Τι είναι το Dental Spa;

Οι άνθρωποι γενικά αγαπούν να πάνε στο σπα. Ο οδοντίατρος? Οχι τόσο πολύ. Βρίσκοντας κάτω από την λάμψη των λαμπρών φώτων, παίρνοντας ενέσεις στο στόμα σας και ανοίγοντας ευρέως ενώ κάποιος ασκηθεί - δεν είναι απλώς η ιδέα μας για μια καλή στιγμή.

Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από οδοντιατρική αγωνία που είναι τόσο ισχυρή ώστε αποφεύγουν να πάνε στον οδοντίατρο συνολικά. Για να βοηθήσουν τους ασθενείς να ξεπεράσουν αυτόν τον φόβο, περισσότεροι οδοντίατροι δανείζονται μερικές από τις ανέσεις σπα που σηματοδοτούν χαλάρωση - χαλαρωτική μουσική, καταρράκτες, κατευναστικές κουβέρτες - για τη δημιουργία νέων, πιο θετικών ενώσεων.

Σε λίγες περιπτώσεις δανείζουν το όνομα - οδοντικό σπα!

Ένας νέος οδοντίατρος spa είναι ο Δρ Amy Marckese-Braun, ο οποίος άνοιξε το Dental Spa Indianopolis το 2004 για να δημιουργήσει μια "οδοντιατρική πρακτική χωρίς άγχος". Έχει κάνει περισσότερα από κάθε άλλο οδοντίατρο, προσφέροντας δωρεάν μασάζ για τα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι ή το λαιμό και τις επεξεργασίες χεριών παραφίνης με χέρι χωρίς επιπλέον κόστος. Οι οδοντιατρικές σουίτες είναι διακοσμημένες με καταρράκτες και κεριά αρωματοθεραπείας και οι ασθενείς στην καρέκλα μπορούν να ζεσταίνουν με μια κουβέρτα - μια παρηγορητική φροντίδα που κάθε οδοντίατρος μπορεί εύκολα να προσφέρει. Ο χυμός, ο καφές, το τσάι και το εμφιαλωμένο νερό είναι σε ετοιμότητα, και μετά τη θεραπεία σας, ένα ανταμείβοντας milkshake ή smoothie.

Άνετες ανέσεις για την ανακούφιση του οδοντικού άγχους

Τα περισσότερα οδοντιατρικά ιαματικά λουτρά δεν είναι τόσο περίτεχνα, αλλά προσφέρουν μερικές ανέσεις. Το Dental Spa της Νέας Υόρκης σας βοηθά να χαλαρώσετε με φρεσκοψημένο ψωμί και μπισκότα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και καρέκλες μασάζ στην περιοχή υποδοχής, καπουτσίνο, τσάι και μπαρ με χυμούς.

Στο δωμάτιο θεραπείας, κουβέρτες και μαξιλάρια, ζεστές πετσέτες με άρωμα λεμονιού και μουσικά ακουστικά σας φέρνουν άνετα και το προσωπικό προσπαθεί να σας κάνει όσο πιο άνετα μπορεί να έχετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Το Dental Spa της Βιρτζίνια απευθύνεται στις πέντε αισθήσεις (όραση, οσμή, ήχος, γεύση και αφή) με την ηρεμιστική θέα ενός καταρράκτη, χαλαρωτικά χρώματα, αρωματικά κεριά και γαλήνια μουσική.

Στα λόμπι του υπάρχουν μπαρ με αναψυκτικά με τσάι, καφέ και φρούτα. Και οι καρέκλες είναι εξοπλισμένες με μασάζ για να σας χαλαρώσουν εντελώς.

Το Botox Βοηθά να Αντιμετωπίζει "Gummy Smile"

Σε άλλες περιπτώσεις, οι οδοντίατροι προσθέτουν υπηρεσίες που παραδοσιακά βρίσκονται σε ένα ιατρικό σπα, ειδικότερα ενέσιμα και συμπληρώματα όπως το Botox, το Dysport, το Restylane, το Juvaderm και το Perlane. Δεδομένου ότι οι οδοντίατροι ήδη δίνουν πολλές ενέσεις, δεν είναι πολύ διασκεδαστικό να τα προσθέσουμε σε μια πρακτική. Υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές που σχετίζονται άμεσα με το χαμόγελό σας, όπως η χρήση Botox για να σταματήσετε το χαλασμένο κομμάτι.

Το Rozenberg Dental Day Spa στο Μανχάταν έχει μια ατμόσφαιρα σαν σπα, με φρέσκα λουλούδια, μαλακά ελαφριά φώτα και ελαφρά τρεμοπαίζει κεριά. Οι ασθενείς παίρνουν θερμαινόμενα περιτύλιγμα λαιμού εγχυμένα με ευκάλυπτο και κανέλα και ζεστό τσάι. Ένα μαξιλάρι μασάζ είναι σε κάθε καρέκλα εξετάσεων, και μπορείτε να έχετε τακτικές βόλτες βλεφάρων για να περάσετε στα μάτια σας ενώ βρίσκεστε στην οδοντιατρική καρέκλα.

Στις πρώτες μέρες υπήρξαν πειραματισμοί με την προσφορά παραδοσιακών μασάζ και προσώπου μαζί με τις οδοντιατρικές υπηρεσίες. Αλλά οι οδοντίατροι που προσπάθησαν αν βρεθεί ότι οι άνθρωποι προτιμούν να πάνε σε ένα πραγματικό σπα για να χαλαρώσουν.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα οδοντιακά σπα