Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα καθίσματα αεροπλάνου για μέγιστη άνεση ως ζευγάρι

Είτε πετάτε για πρώτη φορά, ή το 500ο, επιλέγοντας τις θέσεις που θα καταλάβετε από το αεροπλάνο είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας πριν από την πτήση - και μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην άνεση σας στον αέρα. Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν στην επιλογή των καλύτερων θέσεων οικονομικής θέσης αν είστε ζευγάρι που ενδιαφέρεται για μέγιστη άνεση σε μια διαδρομή με οποιοδήποτε αεροπλάνο.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 30 λεπτά

Εδώ είναι πώς:

  1. Επιλέξτε τις θέσεις σας το συντομότερο δυνατόν , ώστε να έχετε την ευρύτερη επιλογή των θέσεων από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Κανονικά, μπορείτε να το κάνετε αυτό όταν αγοράζετε εισιτήρια online. (Εξαιρέσεις είναι όταν η πτήση σας είναι στο μακρινό μέλλον ή επιλέγετε μια πτήση σε αεροπορική εταιρεία που δεν εμφανίζει θέσεις). Πριν κάνετε κλικ στην επιλογή "αγορά", εξετάστε τις επιλογές σας.
  1. Ταξιδεύοντας ως ζευγάρι, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να εξασφαλίσετε δύο θέσεις μαζί στη μία πλευρά του αεροπλάνου. Πριν επιλέξετε, αποφασίστε ποιος από εσάς είναι ένα άτομο "παράθυρο" και ποιο είναι "διάδρομο". (Φυσικά, μπορείτε να αλλάζετε κατά τη διάρκεια της πτήσης.) Τα καθίσματα των παραθύρων προσφέρουν τις καλύτερες όψεις και έναν τοίχο για να ακουμπάνε, αλλά κάνουν κάποιους να αισθάνονται κλειστοφοβικά. Τα καθίσματα στο διάδρομο προσφέρουν λίγο περισσότερο χώρο για να τεντωθούν. Όμως, είναι πιο δύσκολο να κοιμηθεί γιατί οι αεροσυνοδούς και οι άλλοι επιβάτες μπορεί να σας χαλάσουν καθώς πηγαίνουν προς τα πάνω και προς τα κάτω στο διάδρομο. Μια άλλη επιλογή, εάν και οι δύο θέλετε να καθίσετε στο διάδρομο, είναι να επιλέξετε δύο θέσεις μεταξύ τους. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν θα γνωρίζετε ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί σας.
  2. Ορισμένες θέσεις καθισμάτων αεροπλάνων είναι απλά καλύτερες από άλλες. Οι καλύτερες προσφέρουν περισσότερο χώρο για τα πόδια. τα χειρότερα είναι δίπλα στο μπάνιο και δεν ξαπλώνουν. Όταν είστε έτοιμοι να επιλέξετε τις θέσεις σας, μεταβείτε στο Seat Guru, πλοηγηθείτε στην αεροπορική σας εταιρεία και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο σκάφους που έχει ανατεθεί στην πτήση σας. Θα πάρετε ένα σχηματικό του αεροπλάνου που παραθέτει καλές θέσεις, καθίσματα με μειονεκτήματα και κακές θέσεις για να καθοδηγήσετε την απόφασή σας.
  1. Κατανοήστε ότι οι αεροπορικές εταιρείες ταξιδεύουν με διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού , με διαφορετικές διαμορφώσεις καθισμάτων. Τα μοντέρνα και άνετα αεροσκάφη Embraer της Air Canada, για παράδειγμα, έχουν μόνο τέσσερα καθίσματα ανά σειρά, δύο από κάθε πλευρά του διαδρόμου. Τα Boeing 737s της British Airways έχουν έξι καθίσματα ανά σειρά, με τρεις από τις δύο πλευρές του διαδρόμου - κάνοντας μία από κάθε τρεις θέσεις την τρομαγμένη κεντρική. Μεγαλύτερα αεριωθούμενα αεροσκάφη, όπως το Boeing 777 της American Airlines, έχουν εννέα καθίσματα με δύο μόνο διαδρόμους που τους χωρίζουν. Δυστυχώς, οι φτωχοί ταξιδιώτες κολλήθηκαν στο μεσαίο τμήμα, περιτριγυρισμένοι από κλαίγοντας μωρά και στις δύο πλευρές!
  1. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο είδος εξοπλισμού που χρησιμοποιεί η αεροπορική εταιρεία στην πτήση σας για έναν άλλο λόγο: πλάτος καθίσματος. Ένα από τα πιο άβολα αεροσκάφη που έχω πετάξει ποτέ είναι ένα εγχώριο Boeing 737: Στα περισσότερα από αυτά τα αεροπλάνα, το πλάτος του καθίσματος μεταξύ των βραχιόνων είναι ένα τσουβάλι 17 ίντσες απέναντι, το οποίο συμπιέζει όλα αλλά τα στενότερα πυθμένα. Ωστόσο, τα καθίσματα οικονομικής θέσης της Lufthansa παρέχουν ένα σχετικά γενναιόδωρο πλάτος 18 ιντσών - και ότι η επιπλέον ίντσα του χώρου κάνει τη διαφορά στην κατηγορία πούλμαν.
  2. Το ύψος του καθίσματος είναι ένα άλλο θέμα, και το ότι οι ψηλότεροι ταξιδιώτες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή για να αποφύγουν την πτήση στη θέση του εμβρύου. Μετρούμενο σε ίντσες, το ύψος του καθίσματος είναι η απόσταση μεταξύ του πίσω καθίσματος ενός καθίσματος και του μπροστινού πίσω από αυτό. Περισσότερα είναι καλύτερα. Σε οποιοδήποτε αεροπλάνο, τα καλύτερα καθίσματα για ταξιδιώτες με μακρύ σκέλος είναι καθίσματα διαφράγματος, τα οποία δεν έχουν καθίσματα μπροστά. Το JetBlue προσφέρει καθίσματα "ακόμα και ποδιού" σε ορισμένες σειρές που έχουν διάσταση 38 ιντσών. Αυτά τα καθίσματα μπορούν να διατεθούν για μια μικρή επιπλέον χρέωση ανά τμήμα πτήσης. Όλες οι άλλες θέσεις αυτής της αεροπορικής εταιρείας έχουν πίσσα 34 ίντσες, εξακολουθούν να είναι σχετικά γενναιόδωρες.
  3. Έξοδο σειρά καθισμάτων προσφέρει λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια. Παρόλο που δεν μπορείτε πάντα να επιλέξετε θέσεις εξόδου online, μπορείτε να τις ζητήσετε στο αεροδρόμιο. Κάνετε έτσι εάν έχετε δροσερά κεφάλια, είστε φυσικά ικανός και είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε τις οδηγίες των αεροσυνοδών σας για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  1. Μπροστά ή πίσω; Αυτή είναι μια άλλη απόφαση που πρέπει να γίνει. Οι ταξιδιώτες που κάθονται πιο μπροστά θα βγουν από το αεροπλάνο νωρίτερα μόλις φτάσουν στον προορισμό τους. Εάν αλλάζετε αεροπλάνα και δεν έχετε μεγάλη παραμονή, επιλέξτε θέσεις όσο πιο κοντά μπροστά μπορείτε. Οι ταξιδιώτες που κάθονται στο πίσω μέρος παίρνουν μερικές φορές για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο πρώτα, η οποία τους δίνει τις πρώτες αποσκευές για την αποθήκευση των αποσκευών πάνω από το κεφάλι.
  2. Σκεφτείτε ότι πήρατε λάθος καθίσματα; Πηγαίνετε πίσω από όπου αγοράσατε τα εισιτήρια αεροπλάνων σας online, συνδεθείτε και επιλέξτε ένα άλλο σετ. Σε αυτή τη γραφή, αυτή ήταν μια αλλαγή οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν δωρεάν. Απλά το κάνετε αργότερα από αργότερα, κάτι που θα σας δώσει μια ευρύτερη επιλογή διαθέσιμων θέσεων.
  3. Παρά όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε θέσει για να επιλέξετε τα καθίσματα αεροπλάνων, μπορείτε να τα βρείτε ακόμα σε άλλους επιβάτες! Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ελέγξτε online 24 ώρες πριν την πτήση σας. Αυτό λέει στην αεροπορική εταιρεία που σκοπεύετε να εμφανιστεί και οι θέσεις που έχετε επιλέξει θα εξασφαλιστούν.

Συμβουλές:

  1. Αν δεν μπορέσατε να πάρετε τα καθίσματα που θέλετε online, μεταβείτε στο αεροδρόμιο νωρίς την ημέρα αναχώρησής σας και ζητήστε αλλαγή. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες εμποδίζουν διαθέσιμες θέσεις μέχρι την τελευταία στιγμή.
  2. Επιθυμείτε να πετάξετε σε πριμοδότηση, επιχείρηση ή πρώτης τάξης; Οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν άδειες θέσεις συχνά επιτρέπουν στους επιβάτες των πούλμαν να αναβαθμίσουν στο αεροδρόμιο για λιγότερο από το κανονικό κόστος μιας από αυτές τις θέσεις. Αφήστε τον πράκτορα της πύλης να μάθει αν σας ενδιαφέρει.

Ο, τι χρειάζεσαι: