Δωρεάν νομικές συμβουλές στο Λος Άντζελες

Η εμπλοκή των υπηρεσιών ενός δικηγόρου μπορεί να αποδειχθεί δαπανηρή, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει. Ανάλογα με το επίπεδο νομικής βοήθειας που χρειάζεστε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να λάβετε δωρεάν νομικές συμβουλές στο Λος Άντζελες.

Μόνο τα γεγονότα

Πριν αναζητήσετε δικηγόρο ή αναζητήσετε νομική συνδρομή, αναλάβετε την πρωτοβουλία και μάθετε τα βασικά στοιχεία του νόμου της Καλιφόρνιας για τον εαυτό σας. Φυσικά, δεν πρόκειται να ξεκινήσετε να περνάτε από το μπαρ, αλλά βοηθά να πάτε σε μια κατάσταση όσο πιο οπλισμένη με πληροφορίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μικρότερων απαιτήσεων, γνωρίζοντας ότι ο νόμος μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε. Μπορεί να είστε σε θέση να διευθετήσετε ή να λύσετε τη διαφορά σας εκτός δικαστηρίου.

Ένας από τους πιο χρήσιμους ανοιχτούς πόρους νομικής λογοτεχνίας στο Λος Άντζελες είναι η βιβλιοθήκη του νόμου , η οποία συμβαίνει να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη δημόσιου δικαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κύρια εστίασή του είναι η νομοθεσία της Καλιφόρνια. Στο πλαίσιο των στοίβών του, θα βρείτε κωδικούς, υποθέσεις, νομικές εγκυκλοπαίδειες, υπομνήματα, πληροφορίες νομοθετικού ιστορικού και άλλα.

Το κύριο υποκατάστημά του βρίσκεται στο Civic Center του Λος Άντζελες. Ωστόσο, η Νομική Βιβλιοθήκη έχει επίσης συλλογές υποκαταστημάτων σε δικαστήρια της Σάντα Μόνικα, Λονγκ Μπιτς, Νόργουοκ, Πομόνα και Τόρανς. Λειτουργεί με τις βιβλιοθήκες με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Compton Library Pasadena, την Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Lancaster και το υποκατάστημα Van Nuys της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της LA.

Επιπλέον, η βιβλιοθήκη παρέχει δύο χρήσιμες απομακρυσμένες υπηρεσίες για την απάντηση ερωτήσεων: μπορείτε να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν βιβλιοθηκονόμο ή να συνδεθείτε με έναν βιβλιοθηκονόμο μέσω συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή σας.

Κτίριο Mildred L. Lillie
301 West First St.
Λος Άντζελες, CA 90012
213-78-LA LAW (785-2529)

Κυβερνητική Νομική Βοήθεια στο Λος Άντζελες

Εάν η προσφυγή στο δικαστήριο ή η διαμεσολάβηση μέσω δικηγόρων καθίσταται αναγκαιότητα και δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, φοβηθείτε, μπορεί να είστε σε θέση να λάβετε νομική βοήθεια μέσω οργανισμού που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση.

Το Ίδρυμα Νομικής Βοήθειας του Λος Άντζελες (LAFLA) χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε από το Κογκρέσο για την παροχή νομικής βοήθειας σε εθνικό επίπεδο σε εθνικό επίπεδο.

Οι τομείς που καλύπτονται από το δίκαιο είναι το οικογενειακό δίκαιο, η στέγαση και η έξωση, η κατοχή κατοικίας και τα ατομικά δικαιώματα, η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, τα κυβερνητικά οφέλη, η μετανάστευση και το εργατικό δίκαιο.

Το κεντρικό γραφείο του βρίσκεται στο Downtown LA. Τα έξι γραφεία της γειτονιάς εξυπηρετούν τους ακόλουθους τομείς: Ανατολικό Λος Άντζελες, Δυτική Όχθη, Νότιο Λος Άντζελες, Πικ-Ενό, Κορεατάουν και Λονγκ Μπιτς. Επιπλέον, το LAFLA διαθέτει επίσης κέντρα αυτοβοήθειας Νομικών Κέντρων Πρόσβασης σε δικαστήρια στο Long Beach, Santa Monica, Torrance και Inglewood.

Σε αυτά τα κέντρα, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τις δικαστικές διαδικασίες, να λάβετε βοήθεια ανά άτομο, να παρακολουθήσετε ένα νομικό εργαστήριο, να λάβετε τα απαιτούμενα έντυπα και να λάβετε βοήθεια για την αναθεώρηση δικαστικών εντύπων αφού συμπληρωθούν από εκπαιδευμένους νομικούς.

Κεντρικό Γραφείο LAFLA
1550 W. 8η Στ.
Λος Άντζελες, CA 90017
213-640-3881

Δωρεάν Μηνιαία Νομική Κλινική

Στο πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, ο δικηγορικός σύλλογος Beverly Hills φιλοξενεί την δωρεάν μηνιαία νομική κλινική Barristers. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης - η οποία λαμβάνει χώρα μεταξύ 10 π.μ. και μεσημέρι - οι εθελοντές δικηγόροι από την ένωση απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με ποικίλα θέματα, όπως διαφωνίες ιδιοκτητών / ενοικιαστών, διαθήκες και εμπιστεύματα και νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Η κλινική πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο πάρκο La Cienega (La Cienega στο Ολυμπιακό, 8400 Gregory Way).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δικηγορικού συλλόγου Beverly Hills.

Νομική Βοήθεια Pro Bono

Ο όρος pro bono σημαίνει «δωρεάν νομική εργασία που πραγματοποιείται από δικηγόρο για άπορους πελάτες και θρησκευτικούς, φιλανθρωπικούς και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς». Προφανώς, αυτή η βοήθεια παρέχεται κατά την κρίση του δικηγόρου. Ωστόσο, είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι ο αμερικανικός δικηγορικός σύλλογος έχει γίνει πρωταθλητής των νομικών υπηρεσιών pro bono.

Στο πνεύμα αυτό, όταν ψάχνετε για δικηγόρο πρόθυμο να εργαστείτε pro bono, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι ο αμερικανικός κατάλογος pro bono για την Καλιφόρνια.

Στο Λος Άντζελες, η επαγγελματική οργάνωση απαριθμεί ορισμένες από τις ακόλουθες υπηρεσίες pro bono: