Το Grand Cayman είναι επίσης ένα μέρος της Καραϊβικής όπου μπορείτε να οδηγήσετε σε ημι-υποβρύχιο. Αυτή η εκδρομή στην ξηρά δίνει επίσης στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δουν την υποθαλάσσια περιοχή γύρω από το Grand Cayman.

Μια άλλη εκδρομή στην ακτή Grand Cayman είναι εγγυημένη για να σας κάνει να ιδρώσετε. Το καγιάκ κατά μήκος της ευαίσθητης παραθαλάσσιας περιοχής επιτρέπει στους συμμετέχοντες να δουν τις εκτεταμένες κοινότητες μαγκρόβιων, ρηχά κρεβάτια θάμνων θάλασσας και κοραλλιογενείς υφάλους.

Τι ένας ήρεμος τρόπος να δείτε τα ποικίλα παράκτια οικοσυστήματα του Grand Cayman!

Γκαλερί φωτογραφιών Grand Cayman