Το ταξίδι σας στη Μινεάπολη: Ο πλήρης οδηγός

Η πόλη της Μινεάπολης, που ιδρύθηκε το 1856, αρχικά μεγάλωσε γύρω από τα πριονιστήρια που επεξεργάζονται την άφθονη ξυλεία των δασών και στη συνέχεια από τους αλευρόμυλους που τροφοδοτούνται από τον St Anthony Falls στον ποταμό Μισισιπή. Αλλά μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, άλλες βιομηχανίες είχαν ξεπεράσει την άλεση και η δυτική όχθη του ποταμού παρέμεινε το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Σήμερα, τα κτίρια γραφείων και άλλοι ουρανοξύστες κυριαρχούν στον ορίζοντα, μαζί με μοντέρνα πολυκατοικίες, εμπορικά κέντρα, θέατρα, εστιατόρια και όλα τα είδη πρώτης τάξεως ψυχαγωγίας.

Μετάβαση στη Minneapolis-St. Παύλος

Οι δύο πόλεις είναι εύκολα προσβάσιμες αεροπορικώς. Μινεάπολη-Στ. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Paul εξυπηρετείται καθημερινά από δεκαέξι εμπορικές αεροπορικές εταιρείες και προορισμούς στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά και είναι εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο της πόλης Minneapolis, μόλις 11 μίλια μακριά .

Τοποθεσία και τα σύνορα του Downtown Minneapolis

Το κέντρο της πόλης Minneapolis χωρίζεται σε δύο γειτονιές: Downtown East και Downtown West. Το κέντρο της πόλης περιβάλλεται από το Uptown Minneapolis και τις πολυσύχναστες γειτονιές και προάστια και στα νοτιοανατολικά, το κέντρο και τις γειτονιές του St. Paul .

Ο επίσημος διαχωρισμός μεταξύ Ανατολής και Δύσης είναι ένα ζιγκ-ζαγκ κάτω από την Λεωφόρο Πόρτλαντ, την Πέμπτη οδό Νότου και την Πέμπτη Λεωφόρο.

Ο όρος "Downtown Minneapolis" σημαίνει συνήθως το Downtown West και το δυτικό μισό του Downtown East.

Αυτή η περιοχή καλύπτει όλους τους ουρανοξύστες και τα περισσότερα σημαντικά αξιοθέατα των γειτονιών του Downtown.

Επιχειρήσεις και ουρανοξύστες

Το κέντρο της πόλης Minneapolis είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και οικονομικά κέντρα του Midwest. Οι εταιρείες Fortune 500 με έδρα και έδρα στο κέντρο της Μινεάπολης περιλαμβάνουν το Target (1000 Nicollet Mall), το Ameriprise Financial (IDS Center at 80 South Eight Street), το Wells Fargo (90 South Seventh Street) και η Xcel Energy (414 Nicollet Mall).

Τα ψηλότερα κτίρια της πόλης είναι όλα στο Downtown Minneapolis. Περιλαμβάνουν τον Πύργο IDS, ο οποίος θεωρείται συνήθως ο ψηλότερος στα 792 πόδια, ακολουθούμενος προσεκτικά από το 225 South Sixth με ύψος 775 πόδια και το Κέντρο Wells Fargo στο ύψος 774 πόδια.

Τέχνες, Θέατρο και Όπερα

Η Μινεάπολη είναι πλούσια σε πολιτιστικές ανέσεις. Το καταπράσινο θέατρο Guthrie βρίσκεται στο Μισισιπή στο Downtown East. Η περιοχή του θεάτρου Hennepin διαθέτει τρία ιστορικά θέατρα: τα θέατρα Pantages, State και Orpheum, καθώς και τα σύγχρονα σκαλιά Hennepin, όλα στη λεωφόρο Hennepin.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μινεάπολη είναι ένα εκπληκτικό σύγχρονο κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Cesar Pelli και σίγουρα αξίζει μια ματιά μέσα.

Το Orchestra Hall φιλοξενεί την Ορχήστρα της Μινεσότα. Το κτίριο τεχνικής κτιριακής τέχνης είναι επίσης γνωστό ως "ο χώρος με τους μεγάλους σωλήνες έξω" σε μη-λειτουργούς.

Το Κέντρο Τέχνης Walker και ο Κήπος Γλυπτικής Minneapolis δεν είναι τεχνικά στο Downtown, αλλά είναι μόνο λίγα τετράγωνα νοτιοδυτικά.

Ψώνια

Η Μινεάπολη φιλοξενεί πολλά εμπορικά κέντρα, όπως το παγκοσμίου φήμης Mall of America . Οι αγορές στο Downtown Minneapolis είναι κεντρικά γύρω από το Nicollet Mall χωρίς αυτοκίνητα. Οι αλυσίδες αποθηκεύουν τη λεωφόρο, περιλαμβάνοντας ένα κατάστημα Target δύο επιπέδων και ένα κατάστημα της Macy που ήταν κάποτε το κατάστημα της ναυαρχίδας του Dayton.

Οι άνθρωποι συχνά αποκαλούν αυτό το κατάστημα "Dayton's", παρόλο που η αλυσίδα δεν υπάρχει πια.

Υπάρχουν δύο αγορές καλοκαιρινών αγροτών στο Downtown Minneapolis: η αγορά αγροκτημάτων Nicollet Mall στην Πέμπτη και η αγορά αγροτών Mill City δίπλα στο Μουσείο Mill City τα Σάββατα.

Αθλητισμός

Το US Bank Stadium στο Downtown East είναι το σπίτι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μινεσότα Βίκινγκς. Το Target Field είναι το νέο Ballpark της Μινεσότα στα δυτικά του Downtown.

Το κέντρο στόχων στο Downtown West είναι το σπίτι των ομάδων μπάσκετ των Minnesota Timberwolves και Minnesota Lynx.

Το χειμώνα, οι σκέιτερ πάγου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κλειστό παγοδρόμιο του ιστορικού Depot.

Υπάρχουν πολλά ελκυστικά μέρη για να κάνετε μια βόλτα στο Downtown Minneapolis, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Mill, της ιστορικής περιοχής του θεάτρου και οπουδήποτε κατά μήκος των όχθων του Μισισιπή και κατά μήκος της γέφυρας Stone Arch.

Θελγήτρα

Όλα αυτά βρίσκονται σε απόσταση μισού μιλίου από τα όρια του Downtown Minneapolis.

Μεταφορά