Ο καιρός στο Μπέργκεν

Ποιος είναι ο καιρός στο Μπέργκεν της Νορβηγίας;

Το Bergen βρίσκεται σε πιο εύκρατη νοτιοδυτική ακτή της Νορβηγίας και καταλαμβάνει τη χερσόνησο του Bergenshalvøyen. Χάρη σε αυτή τη θέση στη χερσόνησο, το Bergen μπορεί να υπερηφανεύεται για τις θερμότερες θερμοκρασίες στη χώρα. Η πόλη προστατεύεται από τη Βόρεια Θάλασσα από τα νησάκια Askov, Holsnoy και Sotra και το κλίμα μετριάζεται σε μεγάλο βαθμό από την επιρροή της γήινης ροής του Κόλπου.

Ο καιρός στο Μπέργκεν δεν έχει κανένα άκρο.

Το τοπικό κλίμα είναι κυρίως ωκεάνιο, με ήπιους χειμώνες και ευχάριστα δροσερά καλοκαίρια. Παρά το βόρειο γεωγραφικό πλάτος, ο καιρός στο Μπέργκεν θεωρείται ήπιος, τουλάχιστον από τα σκανδιναβικά πρότυπα. Ο καιρός στη Νορβηγία συνολικά είναι ακόμα πιο κρύος από τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακριβώς με το παρατσούκλι "Η πόλη της βροχής" δεν θα βρείτε μια πόλη με περισσότερες άφθονες βροχοπτώσεις στη Νορβηγία. Βροχές συχνά στο Μπέργκεν, και βρέχει πολύ. Το Μπέργκεν περιβάλλεται από βουνά που κατά κάποιο τρόπο "παγιδεύουν" τις βροχοπτώσεις. Η πόλη κάνει τις περισσότερες από αυτές τις συνθήκες, μάλιστα μάρκετινγκ των συχνών ντους ως αίτημά τους για τη φήμη. Η μέση ετήσια βροχόπτωση είναι εντυπωσιακή στα 2250 χιλιοστά και οι βροχοπτώσεις είναι μέρος της καθημερινής ζωής στο Bergen. Σε μια εποχή τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης ομπρέλλας μπορούσαν να βρεθούν διάσπαρτα σε όλη την πόλη, αλλά δεν ήταν μια επιτυχημένη επιχείρηση. Οι ομπρέλες δεν έχουν πολύ μεγάλη επίδραση, καθώς ο άνεμος φυσάει τη βροχή προς τα πλάγια.

Λόγω της εγγύτητάς της προς τη Βόρεια Θάλασσα, ο καιρός αλλάζει συνεχώς, έτσι ώστε να βλέπετε συχνά τον ήλιο σε βροχερές μέρες. Όταν σταματήσει η βροχή, τα χαμόγελα ξεσπούν τόσο γρήγορα όσο το φως του ήλιου, όταν οι ντόπιοι βγαίνουν στους δρόμους και τα πάρκα.

Οι καλοκαιρινοί μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου είναι αρκετά ζεστός για τους τουρίστες να κάνουν καλοκαιρινά σορτς και μπλουζάκια.

Είναι η "πιο καυτή" εποχή του χρόνου, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε έναν ευχάριστα ήπιο 21 βαθμούς Κελσίου. Οι θερμοκρασίες μπορούν να κλιμακωθούν λίγο υψηλότερα, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Η βροχόπτωση στο Μπέργκεν καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν παραμένει σχετικά υψηλή στα 150 χιλιοστόμετρα ανά μήνα, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται χαμηλή σε σύγκριση με τις βροχοπτώσεις στους προσεχείς χειμερινούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοκρασίες στο Μπέργκεν συνήθως θα παραμείνουν ακριβώς πάνω από το σημείο ψύξης, αλλά η επιρροή του Κόλπου του Κόλπου μπορεί να αυξήσει ακόμη και τις θερμοκρασίες σε ανεκτή 8 μοίρες. Ωστόσο, δεν είναι όλα ομαλή ιστιοπλοΐα. Οι ανεμογεννήτριες σε υψηλή υγρασία θα κάνουν την πόλη να αισθάνεται πολύ πιο κρύα από ό, τι είναι στην πραγματικότητα, γι 'αυτό ετοιμαστείτε με ένα οπλοστάσιο των θερμοσιφώνων χειμώνα. Το χιόνι πέφτει στο Μπέργκεν κάθε περίεργη μέρα, αλλά δεν συγκεντρώνει περισσότερα από 10 εκατοστά. Σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, η χιονόπτωση δεν είναι τίποτα για να ενθουσιαστεί.

Περιττό να πούμε ότι το Μπέργκεν είναι ένας δημοφιλής προορισμός τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θεωρούν ότι επισκέπτονται την πόλη τον Μάιο. Όταν πρόκειται για τον καιρό του Μπέργκεν, αυτός είναι ο ξηρότερος μήνας του έτους με μόνο 76 χιλιοστά βροχόπτωσης. Η βροχόπτωση είναι σημαντικά χαμηλή σε σύγκριση με το καλοκαίρι και το χειμώνα. Εάν η βροχή πέσει στα νεύρα σας, φοβηθείτε.

Το Bergen είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη με πολλά καταστήματα, οικεία εστιατόρια, σύγχρονες γκαλερί τέχνης και μουσεία που σας κρατούν διασκεδαστικό όταν θέλετε να ξεφύγετε από τη γαλήνη.

Όπως και ο μεγαλύτερος κόσμος, ο Μπέργκεν έχει επίσης επιβιώσει από μια σειρά φυσικών καταστροφών. Οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι αυξάνονται συνεχώς, και το 2005, καταιγίδες ντους προκάλεσαν πολλές πλημμύρες και κατολισθήσεις εντός των ορίων της πόλης. Λόγω των κλιματικών αλλαγών, οι σοβαρές καταιγίδες θα γίνουν ισχυρότερες, όχι μόνο στο Μπέργκεν αλλά και στις γύρω χώρες τα επόμενα χρόνια. Ως άμεση απάντηση στην καταστροφή του 2005, ο δήμος δημιούργησε μια ειδική μονάδα στο εσωτερικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η ομάδα διάσωσης των 24 ατόμων δημιουργήθηκε για να ανταποκρίνεται σε οποιεσδήποτε κατολισθήσεις και φυσικές καταστροφές κατά την εμφάνισή τους.

Το Μπέργκεν δεν είναι ακόμα δωρεάν στο σπίτι.

Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια άλλη απειλή. Η πόλη πλημμυρίζεται τακτικά σε ακραίες παλίρροιες και πιστεύεται ότι καθώς αυξάνονται τα επίπεδα της θάλασσας, θα αυξηθούν και τα διαστήματα των πλημμυρών. Προτάθηκαν προτάσεις για την αποτροπή της εμφάνισης αυτού του γεγονότος, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας τοποθέτησης ενός ανασυρόμενου θαλάσσιου τοίχου έξω από το λιμάνι του Μπέργκεν.

Ανεξάρτητα από τους κινδύνους που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, ο Μπέργκεν μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον, είναι μια μοναδική πόλη με σχεδόν αξεπέραστη ομορφιά και μοναδικές καιρικές συνθήκες. Η αντίθεση ανάμεσα στα βουνά, την πόλη και τη θάλασσα θα σας κόψει την ανάσα.